Site icon runnfun.gr

Με μια ανάσα στον Ωκεανό

Με μια ανάσα στον Ωκεανό

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας ελεύθερης κατάδυσης σε πισίνα για  το 2019. Χώρος διεξαγωγής είναι το κλειστό κολυμβητήριο του Ωκεανού στην Παλλήνη ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει η σχολή ελεύθερης κατάδυσης One Breath Freediving του Προέδρου της AIDA Hellas Δημήτρη Κούμουλου, ο οποίος είναι και ένας από τους τεχνικούς διευθυντές στο διεθνές event «Authentic Big Blue» που διοργανώνεται στην Αμοργό.

Ο αγώνας διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά , τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου οργανισμού AIDA International και ειδικά για φέτος συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και στο πρόγραμμα υπάρχει  ένα επιπλέον αγώνισμα, η δυναμική άπνοια με διπλά πέδιλα.

Συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες , όπως Ιωαννίδης, Σακκάς  , Κοθωνίδης , Γιαγκίνης , Βουράκη , αλλά και αρκετοί νέοι οι οποίοι θα αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία σε αγώνα πισίνας.
Για όσους δεν γνωρίζουν , ο αγώνας γίνεται με μία ανάσα και υπάρχουν 4 πλέον αγωνίσματα. Η στατική άπνοια , όπου οι δύτες κρατούν την αναπνοή τους στην επιφάνεια της πισίνας σε πλήρη ακινησία και οι δυναμικές άπνοιες (τα μακροβούτια…) όπου οι αθλητές διανύουν την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση υποβρυχίως με μια ανάσα. Εκεί έχουμε τρεις διαφορετικές κατηγορίες , με διπλά πέδιλα , με μονοπέδιλο ή χωρίς καθόλου εξοπλισμό.
Η ελεύθερη κατάδυση είναι ένα άκρως ενδιαφέρον και αναπτυσσόμενο σπορ , πράγμα που θα ανακαλύψει και όποιος βρεθεί εκεί στις 27 του Γενάρη και το δει από κοντά.
Ώρα Έναρξης : 09:00

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version