Site icon runnfun.gr

Με επιτυχία ο 46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ.

Με ιδανικές συνθήκες ολοκληρώθηκε στις 5/3/2023 ο 46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21.1 χλμ. με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες να φεύγουν με θετικές εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Έτσι, άλλη μία διοργάνωση του ιστορικού αγώνα του ΣΔΥΑ πέρασε στην ιστορία και σίγουρα θα μείνει έντονα χαραγμένη στην μνήμη όσων συμμετείχαν.

Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, εξελίχθηκε με ασφάλεια στην νέα ανανεωμένη  διαδρομή στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, οι οποίες υποδέχθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής τους δρομείς που παρέλαβαν τον αριθμό τους, έκαναν το ζέσταμα τους και ετοιμάστηκαν για την απόσταση του Ημιμαραθώνιου και αργότερα των 5 χλμ., ακολουθώντας τις οδηγίες των διοργανωτών.

Την τεχνική διεύθυνση του αγώνα είχε για μια ακόμη χρονιά η MyRace.

Η ατμόσφαιρα ήταν σαφώς επιβαρυμένη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και δρομείς και διοργανωτές τίμησαν τα θύματα κρατώντας ενός λεπτού σιγή πριν από την εκκίνηση κάθε αγώνα.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση δεν υπήρχε μουσική κυρίως λόγω πένθους, αλλά και για τον λόγο ότι η περιοχή είναι υδροβιότοπος που φιλοξενεί δεκάδες είδη άγριων πουλιών.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 π.μ. από τον Νίκο Σκουλή υιό του τιμώμενου προσώπου Παναγιώτη  Σκουλή στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο αγώνας, καθώς και από την Πρόεδρο του ΣΔΥΑ κ. Ελένη Μπερτσάτου. Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Σκουλής, διάβασε ένα εξαιρετικά συγκινητικό και συνάμα εμπνευστικό μήνυμα  του πατέρα του, αποσπώντας το χειροκρότημα δρομέων και θεατών.

Στον αγώνα είχαν εγγραφεί περίπου 500 δρομείς, γεγονός που αποδεικνύει την αποδοχή του ιστορικού αγώνα παρά την αλλαγή της τοποθεσίας.

Οι νικητές

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος  Μπόλιας με χρόνο 1:13:00, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ, όπως και το 1:15:36 του δεύτερου Αθανάσιου Καρβουνιάρη και με τον Αθανάσιο  Παπασημακόπουλο να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 01:22:08.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Κατερίνα Σάπαρη με 1:31:48 ενώ τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν η Ρένα Καβακοπούλου και η Μαρία Πολυζώη με 1:36:46 και 1:42:04 αντίστοιχα.

Οι νικητές ευχαρίστησαν την οργανωτική επιτροπή για την άψογη διοργάνωση και δήλωσαν ότι απόλαυσαν τον αγώνα καθώς η διαδρομή ήταν εύκολη και η υποστήριξη υποδειγματική!

Στον αγώνα των 5 χλμ. είχαμε ένα συναρπαστικό φινάλε αφού οι τρεις πρώτοι τερμάτισαν μέσα σε 6’’. Νικητής ήταν ο πρωταθλητής της αντοχής Κωνσταντίνος Τουσέ της ομάδας των Polias Runners με χρόνο 18:56, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο μόλις 13 ετών Αλέξανδρος Φύσσας της ίδιας ομάδας με 19:00. Τρίτος ήταν ο Γιώργος Παναγούλιας με 19:03.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Αναστασία Βλάχου με 20:49, δεύτερη η Αναστασία Σταυριανίδου με 24:04 και τρίτη η Birgit Van de Wijgaart με 24:05.

Χορηγοί και υποστηρικτές

Σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών του αγώνα. Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance, από τη θέση του Χορηγού στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών.

H Pharmasept συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, διαθέτοντας σε κάθε πακέτο συμμετοχής 3 δείγματα δωρεάν (cryo gel, hot gel και αντιηλιακό) και μία τσάντα με προϊόντα της στους 4 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης.

Η GU Energy Greece ήταν βασικός υποστηρικτής, προσφέροντας το «Επίσημο Ενεργειακό Gel», του αγώνα.

Καθοριστική, επίσης, ήταν η συμβολή στην ενυδάτωση των δρομέων, τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στον τερματισμό, από τον Χορηγό Υδροδοσίας, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Τέλος, η Chiquita προσέφερε τις premium μπανάνες της, χαρίζοντας ενέργεια και υπέροχη γεύση σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους του αγώνα.

Το πρώτο περιοδικό για το τρέξιμο RUNNER ΜAGAZINE, αλλά και η αντίστοιχη σελίδα runnermagazine.gr, που για 10 και πλέον έτη, βρίσκεται από τη θέση του Χορηγού Επικοινωνίας, σύμμαχος στην προβολή των Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας.

​Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Interamerican που παρείχε επανδρωμένο ασθενοφόρο, της Lifeguard Hellas-Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών και των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που όλοι μαζί φρόντισαν για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους.

Ραντεβού στις 26 Νοεμβρίου 2023 για τον 41ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.!

Δρομείς και διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού για τον επετειακό 41ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. τον Νοέμβριο του 2023, έναν αγώνα με μακρά ιστορία και περιμένει όλους τους δρομείς για νέα ρεκόρ!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε. https://www.myrace.gr/event/4596/results.html

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version