Site icon runnfun.gr

Με απόλυτη επιτυχία το προπονητικό Camp Τριάθλου της Triathlon Lab Athens στην Καλαμάτα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το προπονητικό Camp Τριάθλου (Πέμπτη 24 έως και Κυριακή 28 Μαρτίου) που διοργάνωσε το αθλητικό και επιστημονικό εργαστήριο Triathlon Lab Athens στην Καλαμάτα. Ήταν το τρίτο που διοργανώνει το Triathlon Lab τα τελευταία 2 χρόνια στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και αυτό τρεις (3) μήνες πριν τους αγώνες Τριάθλου που θα λάβουν χώρα στην Καλαμάτα (25-26 Ιουνίου 2022). Στα camp συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Το Camp ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στην αίθουσα που φιλοξενείται μία εξαιρετική έκθεση αθλητικού ενδιαφέροντος με τίτλο “Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων” του Αρκά συλλέκτη κου Τάσου Παπαδόπουλου εντός του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Elite City Resort.

Πριν την συνέντευξη τύπου οι αθλητές και οι οικογένειές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από την Events Manager του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος κα.Γεωργαρά Γεωργία. Οι αθλητές έμειναν εντυπωσιασμένοι από την πληρότητα της έκθεσης και εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για το μεράκι και τον επαγγελματισμό του συλλέκτη της έκθεσης κ.Παπαδόπουλου καθώς και τον υπέροχο χώρο που έχει επιμεληθεί η Διοίκηση του Ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ.Φάβας Γεώργιος ανέλυσε όλες τις εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης και επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Καλαμάτας. Επίσης παρουσίασε τα αθλητικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα εντός τους 2022 στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα πέρα από τους αγώνες Τριάθλου. Ο ίδιος μνημόνευσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δημάρχου Καλαμάτας κ.Βασιλόπουλου Θανάση και μετέφερε χαιρετισμό και τη δέσμευση του Δημάρχου για την  περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και του αθλητικού τουρισμού.

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Χαλβατσιώτης Παναγιώτης επεξήγησε τον ρόλο που διαδραματίζει η άσκηση στα προγράμματα πρόληψης και αποκατάστασης ασθενειών και τραυματισμών.  Έδωσε μεγάλη έμφαση στο σύνδρομο long Covid αναφέροντας ότι είναι ένα σύνδρομο που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι το 10-30% των επιζήσαντων από τον Covid-19 θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο σύνδρομο. Ο κ.Χαλβατσιώτης κλείνοντας την τοποθέτησή σου ανέφερε την ανάγκη για δημιουργία στρατηγικού σχεδιασμού για το θεραπευτικό τουρισμό τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο καθώς και στην ανάγκη συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και ποιότητα των υπηρεσιών με σημείο αναφοράς ποιος θα μπορεί να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες.

Ο εκπρόσωπος της whynot κ. Πάνος Ρώτας, διοργανωτής των αγώνων Τριάθλου στην πόλη της Καλαμάτα το διήμερο 25-26 Ιουνίου 2022 μας ανέφερε :“Σύμμαχος μας στην προσπάθεια αυτή είναι οι τοπικοί σύλλογοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής γνωστές για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν κάθε χρόνο σε χιλιάδες επισκέπτες και έχουν καταστήσει την Καλαμάτα έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Ήδη, το ενδιαφέρον που εκφράζουν αρκετοί σύλλογοι και αθλητές για τον νέο αυτό αγώνα είναι πολύ μεγάλο. Η Καλαμάτα ανέκαθεν αποτελούσε έναν ιδιαίτερο αγωνιστικό προορισμό αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες για την διεξαγωγή ενός μεγάλου αθλητικού event. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζει και ενθαρρύνει και ο Γιάννης Ψαρέλης, ένας άνθρωπος με σημαντικότατη συνεισφορά στον χώρο του αθλητισμού, μαζί με την πολύ γνωστή ομάδα του την Athens Triathlon Team”.

Ο Γιάννης Ψαρέλης, ιδρυτής του Triathlon Lab ανέφερε :
«Μετά την ολοκλήρωση του κάθε camp εντοπίζουμε λάθη δικά μας καθώς και στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι ξένοι αθλητές που σταδιακά θα συμμετέχουν όλο και περισσότερο στα camp και οι οποίοι έχουν ως μέτρο σύγκρισης περιοχές με μεγάλη παράδοση στον αθλητικό τουρισμό όπως τα Κανάρια Νησιά, η Μαγιόρκα αλλά και η Κύπρος. Είμαστε αυστηροί εσωτερικά και προσπαθούμε με ευγένεια και με σεβασμό να εκπαιδεύσουμε την τοπική κοινωνία για τις ανάγκες των πολύ απαιτητικών πελατών μας/ αθλητών που ασχολούνται με το τρίαθλο.

Η επαγγελματική σχέση του Triathlon lab με την πόλη της Καλαμάτας όλο και ενισχύεται και σταδιακά αφορά τη συνεργασία μας με εταιρείες της πόλης όχι μόνο κατά τη διάρκεια του camp αλλά και όλο το χρόνο καθώς έχουμε εντοπίσει εξαιρετικές επιχειρήσεις με έδρα την Καλαμάτα που θα καλύπτουν τις ανάγκες προμηθειών μας π.χ. για την παραγωγή επικοινωνιακού και όχι μόνο υλικού (μετάλλια, τηλεοπτικά σποτ, διαφημιστικά φυλλάδια κ.λπ.)».

Triathlon Lab Athens

Αθλητικό & Επιστημονικό Εργαστήριο Triathlon

Email: info@triathlonlab.gr

Τηλ. : 2109838364 (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00)

Κινητό : 6937170260

Περιγραφή Έκθεσης

Η έκθεση χωρίζεται σε 6 ενότητες:

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει 18 Ολυμπιακές δάδες από το 1936 με την Ολυμπιακή δάδα του Βερολίνου έως τη δάδα του Λονδίνου το 2012 και του Ριο το 2016.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει 4,750 Ολυμπιακές θεματικές καρφίτσες (pins), εκ των οποίων οι 3,000 έχουν θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004. Κάποιες καρφίτσες συνθέτουν ολοκληρωμένες σειρές με μικρό τιράζ και έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει εισιτήρια θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, με εισιτήρια από τους Ολυμπιακούς του 1900 στο Παρίσι καθώς και επίσημα και ημερήσια προγράμματα αγώνων από το 1932 έως σήμερα.

Η τέταρτη ενότητα αποτελείται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό με φωτογραφίες της μέσο -Ολυμπιάδας Αθηνών το 1906 έως τις μέρες μας .Στη φωτογραφική αυτή συλλογή αναδεικνύονται προσωπικότητες των Ολυμπιακών αγώνων.

Η Πέμπτη ενότητα περιλαμβάνει συλλεκτικά προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών. Επίσης υπάρχουν στολές λαμπαδηδρόμων από το 1996 μέχρι το 2016.

Η έκτη ενότητα περιλαμβάνει βιβλία Ολυμπιακών αγώνων και μετάλλια μεγάλης συλλεκτικής αξίας από το 1932 έως σήμερα.

Την έκθεση έως σήμερα έχουν επισκεφθεί πάνω από 15.000 άτομα εκ των οποίων πολλά σχολεία από διάφορά μέρη της Ελλάδος.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 27210 22434.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version