Site icon runnfun.gr

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, η ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια έστειλε ηχηρό μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης λαών από το λίκνο του Ολυμπισμού, την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία!  Με τεράστια επιτυχία και με συμμετοχή δρομέων από 78 χώρες και 5 ηπείρους, πραγματοποιήθηκε το 2ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia.

Ο Ολυμπιακού επιπέδου Αγώνας Δρόμου – που υλοποιείται σε άλλες 200 χώρες στον πλανήτη  – έγινε φέτος (2023) για 2η χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία και για 6η στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2023. Το “Olympic Day Run” είναι η ναυαρχίδα των εκδηλώσεων που έχει καθιερώσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για τον εορτασμό της “International Olympic Day”. Πρόκειται για το μοναδικό παγκοσμίως δρομικό γεγονός που προσελκύει πλέον των 5,5 εκατομμυρίων δρομέων ετησίως σε όλο τον πλανήτη. Το ”Olympic Day Run” Greece, είναι ο μοναδικός στην χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου που φέρει το ισχυρότερο  παγκοσμίως brand name, αυτό των Ολυμπιακών κύκλων.
Το “Olympic Day Run” Ancient Olympia που έγινε πλέον θεσμός στην Αρχαία Ολυμπία, προσελκύει εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών, που ενώνουν τα βήματά τους με μέλη της παγκόσμιας Ολυμπιακής οικογένειας και αναδεικνύουν την Αρχαία Ολυμπία και την Ελλάδα, στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη. Φέτος, με όχημα την  ενθουσιώδη συμμετοχή των Young Olympic Ambassadors της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας, αποτέλεσε το εναρκτήριο κάλεσμα σε πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης του παγκόσμιου κοινού και δη των νέων, πρεσβευτών μεταλαμπάδευσης του μηνύματος των Ολυμπιακών Αξιών σε όλο τον πλανήτη.

Το 2ο “Olympic Day Run” ANCIENT OLYMPIA (Αγώνες Δρόμου 1,5km & 4km) πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών και μελών της παγκόσμιας Ολυμπιακής οικογένειας, καθώς και τοπικών αθλητικών συλλόγων και σωματείων – Ποδηλάτες Ζαχάρως, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ολυμπίας, Φυσιολατρικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, Τμήμα Ποδοσφαίρου και Κλασσικού Αθλητισμού Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Αθλητικός Όμιλος ‘’Πέλοψ Πελοποννήσου’’, Olympia runners, Αθλητικός Όμιλος “Ολυμπιονίκης” και πλήθους θεσμικών φορέων.

Την εκκίνηση των Αγώνων έδωσαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Φώτης Κωσταριάς, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Σπύρος Ζανιάς που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο Ισίδωρο Κούβελο και τέλος, το Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Φώτης Καυμενάκης. Τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή, ενώ την ασφάλεια του αγώνα κάλυψαν το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Διασωστική Ομάδα Elite Rescue Team.
Η διοργάνωση του 2ου “Olympic Day Run” Ancient Olympia υποστηρίχθηκε από τον Χρυσό Χορηγό του 6ου ‘’Olympic Day Run’’ Greece την Εταιρία ‘’Κωτσόβολος’’, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ‘’Ζήρεια’’, τα Μπισκότα ‘’Παπαδοπούλου’’, την ‘’Intersalonica’’, το Ξενοδοχείο ‘’NEDA’’ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς vox 103.3, sfera 94.4, πολιτεία 90,7, up fm, apollon 98.1 και diva106.1.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook & follow στο instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της κορυφαίας Ολυμπιακής διοργάνωσης:


https://www.instagram.com/olympic_day_run_olympia/
#OlympicDayRunAncientOlympia   #OlympicDayRunGreece   #OlympicDay2023
#ioa  #MunicipalityOfAncientOlympia #HellenicOlympicCommittee #OlympicMuseumGR

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version