Site icon runnfun.gr

Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης: «Έσπασε καρδιές» η Τσεκίνη, νικητής ο Ιωαννίδης

Ο Ιάσων Ιωαννίδης έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και η Σόνια Τσεκίνη συγκλόνισε τερματίζοντας και αυτή στην πρώτη θέση στις γυναίκες, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.

Η Σόνια Τσεκίνη που έτρεξε την προηγούμενη εβδομάδα και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, έκανε επέμβαση αφαίρεσης και έδωσε ένα μάθημα σε όλους μας για την δύναμη της ψυχής και της θέλησης, τερματίζοντας σε δύο μαραθωνίους σε μια εβδομάδα, ενώ στο μεσοδιάστημα υποβλήθηκε σε ακτινοβολία για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η Τσεκίνη τερμάτισε 1η σε 02: 54:15, η Γερμανίδα Πία Φον Κόιλτς στη 2η θέση με 02:55:52 και 3η η Μπάρμπαρα Νοβάκοβα από την Τσεχία με 02:56:08.

Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο δυνατό μήνυμα του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης και μια από τις πιο συμβολικές στιγμές στη δρομική χρονιά που διανύουμε.

Από την άλλη, ο Ιάσων Ιωαννίδης ολοκλήρωσε τον αγώνα με ατομικό ρεκόρ (02:27:32) και έδειξε ότι έχει παρόν και μέλλον στην απόσταση του Μαραθωνίου.

Ο Έλληνας αθλητής μέχρι σήμερα είχε κερδίσει 5 φορές τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Πίσω του τερμάτισε ο Γιάννης Κρέκας (2:33:48) και τρίτος ήταν ο Σπύρος Κατσούλης με 2:39:45.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version