Site icon runnfun.gr

Κρήτες και Ηπειρώτες την Κυριακή 22 Απριλίου στον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Κρήτες και πειρώτες την Κυριακή 22 Απριλίου στον 9ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Άρωμα Κρήτης και Ηπείρου θα έχει την Κυριακή 22 Απριλίου ο 9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος! Εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου η «Τιτάνη» θα είναι παρόντες στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου προκειμένου να δώσουν μια διαφορετική τοπική νότα στη διοργάνωση.

Αν και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της έδρας του, του Παλαιού Φαλήρου, καταφέρνοντας να έχει έναν διεθνή αέρα χάρη στους δρομείς που φιλοξενεί απ’ όλο τον κόσμο, δεν χάνει τη σύνδεσή του με την καταγωγή των ανθρώπων του. Για το λόγο αυτό αλλά και για να πάρουν μια γεύση ελληνικού φολκλόρ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι συλλόγοι του Παλαιού Φαλήρου θα είναι εκεί ώστε να βάλουν την ξεχωριστή πινελιά τους στην σύσταση του αγώνα.

Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές του τόπου καταγωγής τους, θα συμμετάσχουν στις τελετές των απονομών, κουβαλώντας τα μετάλλια για όλους τους νικητές και υποστηρίζοντας με την εντυπωσιακή παρουσία τους την διαδικασία. Παράλληλα, θα κεράσουν τους θεατές και τους δρομείς παραδοσιακές λιχουδιές της περιφέρειάς τους ενώ θα μοιράσουν και ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις τους.

Ο Σύλλογος Κρητών Π. Φαλήρου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1987 ως πολιτιστικό σωματείο. Στόχος του είναι η ηθική, πνευματική και πολιτιστική εξύψωση των μελών του, η σύσφιξη των σχέσεων τους, η διατήρηση και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, των ιστορικών παραδόσεων και εθίμων της Κρήτης. Ως σύλλογος, διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτιστικού, επιστημονικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Οι χοροεσπερίδες με κρητικούς καλλιτέχνες, οι παραστάσεις του χορευτικού μας συγκροτήματος και εκδηλώσεις τhς νεολαίας του συλλόγου φέρνουν κοντά τους Κρήτες αλλά και αυτούς που αγαπούν την Κρήτη προσφέροντας τους μοναδικες παραδοσιακές Κρητικές εμπειρίες στην Αθήνα. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Κρητικών Παραδοσιακών χορών στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Παλαιού Φαλήρου (Ηχούς 26 και Ζησιμοπούλου) κάθε Σάββατο 10.00-14.00.

Από την πλευρά του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου “Η Τιτάνη”, είναι ένας Ηπειρώτικος αποδομημικός σύλλογος καταξιωμένος και με προσφορά, τόσο στην τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου όσο και της πολυπληθούς Ηπειρωτικής κοινότητας της Αττικής που ξεπερνάει τις 700.00 ανθρώπους.

Πρώτο μέλημα και σκοπός από την ίδρυσή του, είναι η διατήρηση και διάδοση των Ηπειρώτικων εθίμων, του Ηπειρώτικου τρόπου ζωής και σκέψης αλλά και η ανάδειξη της πλούσιας Ηπειρώτικης μουσικής και χορευτικής παράδοσης που έχει τις ρίζες τους στην αρχέγονη Ελληνική και Βυζαντινή μουσική. Και όλα αυτά, μέσα στο πλαίσιο της συναδέλφωσης, αλληλοβοήθειας και αλληλουποστήριξης των μελών του συλλόγου αλλά και όποιου προστρέξει στον σύλλογο.

Ο σύλλογος λειτουργεί δύο χορευτικές ομάδες νέων και ενηλίκων, καθώς και θεατρική ομάδα και οι εκδηλώσεις του είναι ποικίλης ύλης, με σκοπό να αποτελεί πέραν των άλλων, εστία επικοινωνίας και συνεργασίας. Η “Τιτάνη” λειτουργεί με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει και στους δύο δήμους Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου. Επίσης, συμμετέχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και σε επίπεδο Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και σε επίπεδο άλλων Ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων της Αττικής και όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version