Site icon runnfun.gr

KNOSSOS RUN 2022: Στα Μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, με την Περιφέρεια Κρήτης και την Γ.Γ.Αθλητισμού, διοργανώνει τον 7ο ημιορεινό αγώνα δρόμου, «Στα Μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα – Knossos Run».

Ο φετινός αγώνας είναι φιερωμένος στην αδικοχαμένη μαραθωνοδρόμο Δημήτρα Ιορδανίδου, από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Οι διαδρομές της διοργάνωσης:

α) Αγώνας απόστασης 23χλμ. και +1100μ. υψομετρικής διαφοράς

β) Αγώνας απόστασης 6.6χλμ. και +430μ. υψομετρικής διαφοράς

γ) Πεζοπορική-Φυσιολατρική διαδρομή 18,5χλμ.

Ο μεγάλος ημιορεινός αγώνας 23χλμ. ξεκινά από τις αρχαιότητες της Κνωσού, διασχίζει το καταπράσινο Κνωσανό φαράγγι, περνά από τις τρεις ενετικές υδατογέφυρες μέσα από ένα καταπληκτικό τοπίο, στη συνέχεια, μέσω της περιοχής Μυριστή ανεβαίνει στο Μινωικό νεκροταφείο Φουρνί, επιστρέφει πάλι στην περιοχή του Μυριστή, και με κατεύθυνση δυτική ανεβαίνει στη περιοχή Ανεμόσπηλια, όπου μέσα από το μινωικό μονοπάτι ανεβαίνει στην κορυφή του Γιούχτα και το ιερό του Τιμίου Σταυρού και κλείνει κατηφορίζοντας από το μονοπάτι Ε4 για να τερματίσει στις Αρχάνες.

O αγώνας των 23χλμ. έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του πρώτου πρωταθλήματος (SERIES 2022) που διοργανώνει η HARTA, η Ένωση για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο.

Ο αγώνας τελεί υπό πιστοποίηση της ITRA (International Trail-Running Association).

Ο μικρός αγώνας 6,6χλμ. αρχίζει από τον αρχαιολογικό χώρο Ανεμόσπηλια και ακολουθεί το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής, ανεβαίνει στην κορυφή του όρους Γιούχτα και το ιερό του Τιμίου Σταυρού, κατηφορίζει μέσα από το μονοπάτι Ε4 τερματίζοντας στις Αρχάνες.

Το iRun …and i am free! το μοναδικό free press περιοδικό για το τρέξιμο είναι υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

ΏΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 

10:00π.μ. Ημιορεινός αγώνας 23χιλ. & +1100μ. υψομετρικής διαφοράς

11:00π.μ. Εισαγωγικός ορεινός αγώνας 6,6χιλ & +430μ. υψομετρική διαφορά

09:00π.μ. Πεζοπορική-φυσιολατρική διαδρομή 18,5χιλ

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ 

08:00 Πλατεία Αρχανών, συγκέντρωση πεζοπόρων και αθλητών που συμμετέχουν στη μεγάλη διαδρομή, για να γίνει η μεταφορά αυτών με λεωφορείο της διοργάνωσης στο σημείο εκκίνησης- την Κνωσό.

09:00 Πλατεία Αρχανών, συγκέντρωση αθλητών της μικρής διαδρομής, για να γίνει μεταφορά αθλητών προς το σημείο εκκίνησης του αγώνα-Ανεμόσπηλια.

Κόστος συμμετοχής

α) ημιορεινός αγώνας 23χλμ. 15,00€

β) ημιορεινός αγώνας 6,6χλμ. 8,00€

γ) πεζοπορία 18,5χλμ. 8,00€

Για τους αθλητές που είχαν δηλώσει και καταβάλει αντίτιμο συμμετοχής το 2020, θα ισχύει η τότε έγγραφή τους, χωρίς να καταβάλουν επιπλέον ποσό.
Τράπεζα Πειραιώς GR 370172753000/5753015391631 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΝ ΚΡΗΤΗΣ

Παροχές

Η διοργάνωση θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Covid-19. Με γνώμονα πάνω απ’ όλα την υγεία των πολιτών, ο Σύλλογος θα μεριμνήσει για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που αφορούν στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων, στον τρόπο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής αλλά και στην χρήση Μ.Α.Π. στο χώρο συγκέντρωσης και τερματισμού.

Πληροφορίες στο site  https://www.knossosrun.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version