Site icon runnfun.gr

Κανονικά και με τη… βούλα της ΓΓΑ ο Mythical στις 4 Ιούλιου

Μια μεγάλη μάχη για τους μαζικούς αγώνες δρόμου και ιδιαίτερα για τους αγώνες βουνού κερδήθηκε από τους διοργανωτές της Olympus Trails, αφού ο Mythical θα διεξαχθεί κανονικά και με το νόμο στις 4 Ιουλίου.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, έλαβε θετική γνωμοδότηση από την ΓΓΑ και έγκριση των από την υγειονομική της επιτροπή, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί και πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή αγώνων βουνού έχει ξεκινήσει.

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης Λάζαρος Ρήγος απέστειλε το αίτημα της ΓΓΑ μαζί με το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή του του φετινού “Covid-19 Mythical” (https://www.omt100.com/omt-regulations/) και η ΓΓΑ μελετώντας τα δεδομένα άναψε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή του αγώνα.

«Αγαπητέ κ. Ρήγο,

Ευχαριστούμε για το e-mail με το πρωτόκολλο αγώνων. Από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ δεν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, το πρωτόκολλο που παρουσιάζεται στο site είναι αρκετά εμπεριστατωμένο.

Με βάση την ΚΥΑ της 31.05.2020 αγωνιστικές δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν μετά τις 6/6/2020.

Σε περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω αλλαγές, παρακαλούμε όπως αποστέλλετε υπόψη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τις σχετικές επικαιροποιήσεις, προκειμένου για τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Επιτροπής.

Επίσης σας καλούμε να παρακολουθείτε τον ιστότοπο https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports της ΓΓΑ και ιδιαίτερα την ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους» για τυχόν επικαιροποίηση των γενικών οδηγιών».

Το πρώτο βήμα…

Είναι δεδομένο ότι οι αλλαγές στον αγώνα σε σχέση με το ότι συνέβαινε στο παρελθόν, είναι μεγάλες. Το πρώτο βήμα, ωστόσο, για την επανεκκίνηση έγινε και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλο το δρομικό κίνημα.

Θυμίζουμε ότι οι διοργανωτές του Poikilo Rocky Mountain πριν λίγο καιρό, είχαν στείλει αντίστοιχη επιστολή, πιέζοντας προς την κατεύθυνση διεξαγωγής αγώνων, ενώ και ο ΣΕΓΑΣ έχει αποστείλει υγειονομικό πρωτόκολλο για έγκριση στη ΓΓΑ.

Δείτε τους όρους διεξαγωγής του Mythical τις 4 Ιουλίου ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version