Site icon runnfun.gr

Ιστορίες δρομέων: Θα τρέξει τον 55ο Μαραθώνιο στα 55 του χρόνια!

Θα γιορτάσει τα 55α γενέθλια του τρέχοντας τον 55ο του Μαραθώνιο!

Ο λόγος για τον Φιλίπ Χουρνέρτ, ο οποίος δεν βλέπει την ώρα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον Αυθεντικό. Και ήδη ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του.

Στέλεχος στο τμήμα πωλήσεων μεγάλης βελγικής εταιρείας που ειδικεύεται σε προϊόντα αρτοποιίας, μαργαρίνες, έλαια και λιπαρά, ο Φιλίπ Χουρνέτ είναι υπεύθυνος για όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές πωλήσεων.

Έτσι μπήκε στη ζωή του το τρέξιμο

Το τρέξιμο μπήκε στη ζωή του πριν από δέκα χρόνια ύστερα από μια σεμνή, όπως την περιγράφει ο ίδιος, καριέρα στο ποδόσφαιρο. Και ήταν αποτέλεσμα ενός στοιχήματος με τον κουνιάδο του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2007 με στόχο να τρέξει στον αγώνα 20 χλμ των Βρυξελλών, έναν από τους δημοφιλέστερους αγώνες στο Βέλγιο.

Ο πρώτος μαραθώνιος ήρθε έναν χρόνο αργότερα, το 2008 και το ατομικό ρεκόρ έγινε στον Μαραθώνιο του Λέιντεν της Ολλανδίας το 2013 (3.53.00). «Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι γρήγορος δρομέας, αλλά απολαμβάνω την κούρσα πάρα πολύ».

Μέλος δύο συλλόγων δρομέων ο Φιλίπ Χουρνέρτ είναι εδώ και 32 χρόνια παντρεμένος με την Ινές και έχουν μια κόρη την 30χρονη Ναόμι. Η Ινές είναι σταθερή συμπαραστάτριά του στους αγώνες και μαζί της ως τώρα έχει ταξιδέψει για να τρέξει μεταξύ άλλων στη Στοκχόλμη, τη Βαλένθια, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβόνα.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα – έχει κάνει διακοπές στην Κρήτη – είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στην Αθήνα και μάλιστα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον φέρνει η….τύχη. «Είχα προγραμματίσει να τρέξω τον 55ο μου Μαραθώνιο τον Ιούνιο στη Γερμανία, αλλά ένας μυϊκός τραυματισμός στο 12ο χλμ με ανάγκασε να σταματήσω και να τεθώ εκτός για έξι εβδομάδες. Κι έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω και πάλι την προπόνηση για τον Μαραθώνιο της Αθήνας τον Αυθεντικό», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα: Ιστορίες Δρομέων: Ένας πολιτικός μηχανικός στην Αυθεντική διαδρομή

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version