Site icon runnfun.gr

Ημερίδα Αθηναίων Δρομέων: Υγεια και διατροφή ενόψει Μαραθωνίου

Ημερίδα Αθηναίων Δρομέων: Υγεια και διατροφή ενόψει Μαραθωνίου

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια ημερίδα των Αθηναίων Δρομέων, με θέμα «Υγεία Διατροφή Προπόνηση», στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου 2019.

Εισηγητές στην εκδήλωση μας ήταν ο Πνευμονολόγος, τέως Δ/ντής ΜΕΘ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και δρομέας υπεραποστάσεων, κ. Δρόσος Βενετούλης, η Κλινική Διατροφολόγος-Διαιτολόγος και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κα Άννα Ππαγεωργίου και ο Head Coach του Συλλόγου μας με MSc στην Προπονητική (ΤΕΦΑΑ), κ. Θωμάς Παπαβασιλείου.

Αναφορικά με την ομιλία των προαναφερθέντων εισηγητών, οι πληροφορίες που συλλέξαμε ήταν, άκρως, ενδιαφέρουσες. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενετούλης μας ενημέρωσε ότι ο Μαραθώνιος είναι άσκηση-πρόκληση για τα όρια των οργάνων του σώματος και μας διαβεβαίωσε για το ακούραστο του αναπνευστικού μας συστήματος κατά τη διάρκεια της συνεχούς άσκησης.

Σε συνέχεια, η διατροφολόγος, ανάμεσα στ’ άλλα, μας έδωσε κατευθύνσεις και συμβουλές αναφορικά με το καθημερινό μας διαιτολόγιο ως δρομείς, για τη διατροφή μας κατά την διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και την τελευταία εβδομάδα του Μαραθωνίου, καθώς και για το πρόγευμά μας πριν τον Αγώνα, δίνοντας, παράλληλα, διευκρινίσεις για τους «φίλους» των δρομέων, τους υδατάνθρακες, χαμηλού και υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και τη χρησιμότητά τους.

Τέλος, ο προπονητής μας, θωμάς Παπαβασιλείου συνέστησε, κατ’ αρχήν, την εργομέτρηση ως εργαλείο καθοδήγησης της προπόνησής μας. Μας εξήγησε ότι η επιστήμη εξελίσσεται αλλά η λειτουργία του ανθρώπινου σώματος παραμένει μυστήριο. Η προπονητική είναι συνδυασμός επιστήμης (εργοφυσιολογίας) και τέχνης. Πρέπει να βρούμε τι δουλεύει καλύτερα για τον καθένα μας. Μας εδωσε 4 αρχές: ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ, ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ και ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ. Επιπλέον μας μίλησε για το Αερόβιο και το Αναερόβιο κατώφλι, πως χτίζουμε την φυσική μας κατάσταση για τον Μαραθώνιο και με τι ρυθμό πρέπει να πάμε στον Μαραθώνιο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικές ρωτήσεις αλλά και χαλαρή συζήτηση των παρευρισκομένων με τους εισηγητές, συνοδευόμενη από ελαφρύ φαγητό και ποτό.

Κάθε χρόνο μία ημερίδα, κάθε χρόνο μια νέα πρόταση προς τα μέλη και τους φίλους μας προς ενημέρωση και βελτίωση των δυνατοτήτων μας αλλά και μια ευκαιρία για διαφορετική επαφή αναμεταξύ μας πέραν των αγωνιστικών δράσεών.

Να ευχαριστήσουμε, θερμότατα, τους άνωθι εισηγητές, που αποδέχτηκαν, άμεσα, την πρόσκληση στην ημερίδα μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά κι όλους όσους ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας και παρευρέθησαν στην εκδήλωσή μας.

Σύντομα με νέες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version