Site icon runnfun.gr

Η σύλληψη του διοργανωτή του 19ου Δρόμου Αργολικού κόλπου και η θέση του runnfun.gr

Στο αστυνομικό τμήμα προσήχθη το πρωί της Κυριακής ο διοργανωτής εδώ και 19 χρόνια του Δρόμου Αργολικού Κόλπου Παναγιώτης Παπαβασιλείου.

Αιτία, σύμφωνα με τις αρχές, ότι ο αγώνας δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες από την αστυνομία και την Περιφέρεια για να διεξαχθεί.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, με την αστυνομία να ζητά να μη γίνει ο ιστορικός αγώνας, ωστόσο, οι δρομείς αντέδρασαν και η εκκίνηση δόθηκε τελικά κανονικά με 800 συμμετοχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Λιμενικό είχε δώσει άδεια για το σημείο που έγινε τελικά ο τερματισμός, σε αντίθεση με τους άλλους φορείς που δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Ο κύριος Παπαβασιλείου μετά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ιστορία ξεκινά από τους κανόνες που προσπαθεί να θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ αναφορικά με την τέλεση αγώνων σε δρόμο και βουνό. Το νέο στάτους έχει οδηγήσει σε αναβολή ή σε ματαίωση.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ RUNNFUN.GR

Η θέση του runnfun.gr είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ και η πολιτεία πρέπει να ακούσουν τους διοργανωτές. Έχουμε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα σε αγώνες και το επίπεδο στους περισσότερους από αυτούς, είναι εξαιρετικό για τους απλούς αθλούμενους.

Οι αγώνες αυτοί σε όλη την Ελλάδα, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και βοήθησαν και τον ΣΕΓΑΣ να γιγαντώσει τη μεγάλη γιορτή που λέγεται Αυθεντικός Μαραθώνιος. Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ, λοιπόν, να δοθεί μια λύση, έτσι ώστε το δρομικό κύμα να συνεχίσει με την ίδια ορμή στη χώρα μας.

Υπάρχουν αθλούμενοι που η ζωή τους έχει αλλάξει μέσα από αυτή τη διαδικασία, άνθρωποι που βρήκαν ένα νέο νόημα και μια νέα κατεύθυνση. Η μεγάλη παρέα των δρομέων που σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα, έχει δώσει ζωή σε “νεκρές” περιοχές, προσφέροντας έσοδα στους επαγγελματίες.

Σε ότι αφορά τους αγώνες βουνού, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα ορεινά μονοπάτια συνεχίζουν και υπάρχουν, εξαιτίας των διοργανωτών και των δρομέων που τα συντηρούν εδώ και χρόνια.

Αρωγοί στο πλευρό των διοργανωτών, οφείλουν να σταθούν οι φορείς των τοπικών κοινωνιών, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, οι οποίοι καρπώνονται περισσότερο απ΄ όλους τα οφέλη της μαζικής μετακίνησης δρομέων στις περιοχές τους.

Δεν πρέπει κανείς να κλείσει τα μάτια και να αφήσει τους διοργανωτές στη μοίρα τους. Καλούμε τους δρομείς να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο, να στηρίξουν τις προσπάθειες των Συλλόγων Δρομέων και τον διοργανωτών, προκειμένου η δυναμική να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Οφείλουμε όλοι να σταματήσουμε να κλείνουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας και να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα να τρέχουμε ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

Είμαστε σίγουροι, ότι οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ που έχουν αποδείξει με πράξεις ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, η ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Το τρέξιμο και η γιγάντωση του δρομικού κινήματος, είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά πράγματα που δημιουργήθηκαν εν καιρώ κρίσης. Ας μην επιστρέψουμε στη μιζέρια.

O Αργολικός ας γίνει η αρχή…

Ο Δρόμος Αργολικού Κόλπου διεξήχθη για 19η συνεχομένη χρόνια, από τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ναυπλίου, με τη συμμετοχή περίπου 800 αθλητών όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα.

Οι αθλητές διανύουν μια πολύ όμορφη διαδρομή ,περίπου 15χιλ, που ξεκινάει από την περιοχή Αρδάμη στο Κιβέρι και αφού περάσουν τους Μύλους, το Τημένιο, τη Νέα Κίο ,τερματίζουν στο κολυμβητήριο του Ναυπλίου, μια φανταστική διαδρομή δίπλα στην θάλασσα.

Οι φωτογραφίες είναι από το: STUDIO B & G – ΡΑΣΣΙΑΣ Γ. -ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Ε.

Δείτε βίντεο από το argonafplia.gr και από το www.argolikeseidhseis.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version