Site icon runnfun.gr

Η Μαρία Πολύζου  πρέσβειρα των Αγώνων «OLYMPIANS RUN International»

Η Μαρία Πολύζου  πρέσβειρα των Αγώνων «OLYMPIANS RUN International»

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση των διοργανωτών με στόχο να ενισχύσει και με τις δικές της δυνάμεις το βασικό σύνθημα αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας: «Τρέχουμε για την ΕΙΡΗΝΗ και τη συναδέλφωση των λαών».

Οι OLYMPIANS είναι αθλητές από διάφορα σπορ που έχουν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και οι αγώνες «OLYMPIANS RUN International» είναι διεθνείς, με συμμετοχές αθλητών από όλο τον κόσμο που έχουν πάρει μέρος σε Ολυμπιάδα, αθλούμενους από όλη την Ελλάδα και οικογένειες με παιδιά σε έναν ανοικτό αγώνα  (OPEN).

Η Μαρία Πολύζου πέρα από κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής ήταν και η πρώτη Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996!

«Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη στο μυαλό μου όταν δέχτηκα την πολύ τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών. Το σπουδαιότερο για μένα είναι ότι μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω με την ομάδα των δρομέων που γυμνάζω, την Marathon Team Greece, σε αυτούς τους αγώνες προκειμένου για μία ακόμη φορά να μετατρέψουμε τα χιλιόμετρα που θα τρέξουμε σε προσφορά! Εμείς θα τρέξουμε τόσο για να διατρανώσουμε το μήνυμα για την ΕΙΡΗΝΗ και τη συναδέλφωση των λαών όσο και για να στηρίξουμε έμπρακτα τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και την Οργάνωση ‘Μπορούμε’»,  καθώς και τους σκοπούς της Διοργάνωσης», δήλωσεη Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Οι αγώνες που θα  διεξαχθούν στο πλαίσιο του “OLYMPIANS RUN International” είναι οι εξής:

14 Απριλίου: Α’ Αγώνας OLYMPIANS RUN/ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ Δήμος Αμαρουσίου

23 Ιουνίου: Β’ Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ (NIGHT RUN) Δήμος Ρεθύμνου

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Γ’ ΑΓΩΝΑΣ Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Οι αγώνες περιλαμβάνουν αποστάσεις 5 & 10 χλμ, 2,5 χλμ για Οικογένειες και δυναμικό βάδην.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την ΕΣΟΑ (Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες), τον Αθλητικό Σύλλογο «ΕΥΕΞΙΑ» και τους Δήμους Αμαρουσίου, Ρεθύμνου και Αρχαίας Ολυμπίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της ΚΕΔΕ και του Συλλόγου «Καλλιπάτειρα».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version