Site icon runnfun.gr

HardSun Trail Race: Νέες οδηγίες και μέτρα για τον αγώνα λόγω Covid-19

Αγαπητοί συμμετέχοντες, σε λίγες ημέρες θα έχουμε την χαρά να σας υποδεχτούμε στο όμορφο και καταπράσινο νησάκι μας. Αν και η φύση του αγώνα (ανοιχτοί χώροι, μεγάλο ανάπτυγμα αθλητών, μεγάλοι ανοιχτοί χώροι σταθμών υποστήριξης) βοηθά στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού όλοι μας (διοργανωτές, αγωνιζόμενοι, υποστηρικτές και θεατές) θα πρέπει να συμβάλλουμε με υπευθυνότητα στη διατήρηση της προσωπικής ασφάλειας όλων. Για τον λόγο αυτό, η διοργάνωση αποφάσισε και ανακοινώνει τις τελευταίες σημαντικές αλλαγές.

Αναλυτικότερα:

  1. Ακύρωση παιδικού αγώνα.
  2. Αλλαγή ώρας στις εκκινήσεις των αγώνων.
  1. Υποχρεωτική συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα όπως έχει συνταχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το ερωτηματολόγιο θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στην διοργάνωση προτού έρθουν στο νησί οι αθλητές. Ερωτηματολόγιο θα συμπληρωθεί και αμέσως μετά των αγώνα.(*Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες τρείς ημέρες πρίν τους αγώνες.)
  2. Ώρες λειτουργίας γραμματείας àΣτο οικόπεδο δίπλα στο Copa Cabana Café το Σάββατο 05 Σεπτέμβρη 09:00 – 24:00 και μόνο δύο αθλητές τη φορά.
  3. Την ημέρα των αγώνων δεν θα λειτουργήσει η γραμματεία του αγώνα για την αποφυγή συνωστισμού.
  4. Υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια παραλαβής αριθμών απο την γραμματεία. Θερμή παράκληση, οι αθλητές να μεταβούν μόνοι τους στην γραμματεία.
  5. Απαγόρευση θεατών στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού.
  6. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων στην εκκίνηση των αγώνων.
  7. Δεν θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης τεχνική ενημέρωση για την αποφυγή συνωστισμού. Η τεχνική ενημέρωση θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στους αθλητές λίγες ημέρες πρίν τους αγώνες.
  8. Δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους συνωστισμού Pasta Party. Οι αθλητές θα μπορούν να μεταβούν στο Copa Cabana Café να παραλάβουν το προαγωνιστικό και μεταγωνιστικό γεύμα τους συσκευασμένα και να τα απολαύσουν σε εξωτερικό χώρο της αρεσκείας τους τηρώντας πάντα τις ανάλογες αποστάσεις
  9. .ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ – Το σύστημα χρονομέτρησης που υποστηρίζει την διοργάνωση του HardSun Trail επιτρέπει την καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών με την μορφή του καθαρού χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα ξεκινούν κατά κύματα ή ατομικά την προσπάθειά τους. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το σύστημά επιτρέπει να ξεκινάνε οι αθλητές με όποια σειρά και σε όποιο χρόνο το επιθυμούν – Εκτός από τους αθλητές οι οποίοι έρχονται για διάκριση όπου θα ξεκινήσουν όλοι τελευταίοι σε ένα γκρούπ που δεν θα ξεπερνά τους 10 δρομείς. Έτσι ο κάθε αγώνας της διοργάνωσης μπορεί να δώσει εκκινήσεις σε ομάδες των 10 δρομέων ανά 30 δευτερόλεπτα (δηλαδή οι δύο “δεκάδες” θα έχουν απόσταση μεταξύ τους άνω των 80 μέτρων) και να ολοκληρώσει την διαδικασία εντός 5 λεπτών χωρίς συνωστισμό. Με τις ατομικές εκκινήσεις αποφεύγεται ο συνωστισμός σε σταθμούς υποστήριξης των αθλητών ή σε σημεία με πολλαπλές “προσπεράσεις”. Οι προσπεράσεις καταγράφονται στο σύστημα έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρχει ενημέρωση των “επαφών” μέσα στην διάρκεια του αγώνα.
  10. Στον τερματισμό ΔΕΝ θα γίνεται η απονομή του μεταλλίου στο λαιμό από μέλος της διοργάνωσης. Θα υπάρχει τραπεζάκι μετά την γραμμή του τερματισμού όπου ένα μετάλλιο θα περιμένει τον κάθε τερματίσαντα.
  11. Η τελετή απονομών θα γίνει σπαστά, συνοπτικά και σε δύο φάσεις (άνδρες-γυναίκες) για την αποφυγή συνωστισμού. Η τελετή θα γίνει στις 12:00 – 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Επισκευθείτε την ιστοσελίδα του αγώνα (www.hardsunrace.gr) για τους υπόλοιπους κανονισμούς της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version