Site icon runnfun.gr

Η σκέψη μιας εθελόντριας για το νόημα του Μαραθωνίου της Αθήνας!

Η Αμαλία Ζαφείρη είναι νέα δρομέας και φίλη. Προσφάτως ερωτοχτυπημένη με το τρέξιμο. Εκτός από τους αγώνες συμμετέχει τον τελευταίο καιρό, αισίως τέθηκε και στη διάθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας ως εθελόντρια.

Και αφού έζησε τη γιορτή από ένα διαφορετικό πόστο και αφού διαπίστωσε και ίδια το πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς αν δεν είναι δρομέας, δημοσιοποίησε τη γνώμη της στα social media.

Μια γνώμη που για μας εδώ στο runnfun.gr έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία προβολής από την φωτογραφία του οποιουδήποτε celebrity, του οποιουδήποτε πολιτικάντη Μαυρογιαλούρου, του οποιουδήποτε wanna be somebody.

Διαβάστε τα λόγια της Αμαλίας:

Λένε ότι σε έναν αγώνα δεν υπάρχουν νικητές κ ηττημένοι. ΔΙΑΦΩΝΩ.

Ζώντας έναν αγώνα δρόμου ως εθελόντρια για πρώτη φορά είδα ανθρώπους να αγωνίζονται να τερματίσουν 42χλμ, 10χλμ, 5χλμ. Είδα ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, διαφορετικής εθνικότητας, επαγγελματίες αθλητές, “εκκεντρικούς” (τρέχω με χλαμύδα κ σανδάλι), ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ανθρώπους που δεν είναι αρτιμελείς, ανθρώπους που έσπρωχναν καρότσια με μωρά, ανθρώπους που έσπρωχναν καρότσια με ΑμΕΑ, ανθρώπους που έτρεχαν για κάποιον που είχαν χάσει, ανθρώπους που ξεπερνούσαν τα όριά τους, ανθρώπους που καταπονούσαν τον εαυτό τους, ανθρώπους που ταξίδεψαν από την άλλη άκρη του κόσμου για να είναι εκεί σήμερα. Ανθρώπους όμως που όλοι είχαν κάτι κοινό: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ… προσπαθούσαν για ένα σκοπό που η εκπλήρωση του τους χάριζε ευτυχία. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι όχι.

Στην αντίπερα όχθη είδα ανθρώπους μίζερους, που γκρινιαζαν για το κλείσιμο της κυκλοφορίας, αυτούς που δεν μπορούσαν να περιμένουν να περάσουν απέναντι κ ήθελαν να διασχίσουν εκείνους που έτρεχαν, ανθρώπους που για άλλη μια φορά έκραξαν εκείνους που “ανέβασαν” τον τερματισμό τους, ανθρώπους που θέλησαν να μειώσουν της σημασία του αγώνα, ανθρώπους που δεν βρίσκουν κανένα νόημα στο τρέξιμο ή σε όλο αυτό.

Μαντέψτε ποιοι είναι οι νικητές κ ποιοι οι ηττημένοι.

Η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός θρίαμβος

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version