Site icon runnfun.gr

H κίνηση του Μαραθωνοδρόμου που μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή!

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με πρωταγωνιστή τον Αιθίοπα Φεγίσα Λιλέσα. Ο Αφρικανός αθλητής τερμάτισε 2ος στον μαραθώνιο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, που αποτελεί και το κορυφαίο επίτευγμα της καριέρας του.

Τη στιγμή του τερματισμού ωστόσο ο 26χρονος μαραθωνοδρόμος θέλησε να εκφράσει την εναντίωσή του σε όσα γίνονται στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στη μεταχείριση που έχει η φυλή Ορόμο όπου ανήκει κι ο ίδιος, σχηματίζοντας με τα χέρια του ένα «Χ», που είναι και το σύμβολό της.

Το εν λόγω σύμβολο τo χρησιμοποιούν τα μέλη της φυλής όταν θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τους θανάτους και τα βασανιστήρια της κυβέρνησης εναντίον τους, μιας κι από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν ήδη καταγραφεί 400 δολοφονίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις διαμαρτυρίες των Ορόμο.

Βέβαια η κίνηση που έκανε ο Λιλέσα ενδέχεται να τον βάλει σε πολύ μεγάλους μπελάδες. Ενδεχομένως να του στοιχίσει και τη ζωή!

«Αν πάνω πίσω στην Αιθιοπία, μπορεί να με σκοτώσουν», εμφανίζεται να δήλωσε ο Ολυμπιονίκης σύμφωνα με την «Sydney Morning Herald», προσθέτοντας πως:

«Αν δεν με σκοτώσουν, μπορεί να με βάλουν φυλακή. Αν δεν με βάλουν θα με μπλοκάρουν στο αεροδρόμιο. Μπορεί να μετακομίσω σε άλλη χώρα».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version