Site icon runnfun.gr

H Μπρέντα Γκουαγιάρδο νικήτρια στον Φειδιππίδειο, 1ος Έλληνας ο Γιώργος Ζαχαριάδης (vid)

H Μπρέντα Γκουαγιάρδο είναι η μεγάλη νικήτρια του Φειδιππίδειου δρόμου των 490 χλμ. Η Αμερικανίδα υπερμαραθωνοδρόμος που είχε έρθει στην Ελλάδα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας στον οποίο προπονήθηκε για να τρέξει τον Φειδιππίδειο, τερμάτισε σε μόλις 74 ώρες και 35 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Στην 2η θέση της γενικής βρέθηκε ο σπουδαίος δρομέας Λούντο Ντεποορτέρε από το Βέλγιο με 77 ώρες, 12 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση της γενικής και πρώτος Έλληνας ο Γιώργος Ζαχαριάδης. Ο ΤΕΜΟΝΑΕΚ όπως είναι το παρατσούκλι του, τερματίζει πρώτος Έλληνας για 2η συνεχόμενη χρονιά σε 88 ώρες, 59 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα ΕΔΩ.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τους 18 συνολικά δρομείς που ξεκίνησαν οι 9 εγκατέλειψαν.

Δείτε το βίντεο από τον τερματισμό:

Η διαδρομή ακολούθησε τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα – Αρχαία Κόρινθο, Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές.

Στην συνέχεια οι δρομείς κατευθύνθηκαν προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. Ανέβηκαν το Αρτεμίσιο (το μοναδικό σημείο που θα παρέκκλινε από το αρχαίο κατεστραμμένο πλέον- αδιάβατο μονοπάτι που οδηγούσε στο Παρθένιο-Τεγέα) και ακόλουθα πέρασε από Τεγέα, στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και έφτασε στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης. Η αντίστροφη διαδρομή ήταν η επιστροφή και ο τερματισμός στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version