Site icon runnfun.gr

Γιάννης Τσίλης: Ένας… survivor του Γύρου της Λίμνης στο runnfun.gr (vid)

Γιάννης Τσίλης: Ένας… survivor του Γύρου της Λίμνης στο runnfun.gr (vid)

Ο Γιάννης Τσίλης είναι ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ένας πρωταθλητής κωπηλασίας που έχει αφιερώσει μέχρι σήμερα τη ζωή του στο άθλημά του, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χαρίζοντας τεράστιες διακρίσεις στη χώρα μας και που, όμως, ο κόσμος τον έμαθε μέσα από το παιχνίδι επιβίωσης Survivor.

Για να καταλάβετε, ο Γιάννης Τσίλης γεννήθηκε στα Ιωάννινα και είναι είναι τέταρτος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012 και όγδοος Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016. Έχει 2 ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και 2 χρυσά, 3 ασημένια και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό!

Και άκουσον, άκουσον: Δεν έχει τατουάζ, δεν βγαίνει στην τηλεόραση συχνά, δεν απασχολεί κουτσομπολίστικα περιοδικά, μένει στα Γιάννενα τα οποία λατρεύει και στόχος του δεν είναι να γίνει πανελατζής, αλλά προπονητής, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στα νέα παιδιά.

 

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης, μέλος της Garmin Running Team συμμετέχει σε αγώνες τρεξίματος, σε αγώνες βουνού, σε Μαραθώνιους, σε ποδηλατικούς αγώνες ενώ τελευταία ξεκίνησε να ασχολείται και με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

To runnfun.gr βρέθηκε στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων για να τρέξει και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών, ερασιτεχνών και επαγγελματιών και να καταγράψει όλα όσα έγιναν στο event που συγκέντρωσε πάνω από 3.000 δρομείς και τουλάχιστον 9.000 επισκέπτες στην πόλη.

Ο Γιάννης Τσίλης μας μίλησε για την απόφασή του να τρέξει τα 30 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, θυμήθηκε την πρώτη του διαδρομή πριν από 12 χρόνια, μας ανέλυσε τα σχέδιά του για το μέλλον και απάντησε σε δύο διαχρονικά ερωτήματα που απασχολούν τους πάντες:

α) Γιατί οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν τελικά με τα παγούρια να αδειάσουν τη λίμνη και…

β) Πίτα γύρος ή γύρος της Λίμνης;

Η συνέντευξη έγινε μερικά λεπτά πριν ξεκινήσει το Σαββατιάτικο 5άρι και γι αυτό στο τέλος, φύγαμε λίγο… βιαστικά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Γιάννη που μας ανέχτηκε, τον φίλο δρομέα πο σε ρόλο… Μητσάρα έδωσε το κατάλληλο φόντο στη συνέντευξη με τις διατάσεις του (σ.σ. κοιτάξτε δεξιά πίσω από τον Γιάννη) και τον Σπύρο Παπανικολάου νεαρό μπασκετμπολίστα του ΑΓΣ Ιωαννίνων και ερασιτέχνη φωτογράφο, που ήταν ο μοναδικός που έκανε σοβαρά τη δουλειά του!

Δείτε το βίντεο από το κανάλι του runnfun.gr στο youtube:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version