Site icon runnfun.gr

«Φωτιά» η Συντζανάκη στο IRONMAN του Ντουμπάι – Τι έκαναν οι Έλληνες

Με τη συμμετοχή εννέα Ελλήνων και επτά Κυπρίων αθλητών διεξήχθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Ντουμπάι η διοργάνωση του IRONMAN, μια από τις λίγες διοργανώσεις της σειράς που δεν αναβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας για όλους τους αθλητές (είναι χαρακτηριστικό ότι οι Έλληνες που ταξίδεψαν υποβλήθηκαν συνολικά σε 5 τεστ σε 11 μέρες) και τις αλλαγές στο πρόγραμμα της διοργάνωσης (απονομές, pasta party κτλ.) η μαγεία του αγώνα παρέμεινε «ζωντανή» και το ίδιο και η απόλαυση για τους αθλητές που βρέθηκαν στην αφετηρία του μεγαλύτερου και δυσκολότερου μαζικού αγώνα τριάθλου στον πλανήτη.

Ο τερματισμός στο IRONMAN αποτελεί από μόνος του επιτυχία. Η συμμετοχή είναι έτσι κι αλλιώς το μεγάλο κίνητρο.

Η Νάντια Συντζανακη, ωστόσο, μια από της κορυφαίες αθλήτριες της χώρας μας δεν έμεινε, όμως, εκεί. Για άλλη μια φορά έλαμψε και όχι μόνο τερμάτισε πρώτη στην ηλικιακή της κατηγορία, αλλά και 3η overall, γεγονός που της έδωσε την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΙRONMAN 70.3 που θα γίνει στην Utah, USA στις 15-17 Σεπτεμβρίου.

«Είναι εξαιρετικά τιμητικό και με κάνει πολύ χαρούμενη. Δυστυχώς δεν θα καταφέρω να δεχθώ την πρόσκληση και να παραβρεθώ για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους. Θα το ήθελα πολύ…», τόνισε η Νάντια στο runnfun.gr

Όσο για το πως έζησε τον αγώνα;

«Ήταν μια όαση στην έρημο της καθημερινότητας και της μονοτονίας που μας ταλαιπωρεί ενα χρόνο τώρα…αυτό ηταν  το Ironman 70.3 στο Dubai.

Μια αφορμή για ενα ταξίδι, μια ευκαιρία να βρεθώ με αγαπημένους φίλους και συναθλητες, μια ακόμη προσπάθεια να υπερβώ τον εαυτό μου και να αποδείξω πως δεν υπάρχει ηλικία γι’ αυτό που αγαπάς και προσπαθείς καθημερινά!

Τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει την λαχτάρα μας για τον αγώνα, ουτε τα μποφόρ που αναμεναμε, ουτε η εντονη ζεστη που θα μας εκανε συντροφια σε όλο τον αγώνα».

Όσο για τις συνθήκες που αντιμετώπισε και το συναίσθημα:

“Η εκκίνηση δόθηκε στις 06:30, μισή ώρα νωρίτερα λόγω ζέστης.

Ο δυνατός αέρας είχε  δώσει τη θέση του σ’ ένα απαλό αεράκι, που μόνο καλό θα μας έκανε.

Πρώτοι -πρώτοι στην εκκίνηση η Μάνια, ο Σωτήρης και εγώ….με το Σωτήρη ανυπόμονο να μας ρωτάει 2 δευτερόλεπτα πριν μπει στο νερό  ¨Που πάμε τώρα;’’ Πάμε να το διασκεδάσουμε όσο μπορούμε!

Και αυτό κυρίως κάναμε. Ήταν πολύ δυνατή εμπειρία. Μια πραγματική απόλαυση. Κάτι που έχουμε ξεχάσει στην Ελλάδα δυστυχώς.

Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε στη δράση. Ο αθλητισμός είναι ζωή».

Τι έκαναν οι Έλληνες

Τι έκαναν οι Κύπριοι

Δείτε ένα υπέροχο βιντεάκι με τις στιγμές των Ελλήνων και κυπρίων αθλητών

Διαβάστε επίσης: «Ανάσα ζωής ο αθλητισμός, οι αγώνες μπορούν να γίνουν με ασφάλεια»

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version