Site icon runnfun.gr

Έτσι ήρθε η 3η θέση της Γλυκερίας Τζιατζιά στο Ultra Pirineu

Η Γλυκερία Τζιατζιά κατάφερε το Σάββατο που μας πέρασε να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα 46 χιλιομέτρων “Ultra Pirineu”, που έλαβε χώρα στην Ισπανία και στα απαιτητικά Πυρηναία Όρη και άφησε για ακόμα μια φορά με το στόμα ανοικτό τους ειδικούς του αθλήματος!

Το Novasports.gr μίλησε με την αθλήτρια απ’ τα Τρίκαλα λίγο μετά την επιτυχία της, ρίχνοντας φως σε μια απ’ τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού ορεινού τρεξίματος.

Μίλησε μας για τον αγώνα “Ultra Pirineu”. Είναι τόσο δύσκολος, όσο “ψαρωτικός” είναι και ο τίτλος του; Περίμενες να φτάσεις τόσο ψηλά;

“Είναι ένας απ’ τους πέντε πιο απαιτητικούς, δημοφιλείς και παλιούς αγώνες ορεινού τρεξίματος στον κόσμο! Ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένη, περίμενα μια καλή επίδοση, όχι όμως και το βάθρο!”

Πως κύλησε ο αγώνας; Ήσουν απ’ την αρχή στις πρώτες θέσεις;

“Ένιωθα απ’ το ξεκίνημα αποφασισμένη. Βρισκόμουν σταθερά στις θέσεις από 5 ως 3. Σκεφτόμουν απ’ την πρώτη στιγμή πως πρέπει να δώσω ό,τι έχω και κατάφερα να πιεστώ για να αποδώσω στο μέγιστο! Ήταν θέμα δικαίωσης προσωπικής, του προπονητή μου Δημήτρη Θεοδωρακάκου και φυσικά της κοινής δουλειάς μας!”.



Η ατμόσφαιρα στα Πυρηναία; Ο κόσμος αγαπάει πολύ αυτό το άθλημα. Συνάντησες αυτή την αγάπη;

“Υπήρχε κόσμος που παρακολουθούσε σχεδόν ανα ένα χιλιόμετρο μέσα στον αγώνα!
Ακόμη και στα 2500μ υψόμετρο υπήρχαν άτομα που περίμεναν μες το κρύο χτυποντας κουδούνες για να μας εμψυχώσουν! Το πιο συγκινητικό ήταν το τελευταίο χιλιόμετρο του αγώνα όπου κόσμος που παρακολουθούσε έτρεχε δίπλα μας και μοιραζόταν τη χαρά μας !”.

Τρώγοντας ή τρέχοντας, στην περίπτωση σου, έρχεται η όρεξη! Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι;

“Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου μέχρι στιγμής και σίγουρα μου ανοίγει αρκετές πόρτες για διεθνείς αγώνες. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος πλέον, ν΄ αγωνίζομαι σταθερά και εκτός Ελλάδας!”.

Μίλησε μας λίγο για τον αγώνα. Πόσο δύσκολος είναι και γιατί;

“Μιλάμε για 46 χιλιόμετρα με 2.400 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και τρέχαμε πάντα πάνω απ’ τα 1000 μέτρα υψόμετρο! Εκεί είναι που δυσκολεύτηκα, καθώς ζω και προπονούμαι στην Αθήνα, όχι στις Άλπεις.”.



Το επίπεδο του αγώνα ήταν αρκετά υψηλό; Είναι μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση σου;

“Είναι πολύ σημαντική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια ελληνίδα καταφέρνει να βρεθεί τόσο ψηλά σε αγώνα παγκόσμιου επιπέδου. Οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι κορυφαία ονόματα του χώρου. Ηλικιακά ήμουν η μικρότερη και αυτό μου ανοίγει την όρεξη για το μέλλον!”

Τα πόδια σου σε τι φάση βρίσκονται τώρα; Πότε θα είσαι και πάλι έτοιμη για προπόνηση;

“Όλη η ομάδα μου θα δουλέψει για την αποκατάσταση μου.  Για 10-15 μερες θα κάνω μόνο ποδήλατο και ίσως κάποια αργά τρεξίματα. Θα κανουμε επισης ένα προγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης/αποκατάστασης με τον συνεργάτη μου Δημήτρη Βελιανίτη. Επίσης, θα προσέχουμε αρκετά την ενυδάτωση και διατροφή αποκατάστασης με τους συνεργάτες μου Σταμάτη Μουρτάκο και Στάθη Βασιλειου! Ελπίζω όλη η ομάδα να δουλέψει σωστά και να επανέλθω σε 15 μέρες σε κανονικούς ρυθμούς!”.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version