Site icon runnfun.gr

Επαγγέλματα που έκαναν γνωστοί ποδοσφαιριστές όταν σταμάτησαν την καριέρα τους

Το ποδόσφαιρο, ως το πιο δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως, έχει δημιουργήσει άπειρους υποψήφιους… επαγγελματίες. Εκατομμύρια νέοι έχουν ως όνειρο να γίνουν ποδοσφαιριστές στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Το κίνητρό τους είναι διττό, τόσο η καταξίωση και η δόξα όσο και η οικονομική αποκατάσταση που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, τουλάχιστον για τους καλύτερους παίκτες.

Οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν. Πολλές είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου που άφησαν το άθλημα και ασχολήθηκαν με κάτι διαφορετικό, για μία ευρεία ποικιλία λόγων. Από τον αγαπητό τραγουδιστή Αντύπα, που εγκατέλειψε τη «μικρή» ομάδα του Άρη για να ασχοληθεί με τη μουσική, μέχρι τον Ramon Colillas, που διέκοψε την προπονητική καριέρα του για να ασχοληθεί με το επαγγελματικό πόκερ. Ποιος ξέρει τι ρόλο θα είχαν πετύχει στο άθλημα, αν συνέχιζαν τη μέχρι τότε πολλά υποσχόμενη πορεία τους…

Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν μία επιτυχημένη καριέρα. Και τώρα; Πάμε να δούμε τι καριέρες επέλεξαν παίκτες με πολύ αξιόλογη πορεία και «κασέ» εκατομμυρίων αφού κρέμασαν τα παπούτσια τους:

Ντάνιελ Άγκερ – Tattoo artist

Το πάθος του πρώην κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ για τα τατουάζ ήταν ξεκάθαρο σε όλους κατά τη διάρκεια της θητείας του στην αμυντική γραμμή των «ρεντς». Μετά την απόσυρσή του το 2016, ο εκπαιδευμένος καλλιτέχνης τατουάζ Agger άρχισε να ασχολείται με ένα παγκοσμίου φήμης σαλόνι που ονομάζεται Tattoodo. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο επιχειρηματικό εγχείρημα του Άγκερ , καθώς είναι επίσης συνιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείρισης λυμάτων στην πατρίδα του, τη Δανία. Το KloAgger, που στα αγγλικά μεταφράζεται ως τουαλέτα Agger, διευθύνεται από τον αδερφό του, αν και ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ εξακολουθεί να είναι μέρος των βασικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Φαμπιάν Μπαρτέζ – Οδηγός αγώνων

Ο εκκεντρικός Γάλλος τερματοφύλακας που έχει κερδίσει μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν ανέκαθεν μία ιδιαίτερη προσωπικότητα όταν αγωνιζόταν για ομάδες όπως η Μαρσέιγ, η Μονακό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέσα σε ένα χρόνο, αφού κρέμασε τα γάντια του το 2007, ο Μπαρτέζ είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου – και έκτοτε είχε μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος έχει επισημάνει ότι πάντα τον γοήτευε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ακόμα και όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Έπρεπε να περιμένει μέχρι το τέλος της επαγγελματικής καριέρας του για να το δοκιμάσει και τελικά το αγάπησε. Όπως τόνισε, το καλό με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι ότι μπορείς να αγωνίζεσαι χωρίς να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία του καθενός.

Βίνι Τζόουνς – Ηθοποιός

Από εκεί που ήταν ο σκληρός αμυντικός εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, άφησε το ποδόσφαιρο και έγινε ο σκληρός του… κινηματογράφου. Ο Βίνι Τζόους έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό στερέωμα χάρη στις εξαιρετικές αμυντικές του αρετές, αλλά και το ακόρεστο πάθος -υπερβολικό πολλές φορές, αφού τον έβγαζε εκτός εαυτού- στα παιχνίδια της Λιντς, της Τσέλσι και των άλλων ομάδων που αγωνίστηκε. Μετά την απόσυρσή του, αγαπήθηκε από το κοινό των ταινιών δράσης και κωμωδιών που πήρε μέρος. Οι ταινίες και οι σειρές που έχει παίξει είναι δεκάδες και ποιον ρόλο θα μπορούσε να έχει εκτός αυτού του… σκληρού;

Photo by Miguel Ángel Hernández on Unsplash

Τόμας Γκράβεσεν – Πόκερ

Ο πρώην μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Έβερτον έζησε μια ιδιαίτερη ζωή τα πρώτα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του. Εγκαταλείποντας το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 32 ετών, ο Γκράβεσεν μετακόμισε στο Λας Βέγκας για να παίξει πόκερ επαγγελματικά. Έχοντας ήδη δημιουργήσει σημαντικό κεφάλαιο μέσω κάποιων κερδοφόρων επενδύσεων, ο Γκράβεσεν μπόρεσε να απολαύσει την ζωή της υψηλής κοινωνίας και να κάνει βόλτες με… σελέμπριτι. Το απόλαυσε όσο κράτησε και, πλέον, επέστρεψε με ρόλο σε κανάλι της Δανέζικης τηλεόρασης.

Ματιέ Φλαμινί – Βιοοικονομία

Τα 30 δισ. δολάρια (ναι, δισεκατομμύρια) έχει φτάσει η αξία της εταιρείας του Ματιέ Φλαμινί. Η οικολογική βιωσιμότητα και η βιοοικονομία δεν είναι οι δύο πρώτοι όροι που μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν φέρει στο μυαλό του τον πρώην μέσο της Άρσεναλ και της Μίλαν, αλλά σε αυτόν τον τομέα ο Φλαμίνι έχει κάνει μία τεράστια περιουσία. Η εταιρεία του είναι ειδικευμένη στην παραγωγή ενός καυσίμου από φυτικά απόβλητα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικού. Και η επιτυχία της, όπως φαίνεται, είναι πολύ μεγάλη.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version