Site icon runnfun.gr

Energy Duathlon & Energy Run στις 28 Ιουλίου στο Καρπενήσι

Energy Duathlon & Energy Run στις 28 Ιουλίου στο Καρπενήσι

Ο Δήμος Καρπενησίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδοςσυνδιοργανώνουν την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 το “Energy Duathlon Karpenissi 2019” στην πόλη του Καρπενησίου.

To Energy Duathlon Karpenissi (τρέξιμο- ποδήλατο – τρέξιμο) είναι ανοιχτό προς όλους τους αθλούμενους. Υπάρχει δυνατότητα για ατομική συμμετοχή ή ομάδων σκυταλοδρομίας δύο ή τριών ατόμων.

Εκτός από τις διαδρομές με συνδιασμό τρεξίματος- ποδηλάτου- τρεξίματος, παράλληλα θα διοργανωθούν και διαδρομές μόνο με τρέξιμο).

Στη διοργάνωση ισχύουν οι κανονισμοί τριάθλου της Ε.Ο.ΤΡΙ. / ITU.  Στο σκέλος της ποδηλασίας θα ισχύσουν κανονισμοί non drafting, ενώ στις κατηγορίες Youth και Kids θα επιτρέπεται το drafting. Σημειώνεται πως για τη συμμετοχή στην κατηγορία των Elite είναι υποχρεωτική η χρήση ποδηλάτου τύπου “κούρσας δρόμου” ή “ατομικής χρονομέτρησης”. Στις κατηγορίες Age Group θα επιτραπούν κάθε είδος ποδηλάτου -από ΜΤΒ ως TT- αρκεί φυσικά να πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Αποστάσεις

Energy Duathlon Karpenissi Sprint 6-22-2,8χλμ – Κατηγορίες Elite και AG
Energy Duathlon Karpenissi Relay 6-22-2,8χλμ
Energy Duathlon Karpenissi Youth 1,6-10-2,8χλμ
Energy Duathlon Karpenissi Kids 0,7-5-0,7χλμ
Energy Run Karpenissi 7k
Fun Run 2,5k
Energy Run kids Karpenissi 1k

Διαδρομές

Όλες οι διαδρομές είναι χαρακτηριστικές του ανάγλυφου του Καρπενησίου με ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις, πραγματική πρόκληση για κάθε συμμετέχοντα.

Εκκίνηση – Τερματισμός

Όλες οι εκκινήσεις θα γίνουν στην (Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου εκτός από τις παιδικές διαδρομές που θα γίνει στην αρχή της οδού Ζηνοπούλου. Στην πλατεία θα γίνουν αντίστοιχα και όλοι οι τερματισμοί.

Περιοχή αλλαγών

Η περιοχή αλλαγών θα είναι στο δημοτικό πάρκινγκ στην είσοδο της πόλης του Καρπενησίου στην οδό Ζηνοπούλου. Η περιοχή αλλαγών εκτείνεται κατά μήκος του πάρκινγκ στην αριστερά πλευρά και στην δεξιά περνάει η διαδρομή του τρεξίματος. Είσοδος της περιοχής αλλαγών από τον την μεριά του κυκλικού κόμβου και έξοδος από την μεριά της πόλης. Η περιοχή αλλαγών απέχει 500 μέτρα από την εκκίνηση/τερματισμό.

Στην περιοχή αλλαγών εισέρχονται μόνο οι αθλητές του Energy Duathlon και μόνο όταν είναι σε φάση αλλαγής (1η αλλαγή από τρέξιμο σε ποδήλατο και 2η αλλαγή από ποδήλατο σε τρέξιμο). Οι συμμετέχοντες των events δρόμου και οι συμμετέχοντες του Energy Duathlon που βρίσκονται στο σκέλος του τρεξίματος περνάν την περιοχή αλλαγών από τη δεξιά πλευρά του δρόμου εσωτερικά στο παρκινγκ.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version