Site icon runnfun.gr

Ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου κατά της φτώχειας με τρελά καπέλα και κοστούμια!

Ενας διαφορετικός αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (24/09) στο Σάλεμ των ΗΠΑ, καθώς οι ντόπιοι έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στον αγώνα των 5 χλμ Mad Hatter που έγινε στο Wallace Marine Park.

Η οργάνωση Salem Dream Center, στόχος της οποίας είναι η καθοδήγηση και εκπαίδευση των νέων της περιοχής που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες (στην πλειοψηφία τους παιδιά) να δημιουργήσουν τρελά καπέλα (αρκετά ήταν φτιαγμένα από μπαλόνια) και αστεία κουστούμια, προκειμένου να κάνουν τον αγώνα ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Επιπλέον, τα παιδιά δημιούργησαν μόνα τους τα μετάλλια για τους τρεις πρώτους νικητές, έχοντας μηνύματα για κάθε ηλικιακή ομάδα.

«Είναι μία διαφορετική αίσθηση για όλους μας, καθώς τα παιδιά που βλέπετε είναι άμεσοι αποδέκτες των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν. Δεν πρόκειται για μία απλή φιλανθρωπία, καθώς τα παιδιά πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να μαζέψουν χρήματα για να τρέξουν», δήλωσε ο Jeremy Mackay, που βοηθάει στην προσπάθεια της οργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Salem Dream Center, Craig Oviatt, σημείωσε πως «η πρακτική αυτή δίνει στα παιδιά και στις οικογένειές τους μία ευκαιρία να είναι μέρος της λύσης στο πρόβλημα που λέγεται φτώχεια, κάτι που είναι καλύτερο από το να ήταν ανενεργοί».

Σε αυτό τον φιλανθρωπικό αγώνα συμμετέχουν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και όλοι τους γίνονται πιο νέοι στην προσπάθειά τους να μαζέψουν χρήματα μέσω χορηγιών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Πέρσι, η οργάνωση Salem Dream Center μάζεψε 14.900 δολάρια, με τον Oviatt να ελπίζει ότι το ποσό αυτό θα γίνει μεγαλύτερο φέτος, ενώ στοχεύει στην εξέλιξη της διοργάνωσης με αγώνα 10 χλμ, ακόμα και ημιμαραθώνιου.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version