Site icon runnfun.gr

Εναρξη του Γύρου Λίμνης με ρεκόρ στο 5άρι

Ioannina Lake Run, Day 1

Μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη διοργάνωση ήταν η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ., με τον οποίο άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία Μαβίλη, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Στη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν 852 δρομείς, οι οποίοι χάρηκαν τη μοναδική παραλίμνια διαδρομή, έχοντας ως σύμμαχο και τον ιδανικό για τρέξιμο καιρό, που έδωσε τη δυνατότητα για μια γρήγορη κούρσα.

Στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Νέστωρας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων με χρόνο 16.11, Απόλλων Γεωργίου με 16.40, που πέρυσι ήταν τρίτος με 17.45, και Ανδρέας Μακρής με 16.45. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η 14χρονη Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη, που έτρεξε με την ομάδα της Saucony, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 17.45, ένα ολόκληρο λεπτό κάτω από την επίδοσή της στα 5 χλμ. του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας τον Μάιο, που επίσης της είχε χαρίσει την 1η θέση.

Δεύτερη τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου με 18.54 και τρίτη η Αλεξάνδρα Περιστερά με 20.21.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, χορηγός στον οποίο ήταν και φέτος η Garmin, η συμμετοχή πολλών προσφύγων, οι οποίοι διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας στην περιοχή της Ηπείρου, του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αμυρά και ενός ιερέα, ο οποίος έτρεξε με τα ράσα!

Με ισχυρούς συμβολισμούς ο Παραλίμνιος Δρόμος ΑμεΑ

Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους έστειλαν και φέτος τα άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους, που συμμετείχαν στον Παραλίμνιο Δρόμο 1 χλμ. για ΑμεΑ, ο οποίος άνοιξε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Γύρου Λίμνης.

Συνολικά συμμετείχαν 65 άτομα με αναπηρία διαφόρων μορφών, σε έναν αγώνα που είχε μόνο νικητές και όλοι κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών, αλλά και το συλλεκτικό μετάλλιο της διοργάνωσης. Μαζί με αυτούς και οι γονείς και οι υπεύθυνοι δομών, που τους συνόδευαν, φωνάζοντας δυνατά ότι η αναπηρία δεν είναι ντροπή.
Στον αγώνα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται υπό την αιγίδα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Ηπείρου, της Στέγης Αυτιστικών «Ελένη Γύρα» και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Μέριμνα», καθώς και τα μέλη της διοίκησης του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων Αστερινός Μάνθος και Δημήτρης Αργυρός.

Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε… στο Family Run

Έναν αγώνα που όλο και μεγαλώνει, αποτελεί και το Family Run, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες οικογένειες.
Γονείς, παιδιά, παππούδες και κάθε πιθανός συνδυασμός, έτρεξαν 1000 μέτρα στον παραλίμνιο δρόμο, διασκέδασαν και τερμάτισαν πιασμένοι χέρι-χέρι στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις, που τα παιδιά άφησαν πίσω τους γονείς, οι οποίοι δεν αποδείχθηκαν και τόσο καλά προπονημένοι.

Ανάμεσά τους η νικήτρια του 2ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Ζούγκου, η οποία έτρεξε με τον μικρό Αλκίνοο και τον σύζυγό της, δηλώνοντας πως μπορεί να επέλεξε μια μικρή απόσταση, ωστόσο είναι ολοκλήρωση να τρέχεις με την οικογένειά σου, σε έναν αγώνα με μοναδικά έπαθλα τη χαρά της συμμετοχής και την ανάμνηση μιας οικογενειακής φωτογραφίας. Ο αριθμός των συμμετοχών στο Family Run του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων υπερκάλυψε κάθε προσδοκία και, όπως όλα δείχνουν, του χρόνου θα είναι ακόμη περισσότεροι.

«Μαμά Καρότσι» με συμμετοχή και μπαμπάδων

Όμορφες εικόνες χάρισε για μία ακόμη χρονιά ο αγώνας «Μαμά-Καρότσι», χορηγός του οποίου ήταν για 4η χρονιά η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Αν και άτυποι νικητές αναδείχθηκαν δύο μπαμπάδες με τα παιδιά τους στο καρότσι, οι μαμάδες έδωσαν και φέτος δυναμικό παρών, με κάποιες να έχουν επί σειρά ετών συμμετοχή σε αυτή την ξεχωριστή παραλίμνια διαδρομή. Μάλιστα, μία εξ αυτών συμπλήρωσε στον φετινό αγώνα πέντε συμμετοχές.
Στον τερματισμό τις μαμάδες περίμενε μια όμορφη έκπληξη, καθώς ο υπεύθυνος τύπου της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση του «Μαμά-Καρότσι», μοίρασε, με τη βοήθεια των εθελοντών, προϊόντα «Δωδώνη» σε όλες τις συμμετέχουσες.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version