Site icon runnfun.gr

Ελληνική αύρα στο Oceanman World Final Dubai 2018

Ελληνική αύρα στο Oceanman World Final Dubai 2018
Στο εξωτικό και κοσμοπολίτικο εμιράτο του Ντουμπάι πραγματοποιήθηκε ο τελικός της παγκόσμιας σειράς αγώνων κολύμβησης ανοικτής θάλασσας – OpenWaterSwimming- OceanmanDubai2018. Από την χώρα μας συμμετείχαν πάνω από 15 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι είχαν προκριθεί από τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Ιούλιο στον ειδυλλιακό κόλπο του Οιτύλου.
Οι Έλληνες κολυμβητές που ταξίδεψαν στο εμιράτο, με την πολύτιμη βοήθεια της WayOutAdventures διέπρεψαν ανάμεσα σε πάνω από 1300 συμμετοχές από 42 χώρες του κόσμου. Οι πιο σημαντική επιτυχία ήταν η 3η θέση της Κατερίνας Γκιόνης στο αγώνισμα των 10χλμ στην Elite κατηγορία και του Χρήστου Κορομηλά που κατετάγη 1ος στην inspiration κατηγορία. Ο κύριος Κορομηλάς με απώλεια όρασης και συνοδευόμενος από τον Γιώργο Γκούντα πραγματοποίησαν συγκινητική προσπάθεια. Επίσης η αθλήτρια Μαρινοπούλου Γεωργία κατετάγη 5η στην Elite Oceanwoman κατηγορία, όπως και ο Νίκος Σημαντήρας 6ος στην αντίστοιχη Elite κατηγορία των ανδρών.
Επιτυχίες όμως πέτυχαν και οι υπόλοιποι Έλληνες κολυμβητές που συμμετείχαν στην διοργάνωση στις κατηγορίες των Age group (ηλικιακή κατηγορία). Πιο αναλυτικά στην απόσταση των 5K Half-Oceanman o Αθανασουλάκης Αναστάσιος ήταν 3ος στην κατηγορία Junior14-19 και τέταρτος γενικής. Η Νίκη Σκλαβούνου 4η στην κατηγορία Junior14-19 και η Αθηνά Μιχαλοπούλου στην ιδια κατηγορία 5η, τέλος η κολυμβήτρια Ιωάννα Βελμάχου κατετάγη 3η στην κατηγορία master 40-49.
Για την ιστορία ο πιο γρήγορος Oceanman για το 2018 αναδείχθηκε ο Μεξικανός Fernardo Augusto Betanzosμε χρόνο 02:03:46 πίσω του ήταν σε απόσταση αναπνοής ο Ούγγρος Daniel Szekelyi με χρόνο 02:03:52, την τριάδα συμπλήρωσε ο Γάλλος Bertrand Venturi με χρόνο 02:03:55. Για τις γυναίκες η Γερμανίδα Angela Maurer για ακόμα μια φορά αναδείχθηκε OceanWoman με χρόνο 02:08:36 με δεύτερη την Ιταλίδα Lara Gherardini με χρόνο 02:24:33 και τρίτη την δική μας Κατερίνα Γκιόνη με χρόνο 02:26:36.
Μετά το τέλος των αγώνων η Oceanman ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων για την σεζόν 2018-2019 και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Η επόμενη σεζόν 2018-2019 θα είναι πιο εμπλουτισμένη καθώς στην διοργάνωση προστέθηκαν και άλλες χώρες.Συνεπώς η σαιζόν Oceanman 2018-2019 θα συμπεριλαμβάνει τις χώρες Ιταλία-Ρωσσία-Μεξικό-Ελλάδα-Κύπρο-Ουκρανία-Γαλλία-Ελβετία-Ντουμπάι-Μαλαισία-Ολλανδία-Τουρκία-Ελβετία-Βραζιλία-Αργεντινή-Ισπανια-Ταιλάνδη και αρκετές ακόμα. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα συμμετάσχουν πάνω από 20.000 κολυμβητές από όλο τον κόσμο.
Η Oceanman Greece και η Wayout adventures ευχαριστεί και συγχαίρει για την επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Oceanman 2018. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για το επόμενο Ιούλιο για να δώσει στους Έλληνες κολυμβητές την δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση τους πάλι στον επόμενο παγκόσμιο του 2018.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version