Site icon runnfun.gr

Ελληνική αποστολή θα κατακτήσει την 8η κορυφή στον κόσμο

Ελληνική αποστολή θα κατακτήσει την 8η κορυφή στον κόσμο

Για πρώτη φορά μια Ελληνική ορειβατική αποστολή θα επιχειρήσει να κατακτήσει την ψηλότερη κορφή στον κόσμο, στο Mountain Manaslu 8163m.

Τα μέλη της ομάδας

Ο Αντώνης Συκάρης ένας από τους πιο έμπειρους ορειβάτες στην Ελλάδα με πολλές ορειβατικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Όπως οι δύο πρόσφατες, όταν στις 22 Μαίου του 2017 ανέβηκε μαζί με τον Μάικ Ευμορφίδη στην κορυφή του Κόσμου στο Έβερεστ 8848m και στις 20 Μαΐου του 2018 όταν με τον Φώτη Θεοχάρη ανέβηκε στο Mountain Kanchenjunga 8586m την 3η ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Ο Γιώργος Μαρίνος ένας ταλαντούχος ορειβάτης με επιτυχή δράση σε βουνά της Ελλάδας της Ευρώπης και με πιο πρόσφατη την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της βόρειας Αμερικής στην Αλάσκα στο Mountain Danali 6159m.

Βουνό του πνεύματος

Το Mountain Manaslu ή και Κουτάνγκ βρίσκεται στα Ιμαλάια και συγκεκριμένα στην περιοχή Μανσίρ Χιμάλ του Νεπάλ. Το όνομα του σημαίνει «βουνό του πνεύματος». Για πρώτη φορά κατακτήθηκε το 1956 από τους Τόσιο Ιμανίσι και Γκιαλζεν Νόρμπου μέλη μιας Ιαπωνικής αποστολής για αυτό άλλωστε οι Ιάπωνες θεωρούν το Manaslu το βουνό τους,όπως οι Άγγλοι το Έβερεστ. Αξίζει να τονιστεί ότι 64 ορειβάτες έχουν χάσει την ζωή τους κυρίως από φονικές χιονοστιβάδες που βάλουν την διαδρομή προς την κορυφή. Η Ελληνική αποστολή θα ξεκινήσει από την Αθήνα μεσω Ντουμπάϊ για Κατμαντού την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου του 2018.Η όλη διάρκεια του εγχειρήματος θα είναι περίπου ενάμιση μήνα .

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version