Site icon runnfun.gr

Έκανε το… νταμπλ ο μύθος Μπολτ – “Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτε άλλο”

Εχουν στερέψει πια τα λόγια γι’ αυτόν τον υπεραθλητή. Είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος σπρίντερ στα χρονικά και για μία ακόμη φορά έκανε… πλάκα στους αντιπάλους του. Ο απίστευτος Τζαμαϊκανός, o άνθρωπος των 19 νικών σε 19 τελικούς (!) αυτός ο μυθικός αθλητής πρόσθεσε το 8ο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια συλλογή του, τερματίζοντας 1ος στα 200 μ. με χρόνο 19.78, κάνοντας το… νταμπλ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως άλλωστε είχε συμβεί τόσο το 2008 (Κίνα), όσο και το 2012 (Λονδίνο)!

Ναι, δεν κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο νέο παγκόσμιο ρεκόρ, σπάζοντας βέβαια τη δική του προσωπική επίδοση των 19.19 δευτερολέπτων του 2009, ακόμη κι έτσι όμως δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει την κούρσα, την οποία οποία είχε προαναγγείλει ότι θα έτρεχε για τελευταία φορά (τα 200 μ.) στην καριέρα του.

Ο Μπολτ άφησε 2ο τον Καναδό Ντε Γκραας, όπως άλλωστε είχε γίνει και στην ημιτελική σειρά, με το χάλκινο μετάλλιο να πηγαίνει στον Γάλλο Κρίστοφερ Λεμέτρ.

«Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτε άλλο. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να αποδείξω στον κόσμο ότι είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής;», δήλωσε ο Μπολτ στους δημοσιογράφους που την Κυριακή κλείνει τα 30 χρόνια του και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του αθλητισμού. Να είμαι μεταξύ του Άλι και του Πελέ. Ελπίζω να πετύχω το στόχο μου όταν θα έχουν ολοκληρωθεί αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Στα αξιοσημείωτα ο πανηγυρισμός του Μπολτ α λα… ΛεΜπρόν Τζέιμς αμέσως μετά το τέλος της κούρσας του, με το χαρακτηριστικό σήκωμα των ποδιών του σταρ των Καβαλίερς.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version