Site icon runnfun.gr

Δημήτρης Ζωναράς: «To cyclocross ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα»

Δημήτρης Ζωναράς: «To cyclocross ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα»

Συνέντευξη στον Σπύρο Γουναρόπουλο

Ο Δημήτρης Ζωναράς είναι ένας από τους ανθρώπους που αγαπάει τον αθλητισμό και προσπαθεί με όλες τους τις δυνάμεις να ενισχύσει τις μαζικές δράσεις είτε στο δρομικό κομμάτι, είτε στο ποδηλατικό μέσα από τους αγώνες που διοργανώνει στο όρος Ποικίλο και δεκάδες αγώνες ποδηλάτου.

Η χρονιά ξεκινά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cyclocross με διοργανωτή τον Π.Δ.Σ. Οδυσσέα Πετρούπολης και ο πρόεδρος του μίλησε στο Cycle 365 για το συγκεκριμένο ποδηλατικό event, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου.

Ποιο ήταν το κίνητρο ώστε να αναλάβεις να διοργανώσεις το πανελλήνιο πρωτάθλημα Cyclocross;

Είμαι πρόεδρος του Π.Δ.Σ Οδυσσέας Πετρούπολης, ενός πολύ δραστήριου συλλόγου που αγαπάμε πραγματικά το ποδήλατο σε κάθε του μορφή και ιδιαίτερα το cyclocross. Έχουμε ίσως την πιο πολυπληθή ομάδα cyclocross στην Ελλάδα με πάνω από 10 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Επίσης, το γεγονός ότι διοργανώνεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για εμένα να αναλάβω τη διοργάνωση αυτή.

Πιστεύεις ότι έχει μέλλον στη χώρα μας; Και αν ναι τι μπορεί να προσφέρει στα ποδηλατικά δρώμενα;

Σίγουρα έχει μέλλον, είναι μια μορφή ποδηλασίας που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα, και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως βλέποντας ένα ποδήλατο cyclocross. Είναι ένα ποδήλατο που μπορεί να σε πάει παντού και αγωνιστικά αλλά και σαν μεταφορικό μέσο. Μπορείς να βγεις προπόνηση ή βόλτα σε πολλά διαφορετικά τερέν, σε άσφαλτο, χώμα, βουνά και πάρκα. Επίσης παρατηρώ ότι τελευταία όλο και περισσότεροι ‘Ελληνες ποδηλάτες στρέφονται προς αυτό το άθλημα, και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για όλους μας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη  ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version