Site icon runnfun.gr

Δεύτερη θητεία για τον Σεμπάστιαν Κόε στην IAAF

Δεύτερη θητεία για τον Σεμπάστιαν Κόε στην IAAF

Ο Σεμπάστιαν Κόε θα είναι πρόεδρος στην IAAF και τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Eπανεξελέγει πανηγυρικά στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που έλαβε χώρα στην Ντόχα του Κατάρ. Ο Βρετανός που έχει γράψει ιστορία ως αθλητής στα 800μ και στα 1500μ κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές το 2015 και το 2019 ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου.

Ο Σεργκέι Μπούμπκα  επανεξελέγη αντιπρόεδρος με 139 ψήφους σε σύνολο 206, ενώ σε ειδική ψηφοφορία για την εκλογή μίας γυναίκας αντιπροέδρου, η Κολομβιανή Χιμένα Ρεστρέπο συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι της IAAF, είναι ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Ναουάφ Μπιν Μοχάμεντ Αλ Σαούντ και ο Γκόφρεϊ Γκάρντνερ από τα Νησιά Νόρφολκ.

Το κογκρέσο της IAAF εξέλεξε επίσης και νέα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία είναι: Χιρόσι Γιοκοκάουα (Ιαπωνία), Άντι Πιλακόβσκι (Φιλανδία), Άννα Ρικάρντι (Ιταλία), Ναν Γουάνγκ (Κίνα), Αντίλε Σουμαριουάλα (Ινδία), Ναβάλ Ελ Μουταβακέλ (Μαρόκο), Έιμπι Χόφμαν (Καναδάς), Σίλβια Μπάρλαγκ (Ολλανδία), Αλμπέρτο Χουαντορένα (Κούβα), Γουίλι Μπανγκς (ΗΠΑ), Ραούλ Σαπάδο (Ισπανία), Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ (Βουλγαρία) και Μπεατρίς Αγικόρου Ουγκάντα).

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version