Site icon runnfun.gr

Dellagrazia Run και να έχεις αντοχή

Dellagrazia Run και να έχεις αντοχή

Η Ποσειδωνία, παλαιότερα γνωστή ως Ντελαγκράτσια, είναι οικισμός της Σύρου. Bρίσκεται στο φαρδύ κόλπο του Φοίνικα και απέχει 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ερμούπολη. Αποτέλεσε για πολλά χρόνια το θέρετρο των πλουσίων Συριανών.

Το πρώτο όνομα προέρχεται από την αρχαία Ποσειδωνία που εικάζεται ότι βρισκόταν εκεί και ήταν αφιερωμένη στο θεό Ποσειδώνα, ενώ το δεύτερο όνομα προέρχεται από τη μικρή καθολική εκκλησία Μαντόνα Ντε λα Γκράτσια (Παναγία της Χάριτος) που βρίσκεται δίπλα στο μικρό κοιμητήριο του οικισμού. Διασχίζοντας το κέντρο του χωριού θα συναντήσετε πολλά νεοκλασσικά αρχοντικά με υπέροχους κήπους καθώς και επιβλητικούς ιδιόκτητους πύργους. Το πιο γνωστό από αυτά τα κτίσματα είναι η έπαυλη Τσιροπινά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Ο αγώνας

Η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος – Δρομείς Σύρου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου -Ερμούπολης, συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου 3 χλμ, 5 χλμ και 13,5 χλμ ανδρών/γυναικών και παράλληλους αγώνες παιδιών 100μ. (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 300μ. (για παιδιά Α’ – Β’ και Γ Δημοτικού), 600 μ. (για παιδιά Γ και Δ Δημοτικού) και 600 μ. (για παιδιά Δ’ – Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού) το μεσημέρι της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ποσειδώνια Σύρου.

Πληροφορίες: https://dellagraziarun.gr/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version