Site icon runnfun.gr

Χterra OWS Challenge 2018: Άνοιξε η αυλαία στη λίμνη Βουλιαγμένης ενόψει Βάρκιζας

Χterra OWS Challenge 2018: Ανοιξε η αυλαία στη λίμνη Βουλιαγμένης ενόψει Βάρκιζας

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με φόντο την πανέμορφη λίμνη τη Βουλιαγμένης, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη για το ΧTERRA Open Water Swimming Challenge. Ένας αγώνας που εφέτος θα γίνει στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας (σ.σ. στον ίδιο χώρο γίνεται αυτές τις ημέρες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Techno 293), το Σαββατοκύριακο 3-4 και ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 700 λάτρεις της κολύμβησης, αθλητές αλλά και ερασιτέχνες κάθε ηλικίας.

Η κολυμβητική διοργάνωση της XTERRA Greece που ξεκίνησε το 2013, έχει δώσει στις κολυμβητικές διοργανώσεις μια νέα διάσταση, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα έναν εκ των κορυφαίων αγώνα της χρονιάς.

«Ο εφετινός αγώνας αλλάζει τοποθεσία, αφού θα φιλοξενηθεί στο μαγευτικό όρμο της Βάρκιζας, όπου βρίσκοναι οι εγκαταστάσεις του Yabanaki. Πρόκειται για ένα σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός, μέρος του οποίου είμαστε κι εμείς ως Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Για εμάς αποτελεί μια στρατηγική επιλογή, η πόλη μας, να είναι ένας χώρος άθλησης όχι μόνο των ανθρώπων που μένουν εδώ, όχι μόνο των ανθρώπων που επισκέπτονται την πόλη μας από την ευρύτερη περιφέρεια Αττικής και γενικότερα την Αθήνα, αλλά ακόμη κι από το εξωτερικό σε πολύ μεγάλες σημαντικές και συστηματικές εκδηλώσεις αθλητικής υφής», είπε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Και συνέχισε: «Στην ίδια παραλία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοσανίδας Techno 293, γεγονός που δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του πως αντιλαμβανόμαστε, ως Δήμος, την εξωστρέφεια της πόλης και την εξωστρέφεια με κατεύθυνση τον αθλητικό τουρισμό και τις αθλητικές επισκέψεις στην πόλη μας. Κι όλα αυτά στα πλαίσια μεγάλων και καλά οργανωμένων αθλητικών γεγονότων. Ένα τέτοιο είναι κι αυτό που θα γίνει τη εβομάδα, με τη συμμετοχή και πολλών ερασιτεχνών αθλητών που ανυπομονούν για τον αγώνα. Ως Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, επενδύουμε  πάρα πολύ στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και στην εικόνα της πόλης σε σχέση με τον αθλητισμό σε εύτερο επίπεδο. Αγώνες σαν αυτόν του Νοεμβρίου, μας βοήθησαν όχι μόνο ν` ανακαλύψουμε κι εμείς την πόλη μας και τις ομορφιές της, αλλά και να κάνουμε και βασικές υποδομές στους λόφους της πόλης και σε χώρους που ελάχιστοι άνθρωποι έως τότε επισκέπτονταν, ούτως ώστε η περιοχή μας να μπαίνει μέσα στον αθλητικό χάρτη με τη λογική a place to be. Κάθε χρόνο προσθέτουμε και κάτι σε όλο αυτό το εγχείρημα».

O Race Director της XTERRA στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας δήλωσε από την πλευρά του: «Ξεπεράσαμε αρκετούς υφάλους για να φτάσουμε έως εδώ και γι` αυτόν τον λόγο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Κωνσταντέλλο. Είναι μια τιμητική περίοδο για το XTERRA, αφού αυτές τις ημέρες θα γίνει ο τελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Χαβάη, με ελληνική μάλιστα συμμετοχή. Τρεις αθλητές που πήραν την πρόκριση στον αγώνα της πατρίδα τους, πέρυσι στην Βουλιαγμένη. Για τον αγώνα που θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική παραλία, οργανωμένη. Έχουμε πρόβλεψη για τις διαδρομές και θα είμαστε η πρώτη διοργάνωση κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης που έχουμε κινηθεί για να λάβει άδεια λειτουργίας προσωρινής αθλητικής εγκατάστασης. Μια δύσκολη διαδικασία. Μια νέα νομοθεσία η οποία κινείται στην καλή πλευρά των διοργανώσεων, δηλαδή στην καλύτερη οργάνωση και στη μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών. Άρα είμαστε μαζί με την ΚΟΕ και με τους φορείς που έχουν να κάνουν με τη διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα. Ο κολυμβητικός αγώνας των 5.000 μέτρων περιλαμβάνει και έξοδο στην άμμο για περίπου 25 μέτρα και ξανά κολύμβηση, γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό. Θα έχουμε πολλές παιδικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, ενώ δίπλα μας θα βρίσκεται και Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή με περισσότερα από 20 άτομα προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των συμμετεχόντων».

Το αμιγώς αθλητικό κομμάτι εκπροσώπησαν οι Σπύρος Χρυσικόπουλος (σ.σ. πρόσφατα επιχείρησε τον κολυμβητικό διάπλου Ρόδος-Καστελλόριζο), Κέλλυ Μπίχτα, Γιώργος Αρνιακός και Καίτη Μαλάμου.

Σπύρος Χρυσικόπουλος (αθλητής κολύμβησης): «Το XTERRA για εμένα είναι κάτι παραπάνω από αγώνας. Συμμετέχω από τότε που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2013 στη Λίμνη Πλαστήρα. Το 2015 πήρα την πρόκριση και αγωνίστηκα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Χαβάη, που ήταν μια τρομερή εμπειρία. Σας περιμένουμε όλους στον αγώνα της Βάρκιζας».

Κέλλυ Μπίχτα (αθλήτρια κολύμβησης): «Είναι η τέταρτη χρονιά μου στο XTERRA Swim. Είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Είναι σε ένα κομβικό σημείο της Αθήνας και χαίρομαι που εφέτος θα γίνει στην Βάρκιζα. Όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να ασχοληθούν με την κολύμβηση».

Γιώργος Αρνιακός (αθλητής open water): «Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω στο XTERRA. Έχω πάρει την απόφαση να εντάξω κάποιους αγώνες στην προετοιμασία μου, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετέπειτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι σημαντικό που ο μαζικός αθλητικός μπαίζει στη ζωή του Έλληνα. Έλειπε τα τελευταία χρόνια. Καλώ τους πάντες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Κίττυ Μαλάμου (αθλήτρια τριάθλου): «Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα, όπου μπορούμε να κολυμπάμε σχεδόν όλο το χρόνο. Ειδικά στην περιοχή όπου γίνεται αυτός ο αγώνας. Γιατί πρόκειται για έναν παράδεισο. Γι` αυτό το λόγο έρχονται και πολλοί ξένοι».

Βίκυ Κουβέλη (αθλήτρια κολύμβησης): «Οι κολυμβητικοί αγώνες παλαιότερα δεν ήταν προσιτοί σε όλους για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πλέον υπάρχουν εταιρείες που διοργανώνουν αγώνες κάνοντας έτσι προσιτή στον κόσμο την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Πλέον ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος. Να ευχαριστηθεί τη χαρά της συμμετοχής και τη χαρά του τερματισμού. Συμμετέχω κάθε χρόνο στο XTERRA. Το περιμένω με ανυπομονησία. Θα είμαστε εκεί».

Ο κολυμβητικός πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε τριγωνική διαδρομή εντός του όρμου εμπρός στην Πλαζ της Βάρκιζας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει τις αποστάσεις των 1.000 μέτρων, των 2.500 μέτρων και των  5.000 μέτρων. Την ίδια ημέρα, εκτός των άλλων, θα γίνουν και κούρσες 100 και 200 μέτρων για παιδιά ηλικίας έως 17 ετών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της οργανωμένης πλαζ, μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα με μουσική και διάφορες δραστηριότητες αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους (σκάκι σε παράλληλα τραπέζια, yoga για παιδιά και αθλητές, SUP, Kids Laser Run, ποδηλατική βραδυπορία, τρίαθλο στο νερό με τη συνεργασία της ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου κ.α.).

Άλλωστε όπως λένε και με έμφαση οι διοργανωτές «το XTERRA O.W.S.Challenge, δεν είναι απλά ένας κολυμβητικός αγώνας αλλά ενταγμένο στην φιλοσοφία της TRIMORE SportEvents, αποτελεί ένα διήμερο «ταξίδι» γεμάτο αθλητισμό, πολιτισμό και θετική ενέργεια».

Μεταξύ των χορηγών είναι και η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version