Site icon runnfun.gr

Μπράβο ρε μάγκα Ζησιμόπουλε…

Σε 19 ώρες και μετά από 236 χιλιόμετρα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Ultrarunning Barcelona 2022 την Κυριακή που μας πέρασε το θηρίο Φώτης Ζησιμόπουλος και χωρίς να σπάσει το ρεκόρ που είχε στόχο, απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι και πάει για τα… επόμενα.

Στόχος του ήταν τα 309,4 χλμ. που κάλυψε σε 24 ώρες ο Λιθουανός, Αλεκσάντρ Σορόκιν στις 29 Αυγούστου 2021 στο Utrla Park Weekend 24 Hour της Πολωνίας.

Ο Φώτης χρειαζόταν ακόμα 5 ώρες για να τα καταφέρει, αλλά νικήθηκε από την κόπωση και κυρίως προστατεύτηκε από την ομάδα του, που έκρινε ότι η προσπάθεια έπρεπε να σταματήσει προκειμένου να μην κινδυνέψει η υγεία του  Έλληνα πρωταθλητή.

«Όταν ρισκάρεις για να καταρρίψεις το παγκόσμιο ρεκόρ η επιτυχία με την αποτυχία είναι πολύ κοντά. Δυστυχώς η προσπάθεια του Φώτη σταμάτησε. Σας ευχαριστούμε όλους για την συγκινητική υποστήριξη σας. Στα επόμενα που έρχονται»! ήταν η ανάρτηση του Δημήτρη Κασίμη μέσω της σελίδας της Kasimis Training.

Ο Φώτης, ωστόσο, παρέδωσε ακόμα και με την εγκατάλειψή του μαθήματα, διότι πολλές φορές το να έχεις τη δύναμη και το καθαρό μυαλό να σταματάς μια προσπάθεια για την οποία έχεις προπονηθεί και αφοσιωθεί για μήνες, είναι το ίδιο μεγάλη κίνηση, όσο το να φτάνεις στο στόχο σου.

Παρότι ο Ζησιμόπουλος έφυγε από τον αγώνα πέντε ώρες πριν από την ολοκλήρωση των 24ωρών, πήρε τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης στην κατηγορία Fast24h. μιας και το κριτήριο κατάταξης είναι η απόσταση.

Με τα 236 χλμ. (4:50 λ/χλμ) λίγο έλειψε να πάρει και την πρώτη θέση. Ο Γκαπριέλ Αϊλενέι από τη Ρουμανία, ολοκλήρωσε το 24ωρο έχοντας διανύσει 237,200 χλμ. (6:04 λ/χλμ), δηλαδή μόλις 1.200μ περισσότερα από τον Ζησιμόπουλο και πήρε την πρώτη θέση.

Ο Φώτης έχει μπροστά του άλλες προκλήσεις και με τη δουλειά του, την φανταστική ομάδα του, είναι σίγουρο ότι και θα φτάσει εκεί που θέλει.

Μέχρι τότε, μπράβο ρε μάγκα Ζησιμόπουλε.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version