Site icon runnfun.gr

Breaking2: Η Nike και το National Geographic δημιουργούν το ντοκιμαντέρ!

Το διεθνές ντοκιμαντέρ Breaking2, καταγράφει τη θρυλική διαδρομή στη Monza στην Ιταλία επανακαθορίζοντας τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων

«Το θέμα δεν είναι τα πόδια. αλλά η καρδιά και το μυαλό. Με μια δυνατή καρδιά και ένα καλό μυαλό μπορείς να τα καταφέρεις.» – Eliud Kipchoge

Ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει την επική προσπάθεια τριών κορυφαίων δρομέων μεγάλων αποστάσεων να σπάσουν το όριο των δύο ωρών του μαραθωνίου. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει το ασταμάτητο πάθος των δρομέων να δοκιμάσουν τα όριά τους. Το Breaking2 θα κάνει πρεμιέρα αυτόν το Σεπτέμβρη σε όλο τον κόσμο στο National Geographic.

Στις 6 Μαΐου, μετά από ένα χρόνο επιστημονικά προηγμένης προπόνησης, τρεις από τους καλύτερους στον κόσμο δρομείς μεγάλων αποστάσεων ξεκινούν να κάνουν κάτι που μοιάζει απίστευτο, με την υποστήριξη της Nike — να σπάσουν το όριο των δύο ωρών ενός μαραθωνίου. Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους δρομείς που με την αποφασιστικότητά τους και την υποστήριξη προϊόντων κορυφαίας τεχνολογίας και καινοτομίας, έκαναν τον γύρω της Monza στην Ιταλία. Στον δραματικό τερματισμό, ο 32-χρονος Kenyan Eliud Kipchoge δεν κατάφερε να σπάσει το όριο των 2 ωρών μόλις για 25 δευτερόλεπτα. Τα National Geographic Studios, σε συνεργασία με την Dirty Robber, μια εταιρεία παραγωγής και ψυχαγωγίας βραβευμένη με Όσκαρ, θα αναλάβουν την παραγωγή της ταινίας. Η ταινία Breaking2 θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο National Geographic στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη και θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο σε ψηφιακές πλατφόρμες.

«Με τη Nike ως τον τέλειο συνεργάτη στην αφήγηση αυτής της εξαιρετικής ιστορίας, το θέμα του Breaking2 είναι η υπέρβαση των ορίων και η πορεία προς τα εμπρός. Ελπίζουμε ότι οι θεατές θα συνδεθούν με τους δρομείς σε προσωπικό επίπεδο», είπε ο Brendan Ripp, EVP πωλήσεων και συνεργασιών του National Geographic.  «Πρόκειται για υπεραθλητές, αλλά τους ακολουθούμε σε απίστευτα προσωπικές στιγμές της καθημερινότητάς τους, των ελπίδων και των ονείρων τους, καθώς και της προπόνησής τους.»

«Η προετοιμασία αυτού του έργου έχει διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια και με την απαράμιλλη παγκόσμια εμβέλεια του National Geographic, ελπίζουμε να παρουσιάσουμε αυτή την ιστορία πάθους και θάρρους για να δημιουργήσουμε μια συζήτηση και να εμπνεύσουμε ανθρώπους να σκεφτούν διαφορετικά για το πώς θα προσεγγίσουν την καθημερινότητά τους», η Nikki Neuburger, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ του brand, στο τμήμα running, της Nike Inc. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε την ιστορία αυτών των εκπληκτικών τριών δρομέων και της ομάδας επιστημόνων και υπευθύνων ανάπτυξης προϊόντων, στην προσπάθειά τους να δοκιμάσουην τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.»

Χρησιμοποιώντας εξαιρετική κινηματογραφική τεχνική, η ταινία καταγράφει την πορεία των τριών παγκόσμιας κλάσης δρομέων και των ομάδων τους καθώς προσπαθούν να πετύχουν το απίστευτο. Η ταινία Breaking2 πραγματεύεται τη διασταύρωση τεχνολογίας και ανθρώπινου πνεύματος. Από τις δοκιμές σε στριφογυριστά τούνελ και εργαστήρια τρεξίματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι την προσπάθεια για ισορροπία της προπόνησης με την καθημερινή ζωή στην Ανατολική Αφρική, και τον τελικό γύρο της Ιταλίας, ακολουθήσαμε αυτούς τους πρωτοπόρους στην διεθνή προσπάθειά τους να σπάσουν το όριο των δύο ωρών.

«Σε ορισμένα μέρη του κόσμου οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων τιμούνται όπως οι αθλητές του NBA ή NFL,» εξήγησε ο Διευθυντής Martin Desmond Roe. «Αυτή η ταινία παρουσιάζει μοναδικά αυτούς τους αξιόλογους ήρωες ενώ προπονούνται ακούραστα για να καταρρίψουν ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα παγκοσμίως του αθλητισμού και την ανθρώπινης αντοχής.»

Γνωρίστε τους δρομείς:

Eliud Kipchoge: Αυτός ο 32-χρονος Κενυάτης έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι πάντα χαλαρός, άνετος και έχει πάντα πλήρη έλεγχο. Γι’ αυτόν δεν υπάρχει ερώτημα αν θα καταρρίψει το ρεκόρ κάποια μέρα. Είναι δεδομένο.

Lelisa Desisa: Ο 27χρονος Αιθίοπας Desisa εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2010 με απίστευτα γρήγορους χρόνους και έχει κερδίσει τον Μαραθώνιο της Βοστώνης, δύο φορές. Παρόλο που τελευταία οι χρόνοι του δεν είναι τόσο καλοί, οι επιστήμονες της Nike βλέπουν εξαιρετικές δυνατότητες σε αυτόν τον νέο αθλητή και θεωρουν ότι ο Desisa μπορεί να τρέξει μαραθώνιο στο μέλλον σε λιγότερο από 2 ώρες.

Zersenay Tadese: Από την Ερυθραία, ο 35-χρονος Tadese κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ημιμαραθωνίου. Ο χρόνος του όμως για τον κανονικό μαραθώνιο ήταν τόσο κακός που εκ πρώτης όψεως απορεί κανείς γιατί βρίσκεται εδώ. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η φυσιολογία του θα τον βοηθήσει.

Οι αποφασισμένοι αθλητές έκαναν συναντήσεις με μια ομάδα περίεργων επιστημόνων του αθλητισμού για περισσότερο από ένα χρόνο με δοκιμές, ανάλυση προπόνησης, πρωτοποριακή σχεδίαση και ανάπτυξη προϊόντων και προσαρμσομένο προγραμματισμό αγώνων. Ο Dr. Brad Wilkins, διευθυντής της ομάδας Nike Explore στο ερευνητικό εργαστήριο Nike Sport Research Lab, ηγήθηκε της ομάδας επιστημόνων που έφεραν εις πέρας αυτή την προσπάθεια. Ο Wilkins και η ομάδα του αναζήτησαν κάθε τρόπο για να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των δρομέων, από τη διεξαγωγή δοκιμασιών αντοχής, την επεξεργασία εργαστηριακών δεδομένων κα τον προσδιορισμό της βέλτιστης στρατηγικής αγώνων. Επίσης, βασικός παράγοντας στην επιστήμη πίσω από την προσπάθεια είναι ο Dr. Brett Kirby. Ως ειδικός στην ανθρώπινη βιοενέργεια, ο Kirby διευθύνει την πρωτοπόρο έρευνα που ξεκλειδώνει την καλύτερη απόδοση για κάθε αθλητή. Ο τύπος που χρησιμοποιεί για τη μέτρηση και τη βελτίωση της ταχύτητας ενός αθλητή, την οικονομία στο τρέξιμο, την ικανότητα ενυδάτωσης και την κατανάλωση οξυγόνου είναι η βάση για την επιστήμη πίσω από αυτή την κορυφαία προσπάθεια.

Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί το όριο των δύο ωρών, αλλά μόνο με ελάχιστη διαφορά. Όπως έχουν πει και αυτοί οι εξαιρετικοί αθλητές, η ιστορία αφηγείται πώς “δεν τα κατάφεραν” στην πιο ηρωική και εκπληκτική αθλητική διοργάνωση όλων των εποχών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.natgeotvpressroom.com ή ακολουθήστε μας στο Twitter χρησιμοποιώντας την ετικέτα @NGC_PR.

Breaking2, σε συνεργασία με τη Nike, θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο του National Geographic με την Dirty Robber. Για τη National Geographic Studios, υπεύθυνοι παραγωγής είναι ο Brian Lovett και ο Jeff Hasler. Για την Dirty Robber, τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Martin Desmond Roe και υπεύθυνοι παραγωγής είναι ο Chris Uettwiller και ο Jason Puris. Ο Mark McCambridge είναι υπεύθυνος παραγωγής. Η Kathlyn Horan παραγωγός. Για το National Geographic Channel, η Betsy Forhan είναι υπεύθυνη παραγωγής, ο Kevin T. Mohs αντιπρόεδρος, παραγωγός και ο Tim Pastore πρόεδρος, υπεύθυνος του αρχικού προγραμματισμού και της παραγωγής.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version