Site icon runnfun.gr

Αύρα μαζικού λαϊκού αθλητισμού στον Μαραθώνιο Δρόμο Μεσσήνης

Αύρα μαζικού λαϊκού αθλητισμού στον Μαραθώνιο Δρόμο Μεσσήνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ο 13ος Μαραθώνιος Δρόμος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες 10 και 3 χλμ, που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά ο Δήμος Μεσσήνης και ο ΣΔΥ Μεσσηνίας, με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και με τη στήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Ένας αγώνας στηριγμένος στην αγάπη και το μεράκι των διοργανωτών, αλλά και των πολλών εθελοντών, που μας αποχαιρέτησαν με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης στο πρόσωπό τους με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι παρόντες.

Πολλοί δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, επιβεβαίωναν πως επέλεξαν το συγκεκριμένο αγώνα γιατί προβάλει την πραγματική έννοια του μαζικού λαϊκού αθλητισμού μακριά από εμπορευματοποιήσεις αγώνων και που είναι στημένος με πολύ μεράκι και αγάπη για το αποτέλεσμα. Έτσι, η επιτυχία ήταν ιδιαίτερη μεγάλη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, με ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Οργανωτική Επιτροπή και το ΔΣ του ΣΔΥ Μεσσηνίας σε όλους εσάς τους αθλητές, πρωταγωνιστές του αγώνα, στους αξεπέραστους εθελοντές για την υπερπολύτιμη βοήθειά σας και φυσικά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες και υποστηρικτές της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα για τη φροντίδα και την προστασία του αγώνα.

Αγωνιστικά, όλα ξεκίνησαν την παραμονή με το pasta party και την τεχνική ενημέρωση των αθλητών στο Διοικητικό μέγαρο του Δημαρχείου Μεσσήνης.  Οι συνθήκες του αγώνα αποδείχθηκαν ιδανικές παρά το αρχικό ψιλόβροχο τις πρώτες πρωινές ώρες και βοήθησε τους αθλητές να διατηρήσουν την ενέργεια τους για να φθάσουν χωρίς προβλήματα στο τέλος και να στεφτούν όλοι Νικητές. Το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες δρομείς στήθηκαν στην αφετηρία και των τριών διαδρομών και απόλαυσαν όμορφες διαδρομές αλλά και υψηλές υπηρεσίες απ’ τη διοργάνωση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα μέλη του ΣΔΥΜ ξεπέρασαν τους 100 δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα.

Στον Μαραθώνιο, η πρωινή εκκίνηση που δόθηκε στις 07:30 και το ελαφρύ ψιλόβροχο απέτρεψαν υψηλές θερμοκρασίες και επέτρεψαν να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για πολύ καλές επιδόσεις. Στους άντρες μάλιστα υπήρξε ένας όμορφος συναγωνισμός, ο οποίος έφερε πέντε αθλητές να κατεβαίνουν τις τρεις (3) ώρες. Συγκεκριμένα αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο ήταν: 1ος το μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Γιώργος Πατεράκης με χρόνο 2:50:37, 2ος ο Χρήστος Μαυρίκιος με χρόνο 2:55:23 και 3ος τερμάτισε ελάχιστα πιο πίσω ο Νίκος Βαΐτσης σε χρόνο 2:55:55, ενώ την 5άδα που κατέβηκαν τις τρεις ώρες συμπληρώνουν στην 4η θέση το μέλος του συλλόγου μας Βασίλης Μίχος με 2:57:23 και στην 5η θέση ο Αχιλλέας Γιαννούλας, σημειώνοντας χρόνο 2:58:09. Στις γυναίκες η ομορφιά του συναγωνισμού έφτασε στο αποκορύφωμά της, με τις δύο πρώτες θέσεις να παίρνουν δύο καταξιωμένες αθλήτριες του ΣΔΥΜ, η Γεωργία Πουλοπούλου και η Σταυρούλα Μπάκα, τερματίζοντας ουσιαστικά μαζί στην 1η θέση με τη Γεωργία να κόβει πρώτη το νήμα με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου από τη Σταυρούλα. Αναλυτικά λοιπόν:1η η Γεωργία Πουλοπούλου με χρόνο 3:40:13, 2η η Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 3:40:14 και 3η η Κατερίνα Κοντογιώργου με χρόνο 3:56:01.

Στα 10 χιλιόμετρα είχαμε βράβευση για τους πρώτους έξι άντρες και τις έξι πρώτες γυναίκες, με τα προγνωστικά που ήθελαν νικητή τον αθλητή Ανδρέα Δημητράκη ο οποίος σημείωσε χρόνο 0:34:47 να δικαιώνονται, με δεύτερο τον Αλέξανδρο Γεωργακόπουλο με χρόνο 0:37:10, τρίτο τον αθλητή του ΣΔΥΜ Ηλία Νικολόπουλο με χρόνο 0:37:42, τέταρτο τον Νίκο Πονηρέα με χρόνο 0:38:20, πέμπτο τον Χρήστο Τσοχαντάρη με χρόνο 0:40:20 και έκτο τον Γαβριήλ Μακρυδάκη με χρόνο 0:40:43. Στις γυναίκες, στην εξάδα των νικητριών είχαμε στο βάθρο δύο αθλήτριες του ΣΔΥΜ. Αναλυτικά, πρώτη ήταν η Νίνα Μάρκου με χρόνο 0:47:17, δεύτερη η Μανταλίνα Δημητροπύλου από την Πύλο με χρόνο 0:47:22, λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση η Ευθυμία Αλέξη του ΣΔΥΜ με χρόνο 0:47:31, τέταρτη η Κατερίνα Πρισακάρου με χρόνο 0:47:53, την πέμπτη θέση πήρε η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Γιώτα Ασημάκου με χρόνο 0:47:52, ενώ την έκτη θέση κατέκτησε η Αγγελική Ζαχαρόγιαννη με χρόνο 0:49:01.

Στα 3 χιλιόμετρα, δυναμικό ήταν το «παρόν» από εκατοντάδες παιδιά, αλλά και μεγάλους κάθε ηλικίας, με ιδιαίτερη και μεγάλη συμμετοχή του ιστορικού Μεσσηνιακού αλλά και του καταπληκτικού σχολείου από τη Σίφνο που ήρθε οργανωμένα στον αγώνα, καθώς βρίσκεται σε εκδρομή στην περιοχή μας.

Το Τμήμα Τροχαίας Μεσσηνίας και τα Αστυνομικά Τμήματα Μεσσήνης και Μελιγαλά φρόντισαν για την ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν και φέτος κοντά μας έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον χρειαστεί. Δεκάδες εθελοντές πλαισίωσαν τους σταθμούς υποστήριξης και ενθάρρυναν με μοναδικό τρόπο τους αθλητές.

Ο 13ος Μαραθώνιος Μεσσήνης συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις του νομού Μεσσηνίας και στους ιστορικότερους της Χώρας. Με τη στήριξη όλων των φορέων, του Δήμου Μεσσήνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Τροχαίας, τοπικών χορηγών και εθελοντών, θα παραμείνει σημαντικό γεγονός και για τα επόμενα χρόνια.

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version