Site icon runnfun.gr

Ασταμάτητος ο παπά-Θόδωρος “έτρεξε 181.350 χλμ. χωρίς τερματισμό”

Ξεκίνησε χθες στις 18:00 για να πετύχει το στόχο των 180χλμ. σε 24 ώρες για να πιάσει το όριο για το Σπάρταθλο. Ο πάτερ Θεόδωρος Περπερίδης  ολοκλήρωσε έναν πραγματικά μεγάλο άθλο.

Κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών-χρονομετρών αλλά και των έμπειρων δρομέων, ο πάτερ Θεόδωρος Περπερίδης πέτυχε το μεγάλο στόχο των 180 χιλιομέτρων και μάλιστα 20 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 24ώρου! Συνολικά κατέγραψε, 4 μαραθώνιους και έναν ημιμαραθώνιο συμμετέχοντας στο 3 Τρέξε Χωρίς Τερματισμό!

Η καταμέτρηση έγραψε 181.350 μέτρα. Ο πάτερ έχει πλέον τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο Σπάρταθλο αφού κατάφερει και ολοκλήρωσε έναν πραγματικό άθλο, στο 3ο Τρέξε χωρίς τερματισμό.

Ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης φορώντας τα ράσα και τρέχοντας με πολύ καλό ρυθμό. Ωστόσο όμως η ζέστη έκανε την προσπάθεια ακόμα δυσκολότερη λόγω των ράσων. Αναλύοντας τα δεδομένα που υπήρχαν στις δύο τα ξημερώματα, μετά την συμπλήρωση της 8ης ώρες, το αποτέλεσμα έβγαζε κάτι περισσότερο από 160 χιλιόμετρα. Ουδείς όμως το είπε στον πάτερ Θεόδωρο, ο οποίος επέμενε πως με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρει. Το μόνο που ζήτησε ήταν να μην κάνει ζέστη την Παρασκευή (σήμερα) γιατί δυσκόλευε αφάνταστα την προσπάθεια του.

Τελικά… έβρεξε!

Η ζέστη δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Τα πόδια του ιερέα είχαν γεμίσει πληγές ενώ, αν και έμπειρος δρομέας, έκανε εντελώς λάθος επιλογή κάλτσας, τρέχοντας με λεπτή νάϊλον από αυτές τις ψιλές που φοράνε με τα σκαρπίνια… («δεν έπλυνε η θεία μου τις… καλές που έχω» είπε χαμογελαστός).
Τελικά με την παρότρυνση των υπόλοιπων δρομέων και τη συμπαράσταση του Νότη Κωκονιά, ο πάτερ ολοκλήρωσε τα 180 χιλιόμετρο εντός χρονικού όριου.
Με τα 181.350 μέτρα, ο ιερέας από τα Γιαννιτσά προσέφερε και ένα σημαντικό ποσό για τα ιδρύματα «Παιδικές καρδιές» και «Ελπίδα» καθώς όπως είναι γνωστό, ο αθλητικός σύλλογος Ερμής 1877 που είναι ο διοργανωτής του αγώνα, μετατρέπει με την υποστήριξη των χορηγών Cyta, Βίκος, Γατίδης Fresh και Dimakis, τα χιλιόμετρα σε ευρώ.

Όπως σημειώνει μάλιστα το www.nofinishrun.org ο πάτερ κάθε χρόνο συμμετέχει στον αγώνα ενώ βρίσκεται σε νηστεία καθως συμπίπτει με τη γιορτή του Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version