Site icon runnfun.gr

Argithea Mountain Race: Στις 11 Ιουνίου με δωρεάν συμμετοχή!

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα Argithea Mountain Race ανακοινώνει τη νέα ημερομηνία του αγώνα που είναι η 11η Ιουνίου.

Οι εκλογές, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν στα μονοπάτια να καθαριστούν σωστά, άλλαξαν τον αρχικό προγραμματισμό που προέβλεπε ο αγώνας να γίνει στις 28 Μαΐου.

Οι διαδρομές

Ο μεγαλύτερος αγώνας των 21km κινείται μέσα σε ένα από τα πιο παρθένα ελατόδασα του ορεινού όγκου των Αγράφων. Φτέρη, και πολλά ρυάκια το κατακλύζουν. Υψηλότερο του σημείο η αγέρωχη κορυφή Τσμι 1911. Κομβικό σημείο η θέση Τρία Σύνορα.

Η διαδρομή των απαιτητικών 10km κινείται μέσα στους συνοικισμούς Κρανιά, Άνω Μάγειρο, Αργυρέϊκα,Καμπουρέϊκα Βασιλάδες και Χαλκιόπουλο. Διαδρομή με δασικούς, ιστορικά μονοπάτια, καλντερίμια, και παλιά γεφυράκια θα σας χαρίσουν εικόνες μαγικές.

Η διαδρομή των 5km έχει σαν αφετηρία και τερματισμό τον συνοικισμό Κρανιά, του Πετρίλου και είναι μια εξαιρετική διαδρομή που περνάει από ιστορικά μονοπάτια και γεφύρια.

Τέλος 1km Kids Race Petrilaki. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα παιδιά έχουν τον τελευταίο λόγο, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν 1km στην ευρύτερη περιοχή της εκκίνησης, με σκοπό την παρακίνηση τους προς τον φυσικό αθλητισμό.

Οι εγγραφές είναι δωρεάν.

Όλοι οι αγώνες έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον συνοικισμό Κρανιά, Πετρίλου.  Ευχαριστούμε θερμά. Με εκτίμηση, η Οργανωτική Επιτροπή του Argithea Mountain Race Μορφωτικος και Εκπολιτιστικος Συλλογος Πετριλου  Δήμος Αργιθέας – Municipality of Argithea

Η ιδέα του αγώνα…

Όλα ξεκίνησαν χρόνια πριν στα βουνά της Αργιθέας.

Μέσα από καθημερινές περιπλανήσεις διανυκτερεύσεις και συνάμα προπονήσεις στις περιοχές αυτές κορυφές που αγκαλιάζουν και <<προστατεύουν>> την Αργιθέα μας.

Ο αγώνας μας ξετυλίγει τις ομορφιές του ανάμεσα από τις κορυφές Τσμί 1911, Ντελιδίμι 2163, Βουτσικάκι 2152, Καζάρμα 1977, και τέλος Καράβα 2184.

Κορυφές γεμάτες ιστορίες πόνου, έρωτα αλλά και ατελείωτους παραδοσιακούς μύθους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Argithea Mountain Race, στο πανέμορφο Πετρίλο έχει ήδη ξεκινήσει…

Η φιλοσοφία μας γαλουχήθηκε αναμφίβολα μέσα από την μες τη σχέση μας με τα βουνά. Ειδικότερα με τα βουνά της Αργιθέας μας.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version