Site icon runnfun.gr

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Donousa Trail Running

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Donousa Trail Running

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το δεύτερο Donoussa Trail Running «Ο Γύρος της Δονούσας» το οποίο θα διεξαχθεί στη Δονούσα Κυκλάδων την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές γίνονται μέσα από το επίσημο site του αγώνα www.donoussatrailrunning.gr

Ο αγώνας του Σαββάτου 20/10 είναι συνολικού μήκους 19χλμ με 1000μ υψομετρική διαφορά. Πρόκειται για μία πανέμορφη κυκλαδίτικη διαδρομή γύρω από όλη τη Δονούσα, η οποία διατρέχει το σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών περνώντας μέσα από τα χωριά, τις παραλίες και τον ορεινό όγκο του νησιού. Έτσι ο αθλητής γνωρίζει καλύτερα το νησί και έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους, τα τοπία, το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική της Δονούσας.

Την παρασκευή 19/10 θα διεξαχθεί η «Βόλτα στο Σταυρό». Μία μικρή διαδρομή μήκους ενός χιλιομέτρου μέσα στα σοκάκια του Σταυρού, του κεντρικού χωριού της Δονούσας. Η «Βόλτα» είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους ντόπιους, μαθητές, επισκέπτες και αθλητές.

Σκοπός του Donoussa Trail Running είναι η ανάδειξη του Δικτύου Πολιτιστικών Διαδρομών του νησιού μας και η προσέλκυση εναλλακτικού- αθλητικού τουρισμού στη Δονούσα με κεντρικό μήνυμα την αγάπη και το σεβασμό για το περιβάλλον και τον αθλητισμό. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Δονούσας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας.

Όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί τους που θα επισκεφθούν τη Δονούσα το διάστημα 18/10 με 23/10 από Πειραιά έχουν έκπτωση 50% στο εισιτήριο μεθ΄ επιστροφής με τα πλοία της Blue Star Ferries.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version