Site icon runnfun.gr

AigioTriCamp 2023: Με επιτυχία το προπονητικό τριήμερο τριάθλου στο Αίγιο

DCIM101MEDIADJI_0631.JPG

Είκοσι ένας συμμετέχοντες, ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες, έλαβαν μέρος στο προπονητικό τριαθλητικό τριήμερο που διοργανώθηκε από τους προπονητές τριάθλου Παναγιώτη Δημόπουλο (TriathlonAcademy) και Γρηγόρη Σουβατζόγλου (GregSouv), τις ημερομηνίες 10-12 Μαρτίου 2023 στα Σελιανίτικα Αιγίου.

Στόχος του camp ήταν η εντατική τριβή των αθλητών με το άθλημα σε μη-αστικό περιβάλλον, με συνεχείς προπονήσεις εν όψει της νέας τριαθλητικής σεζόν. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν και στα τρία επιμέρους αθλήματα που απαρτίζουν το τρίαθλο, σε ποικίλα τερραίν στο κάθε ένα από αυτά: κολύμβηση σε πισίνα και θάλασσα, ποδήλατο με υψομετρικές διαφορές και φλατ διαδρομές, τρέξιμο σε ταρτάν και σε χωμάτινη επιφάνεια, σε μικρές ή μεγαλύτερες αποστάσεις.

Συνοπτικό Πρόγραμμα.

Παρασκευή (1η μέρα). Το camp ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τεχνική προπόνηση ποδηλασίας με έμφαση στην εξάσκηση τεχνικής drafting, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε προπόνηση τρεξίματος στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Σάββατο (2η μέρα). Η δεύτερη μέρα του camp προέβλεπε διαλειμματική προπόνηση ποδηλασίας σε ανηφορικό τερραίν δίπλα στο ρέμα Τσετσεβίτικο για αρχή, συνεχίστηκε με κολύμβηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αιγίου και το απόγευμα έκλεισε με έντονη διαλειμματική δρομική προπόνηση για μικρές και μεγάλες αποστάσεις. Ακολούθησε πρόγραμμα διατάσεων, ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με δύο σεμινάρια από τους Διοργανωτές-Προπονητές: το πρώτο αφορούσε σε  ένα πλήρες ασκησιολόγιο ενδυνάμωσης και προθέρμανσης με λάστιχα για το κολυμβητικό σκέλος και το δεύτερο σε εκμάθηση τεχνικών ρυθμίσεων του ποδηλάτου και αντικατάσταση εξαρτημάτων των ελαστικών, σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος εν μέσω αγώνα.

DCIM101MEDIADJI_0663.JPG

Κυριακή (3η μέρα). Η τρίτη μέρα αφιερώθηκε σε προπόνηση «brick»συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών, με έντονα υψομετρικά στην ποδηλασία γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Σελιανίτικων, ενώ οι αθλητές κατέληξαν στο χωμάτινο στάδιο της Ροδοδάφνης, για το δρομικό σκέλος. Οι Διοργανωτές-Προπονητές είχαν μεριμνήσει ώστε τα δρομικά παπούτσια των αθλητών να βρίσκονται ήδη στο χώρο του σταδίου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η διακοπή από το ποδηλατικό σκέλος στο δρομικό και να μεγιστοποιηθεί έτσι το όφελος της προπόνησης brick.  Το camp ολοκληρώθηκε με μια τελευταία προπόνηση στη θάλασσα της περιοχής, όπου οι Προπονητές υπέδειξαν ασκήσεις εξοικείωσης και τεχνικής για το openwater.

Καθ’όλη τη διάρκεια των προπονήσεων, οι δύο Διοργανωτές-Προπονητές είχαν την επίβλεψη όλων των συμμετεχόντων, φρόντιζαν για την ασφάλειά τους, ενθάρρυναν τις επιδόσεις τους, διόρθωναν την τεχνική τους και μεριμνούσαν για την αποκατάστασή τους.

Η υδροδοσία των αθλητών καλύφθηκε με πληθώρα νερών Αύρα και ηλεκτρολύτες Powerade, που εξασφάλισαν την ενυδάτωση των συμμετεχόντων ώστε να φέρουν εις πέρας το εντατικό πρόγραμμα του camp. Για την αναπλήρωση των ενεργειακών τους αναγκών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων φρόντισαν τα τζελάκια Neversecond και ενεργειακές μπάρες και μπάρες πρωτεΐνης Goldennutrition. Τέλος, οι συμμετέχοντες του camp εμπιστεύτηκαν τη διατροφική τους αποκατάσταση στα κορυφαία πρωτεϊνικά προιόντα της ArlaProtein όπως τα ροφήματα γάλακτος αλλά και είδη πρωινού της ίδιας σειράς (γιαούρτι, τυρι και βούτυρο ArlaProtein).

Ειδική μνεία γίνεται με το παρόν στο Δήμο Αιγίου και στην σπουδαία αρωγή του να στηρίξει το τριαθλητικό προπονητικό τριήμερο που διοργάνωσαν οι Παναγιώτης Δημόπουλος και Γρηγόρης Σουβταζόγλου, με την παροχή χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων του με τρόπο και συνθήκες που εξασφάλισαν στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο προπονητικό camp σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Follow us:

@triathlon.academy @gregsouv_

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version