Site icon runnfun.gr

8οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου: Άνοιξαν οι εγγραφές

Άνοιξαν οι εγγραφές των Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος στο Καβούσι Ιεράπετρας που θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, σύμφωνα με την προκήρυξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, να αγωνισθούν στην ορεινή απόσταση σ’ ένα τόπο της Ανατολικής Κρήτης με ιστορία 7000 χρόνων.

Εδώ μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας.

Η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Με χαρά σας ανακοινώνουμε το άνοιγμα των εγγραφών για τους 8ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου. Οι αγώνες γίνονται σε ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Κρήτης όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και οι 120 αρχαιολογικοί χώροι, το Καβούσι μάς ταξιδεύει στα βάθη των αιώνων. Οι αγώνες διοργανώνονται τη Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 9:30 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου. Οι αγώνες:

Α. Ορεινός ημιμαραθώνιος 21.5 χλμ με +/- 1600 μ. υψομετρική διαφορά με 80% μονοπάτι και 20% αγροτικό χωματόδρομο.
Β. Ορεινός δρόμος 8χλμ με+/- 400 μ. υψομετρική διαφορά με 70% μονοπάτι και 30% αγροτικό χωματόδρομο.

Ο αγώνας των 21.5 χλμ έχει επανασχεδιαστεί και έχουν αφαιρεθεί αγροτικοί χωματόδρομοι από την περιοχή της Θρυπτής και έχει προστεθεί μονοπάτι στην περιοχή της Αύγου.

Για την καλύτερη δυνατή τροφοδοσία των αθλητών θα υπάρχουν 6 βασικοί σταθμοί και δύο σταθμοί υδροδοσίας, η σήμανση στα μονοπάτια καθώς και στους αγροτικούς χωματόδρομους θα είναι πυκνή με οικολογικό σπρέι και κορδέλες. Κατευθυντήριες πινακίδες και χιλιομετρικής απόστασης θα υπάρχουν σε όλη την διαδρομή για να κατευθύνουν τους αθλητές. Ειδικά για φέτος θα υπάρχουν σε όλη την διαδρομή πινακίδες που θα ενημερώνουν τους αθλητές για που ακριβώς βρίσκονται. Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες».

Η σελίδα του αγώνα: Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου – Afentis Mountain Marathon

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version