Site icon runnfun.gr

8o Faethon Olympus Marathon – Τρέχοντας στο βουνό των Θεών

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου ανοίγουν οι εγγραφές για τον κορυφαίο Sky Running αγώνα της Ελλάδας, τον 8Faethon Olympus Marathon.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου.. O F.O.M είναι ένα trail running event γεμάτο έντονες συγκινήσεις και πραγματικές αθλητικές ιστορίες που διαδραματίζονται στις αλπικές κόψεις του Θεσσαλικού Ολύμπου.

Κάθε χρόνο πολλοί Έλληνες και ξένοι αθλητές εμπνέονται από τη μοναδικότητα του Ολύμπου και της αέρινης διαδρομής που για 30 χλμ. κινείται πάνω από τα 2000 μ. υψόμετρο και  στήνονται στην εκκίνηση προκειμένου να ανακαλύψουν τα όρια τους και  να ζήσουν την εμπειρία του «Τρέχοντας μεταξύ ουρανού και γης» στο βουνό των Θεών.

Όσοι θέλουν να ζήσουν αυτό το SkyRunning ταξίδι και να τρέξουν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα  www.faethonolympusmarathon.gr

Το 2019  το αγωνιστικό διήμερο του FAETHONOLYMPUSMARATHONθα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Ιουλίου. Θα διεξαχθούν και οι τρεις πλέον αγώνες υψηλών προδιαγραφών του αγωνιστικού διημέρου.

 FAETHON (44km, +3600μ) [Βαθμοί ITRA 3]

Αποτελεί τον βασικό αγώνα της διοργάνωσης, μιας και είναι ο απόλυτος skyrunning αγώνας της χώρας μας! Τα 30 από τα 44χλμ. διεξάγονται πάνω από τα 2000μ. υψόμετρο, ενώ οι αθλητές διασχίζουν 10 κορυφές πάνω από τα 2000μ., μεταξύ των οποίων καιτο «Σκολιό» (υψόμετρο 2911μ.), τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος.

Το 2018 στον 7ο αγώνα συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Κόστος συμμετοχής: 40ευρώ το απλό πακέτο, 45ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

 RUPICAPRA (20km, +1500μ)[ΒαθμοίITRA 1]

Πρόκειται για έναν ημιμαραθώνιο, μικρογραφία του μεγάλου του αδερφού του F.O.M.  Ξεκινώντας από τον Κοκκινοπλό διασχίζει το Ε4 μέχρι περίπου τα 2300μ. όπου στη συνέχεια το αφήνει για να ακολουθήσει τις ατελείωτες κόψεις του Δυτικού Ολύμπου με ψηλότερο σημείο την Κορυφή Φλάμπουρο (υψόμετρο 2455μ.). Στη συνέχεια βυθίζεται απότομα μέχρι το χωριό Κοκκινοπλός.

Το 2018 στον 3οRUPICAPRA συμμετείχαν περίπου 215 αθλητές. Κόστος συμμετοχής: 20ευρώ το απλό πακέτο, 25ευρώ με μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα.

 FAETHONTRAIL(14km, +400m)

Φέτος ο FaethonTrailαναβαθμίζεται καθώς θα προστεθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα δοθεί τεχνικό μπλουζάκι Dynafit σε όλους τους συμμετέχοντες. Στα πλαίσια της αναβάθμισης του αγώνα οι εγγραφές και πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και στους δύο μεγαλύτερους αγώνες στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.faethonolympusmarathon.gr

Κόστος συμμετοχής : 10,00 ευρώ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version