Site icon runnfun.gr

1ος Αγώνας Νάουσα Βέρμιο Trail

1ος Αγώνας Νάουσα Βέρμιο Trail

O Δήμος Νάουσας και οι δρομείς της, προκηρύσσουν τον ορεινό αγώνα «1° Νάουσα Βέρμιο trail 24χλμ & 10χλμ,», την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλου είδους αθλητικά και πολιτιστικά happenings, όπως: παιδικός αγώνες 1 χλμ Δημοτικών και Γυμνασίων εντός της περιοχής του άλσους του Αγίου Νικολάου Νάουσας καθώς και διάφορα άλλα, με την υποστήριξη πολλών φορέων του Δήμου.

 Περιγραφή διαδρομής Νάουσα Βέρμιο trail 24χλμ

Ο Αγώνας είναι 24χλμ με θετική υψομετρική 900μ. Η εκκίνηση του αγώναθα γίνει από το γεμάτο πλατάνια και καταπράσινο άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας (3 χλμ. Από τη Νάουσα), σε υψόμετρο 500 μ. και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά σε σχεδόν μικρής κλίσης ανηφόρα 0-2% μήκους 1 χλμ, για να βγουν αμέσως μετά έξω από το άλσος και μπροστά από το στρατόπεδο της Β΄ Μοίρας Καταδρομών, για περίπου 0,8 χλμ ασφάλτινης ευθείας και κατηφόρας. Στη συνέχεια θα στρίψουν αριστερά στο δρόμο προς την Αγία Τριάδα, περνώντας από το ξωκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών, σε συνεχόμενη ανηφόρα μήκους 5 χλμ. Η συνέχεια της διαδρομής είναι σε συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες μέσα σε πανέμορφα μονοπάτια υπό την σκιά των δέντρων οξιάς, βελανιδιάς και καστανιάς. Το 95% της διαδρομής είναι δασοσκεπές και δροσερό. Η διαδρομή των 24 χλμ. είναι κοινή, με αυτή των 10 χλμ. έως τα πρώτα 5,8 χλμ. καθώς και στα τελευταία 4,2 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής Νάουσα Βέρμιο trail 10χλμ

Ο Αγώνας είναι απόστασης 10 χλμ. με υψομετρική 360μ. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από το γεμάτο πλατάνια και καταπράσινο άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας (3 χλμ. Από τη ΝΆΟΥΣΑ) σε υψόμετρο 500μ και οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά σε σχεδόν μικρής κλίσης ανηφόρα 0-2% μήκους 1000μ για να βγουν αμέσως μετά, έξω από το άλσος και μπροστά από το στρατόπεδο της Β΄ Μοίρας Καταδρομών,  για περίπου 800 μ ασφάλτινης ευθείας και κατηφόρας. Στη συνέχεια θα στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση προς την Αγία Τριάδα, με συνεχόμενη ανηφόρα σε μονοπάτι και δασικό δρόμο μήκους 4 χλμ. και μετά συνεχόμενη κατηφόρα μέχρι τον τερματισμό. Η διαδρομή των 10 χλμ. είναι κοινή, με αυτή των 24 χλμ. έως τα πρώτα 5,8 χλμ. καθώς και στα τελευταία 4,2 χλμ.

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version