Τσουνάμι αναβολών: Μάρτης… γδάρτης για τους αγώνες δρόμου

Τρεις τρόποι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο σωστά

Οι τελευταίες εξελίξεις με την έξαρση του Κορωνοϊού στη χώρα μας, οι αποφάσεις τις Κυβέρνησης για κεκλεισμένων των θυρών διοργανώσεις σε όλα τα σπορ και η αναβολή του κορυφαίου δρομικού αθλητικού γεγονότος του Μαρτίου, του ημιμαραθωνίου της Αθήνας, έφεραν τσουνάμι αναβολών στους αγώνες δρόμου.

Οριστικό: Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την αναβολή του ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Ήδη οι ανακοινώσεις γίνονται η μία μετά την άλλη και αναμένονται και άλλες παρόμοιες αποφάσεις τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον για τους αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά

Αναβολή στον Μαραθώνιο Ολυμπίας

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου Ολυμπίας με ευαισθησία και υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κορωναϊού αναγκάζεται να προχωρήσει στην αναβολή του 6ου Μαραθώνιου Ολυμπίας και όλων τον παράλληλων δράσεων που ήταν προγραμματισμένες για τις 28 και 29 Μαρτίου στην Ηλεία, μετά και από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Προτεραιότητά μας είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι δρομείς, εθελοντές, θεατές και εργαζόμενοι του αγώνα να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν πλήρως το γεγονός χωρίς φόβο που να σχετίζεται με την υγεία και την ασφάλειά τους, αλλά και ατόμων με τα οποία έρχονται σε επαφή που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το επόμενο διάστημα και παρακολουθώντας τις εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε για την νέα ημερομηνία των εκδηλώσεων του 6ου Μαραθωνίου Ολυμπίας ή την οριστική ακύρωσή τους για το 2020.

Ευχόμαστε πολύ σύντομα, να έχει ξεπεραστεί αυτή η απρόβλεπτη, απρόσμενη και εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που έχει προκύψει και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μία ακόμα εξαιρετική διοργάνωση στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αναβολή του ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Αναβολή του 13ου Αγώνα Δρόμου Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος». Ο Αγώνας θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αθλητές, τις αθλήτριες και τους πολίτες, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων ανακοινώνει την αναβολή του 13ου Αγώνα Δρόμου Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος».

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2020. Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με τον ιό COVID-19 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη, να μην επεκταθούν φαινόμενα ανησυχίας, παράλληλα με το μέγιστο αγαθό, τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Ο 13ος Αγώνας Καλαμπάκα – Τρίκαλα θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων και οι συνδιοργανωτές φορείς

Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερική Ενότητα Τρικάλων,

Δήμος Τρικκαίων

και Δήμος Μετεώρων συστήνουν σε όλους και όλες να ακολουθούν τις υπάρχουσες οδηγίες προφύλαξης από τον ιό.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Αγώνα, θα ανακοινωθεί προσεχώς. Οι εγγραφές όλων των συμμετεχόντων αθλητών ισχύουν κανονικά. Με την λήξη της ισχύουσας οδηγίας του Υπουργείου Υγείας στις 22 Μαρτίου η οργανωτική επιτροπή μετά τη συνεργασία με τους φορείς και τις αρμόδιες αρχές θα ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή

13ου Αγώνα Δρόμου Καλαμπάκα Τρίκαλα Θ. Σταμόπουλος

Αναβλήθηκε ο Βαλλιάνειος δρόμος

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, για λόγους πρόληψης αλλά και με σεβασμό και ευθύνη στους συμπολίτες ο φετινός Βαλλιάνειος αναβάλλεται έως νεωτέρας.

Με εκτίμηση

εκ της Οργανωτικης Επιτροπής

Σαμόλη Ευαγγελία, Διονύσης Φωκάς , Κατερίνα Φωκά

Αναβολή στον Αραφήνειο Δρόμο

Η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου  συνεδρίασε και πάλι την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 , υπό το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς και σε πλήρη σύνθεση,  στο πλαίσιο της τακτικής εκτίμησης και επανεξέτασης της κατάστασης σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης που κρίνει απαραίτητα να υλοποιούνται κάθε φορά σε πλήρη εναρμόνιση με τα πρωτόκολλα οδηγιών του ΕΟΔΥ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά σε γεγονότα και δράσεις που υπάρχει συνάθροιση κοινού και  αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

1. Αναβάλλεται η διεξαγωγή του 6ου Αραφήνειου Δρόμου που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαρτίου,. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση – ενημέρωση για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του στο προσεχές μέλλον.

Αναβολή του αγώνα Δρόμος του Ταχυδρόμου 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ 2020

Αγαπητοί φίλοι αθλητές
Λόγω των τελευταίων πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του κωροναϊού στη χώρα μας και σε συνέχεια των συστάσεων του ΕΟΔΥ για αναστολή των αθλητικών εκδηλώσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, έχει αποφασιστεί η αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα Δρόμος του Ταχυδρόμου 2020 για τις 15 Μαρτίου 2020. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αναβολή του αγώνα θα προκαλέσει αναστάτωση στο πρόγραμμά σας, αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να πειθαρχήσουμε στις συστάσεις των ειδικών.Ελπίζουμε ότι με την ύφεση της επιδημίας, θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση σε νέες ημερομηνίες που θα σας ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό.

Αναβολή στο Plastira’s Lake Race

Λόγω των έκτακτων γεγονότων, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ΑΚΥΡΩΣΗ του Plastiras Lake Race 10km/20km (5/4/2020). Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 4/4/2021.
Τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε με όσους κατέθεσαν το ποσό της εγγραφής για την επιστροφή του.

Αναβολή Μυρμιδόνων Άθλος

Ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. ανακοινώνει την αναβολή του ” Μυρμιδόνων Άθλος – 1st mountain trail ” ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου 2020.

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας , της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερικής Ενότητας Λάρισας που είναι συνδιοργανωτές και με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας ο αγώνας θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Άθλου θα ανακοινωθεί προσεχώς σε συνεργασία με τους φορείς και τις αρμόδιες αρχές.

Οι εγγραφές όλων των συμμετεχόντων ισχύουν κανονικά.

Αναβολή του 8ου Αγώνα Kavala Trail Run

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αθλητές, τις αθλήτριες και τους πολίτες, ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας ανακοινώνει την αναβολή του 8ου Ορεινού αγώνα δρόμου με την ονομασία Kavala Trail Run προκειμένου να μην επεκταθούν φαινόμενα ανησυχίας, παράλληλα με το μέγιστο αγαθό, τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με το Άρθρο 1 της απόφασης Δ1α/ΓΠ.οικ.15954 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 726 της 8/3/2020, η κυβέρνηση αποφάσισε «την προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα γνωστοποιηθεί μέσω δελτίου τύπου.

Οι εγγραφές όλων των συμμετεχόντων αθλητών ισχύουν κανονικά για την νέα ημερομηνία που θα οριστεί. Εφόσον ο αγώνας δεν αναβάλλεται με υπαιτιότητα των διοργανωτών και με βάση τα προαναφερόμενα.

Αναβολή για το Μπλόκο Καλογρέζας

33ο Μπλόκο Καλογρέζας - Αποτελέσματα

Η Οργανωτική Επιτροπή (ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Ν. Ιωνίας– Ο.Π.Α.Ν., ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας – Φ.Ο.Ν.Ι.) των 35ων Αγώνων Δρόμου, με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2020», αποφάσισε και αναβάλλει τους ανωτέρω αγώνες, τους προγραμματισμένους για τις 15 Μαρτίου 2020.

Λόγω των δυσμενών εξελίξεων των σχετικών με την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, για προληπτικούς λόγους, συντασσόμενη με τις οδηγίες και συμβουλές των αρμόδιων Υπουργείων και των ειδικών επιστημόνων, προβαίνει στην αναβολή της διοργάνωσης, που ήταν καθ’ όλα προετοιμασμένη για να τιμήσει κι εφέτος, για 35η συνεχή χρονιά, τους εκτελεσμένους στο Μπλόκο Καλογρέζας το Μάρτη του 1944.

Με επόμενη ανακοίνωση θα ενημερωθούν όλοι οι δρομείς για τη νέα ημερομηνία της διοργάνωσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους πολυπληθείς δρομείς, οι οποίοι δήλωσαν τη συμμετοχή τους στους φετινούς αγώνες. Επίσης ευχαριστεί την Τροχαία Ν. Ιωνίας, το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, τη Δημοτική Αστυνομία, το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και τους περισσότερους από 60 εθελοντές – κριτές, που ήταν πρόθυμοι και πάλι να βοηθήσουν για την επιτυχία των αγώνων.

Με  τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Ευάγγ. Βασιλείου                                                             Νικ. Κοντουδάκης

Αναβολή για τον αγώνα Σπερχειού “Αθανάσιος Ακρίδας”

4ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»

Αναβάλλεται τελικά ο ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» που ήταν προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση που έβγαλε σήμερα (10/3) ο Δήμος Μακρακώμης:

«Αγαπητοί φίλοι δρομείς, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα μας καθώς προέχει η ασφάλεια και η υγεία τόσο των αθλητών, όσο και των κατοίκων της περιοχής μας.

Είναι λοιπόν ευθύνη, πρωτίστως η υγεία μας και μετά η διεξαγωγή του αγώνα μας, που καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.

Ο αγώνας δεν αναβάλλεται με  υπαιτιότητα των διοργανωτών , αλλά αυτό γίνεται εξαιτίας της απόφασης Δ1α/ΓΠ. Οικ.15954 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 726/8-3-2020 από την Κυβέρνηση.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής , ευχόμαστε να περάσουν όλα γρήγορα και να βρεθούμε να τα πούμε σύντομα από κοντά και υγιείς».

Μετάθεση Ημερομηνίας Διεξαγωγής του 8ου Αγώνα Βουνού Αυτισμός –Ελπίδα

Σήμερα, Τρίτη 10  Μαρτίου 2020, μετά από εκτίμηση του υγειονομικού προβλήματος της χώρας και υπακούοντας στα επείγοντα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του ιού     COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων “Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ” υποχρεώνεται να μεταθέσει τον 8ο Αγώνα Βουνού που ήταν προγραμματισμένος για 5/4/20, σε μελλοντική ημερομηνία, που θα καθοριστεί αναλόγως των εξελίξεων . Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε στη στήριξη των Μελών και Φίλων του Συλλόγου , των αθλητών και των υποστηρικτών και χορηγών  του Αγώνα Βουνού . Οι αθλητές που ήδη έχουν κάνει εγγραφή  και  κατάθεση στην τράπεζα μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για επιστροφή του αντίτιμου.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Κοντοδήμου Κορινα

Αναβολή στον αγώνα Κnossos Run – Στα Μονοπάτια Της Κνωσού και του Γιούχτα 

 

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης,λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας και σεβόμενη πρωτίστως την υγεία των συμπολιτών μας, αναβάλλει, για προληπτικούς λόγους, τον προγραμματισμένο για τις 22/3/2020 αγώνα “Κnossos Run – Στα Μονοπάτια Της Κνωσού και του Γιούχτα “.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, ο 26ος Δρόμος Κουδουμά

Με την σύμφωνη γνώμη όλων των συνδιοργανωτών (Δήμος Γόρτυνας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, Ιερά Μονή Κουδουμά, Λαογραφικός Αρχαιολογικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Ι.Μ. Κουδουμά), κατόπιν των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο 26ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά (Δρόμος Κουδουμά) που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους.

Θα υπάρξει, σύντομα, ενημέρωση για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα και για τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην διοργάνωση.

Αναβολή για το 7ο ΖΕΥΞΗRUN ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Εφαρμόζοντας τα μέτρα της Κυβέρνησης αλλά και τα διεθνή στάνταρς της υγείας, για την αποτροπή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού covid-19 αναβάλλουμε τον 7ο ΖΕΥΞΗRUN ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ που ήταν προγραμματισμένος για 25-26/4-2020 σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

ΠΑΤΡΑ 12-3-2020

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος

Aναβολή του 1oυ HardSun Trail στο Αγκίστρι

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αν και λίγες μόνο μέρες πριν την διεξαγωγή του 1ου μας event «HardSun Trail», ερχόμαστε στη δύσκολη, αλλά συνεπή, για το δημόσιο καλό θέση, της εναρμόνισης με την κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παρόλο που η πρόθεση της διοργάνωσης μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν να σας προσφέρει έναν ξεχωριστό, ασφαλή και ευχάριστο αγώνα για όλους, δεν μπορούσαμε παρά να σεβαστούμε τις οδηγίες της πολιτείας, με σκοπό και ύψιστη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια  της κοινότητάς μας.

Στο διάστημα αυτό που η παγκόσμια κοινότητα βιώνει πρωτόγνωρες προκλήσεις ασφάλειας και υγείας, αναγνωρίζουμε ότι η αναβολή αυτή, μπορεί να προκαλέσει μερική απογοήτευση. Να είστε σίγουροι όμως ότι θα επανέλθουμε σύντομα και με καλύτερες συνθήκες, ώστε να απολαύσουμε τελικά τον Αγώνα.

Σύντομα θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ διεξαγωγής του αγώνα.

Οι δρομείς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, μπορούν να αποφασίσουν μετά την ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας, την επιλογή της μεταφοράς της εγγραφής τους σε αυτήν ή την ακύρωση και επιστροφή του ανάλογου αντιτίμου.

Εμείς, ανυπομονούμε να σας υποδεχθούμε εκ νέου στο Αγκίστρι, το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού!

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του HARD SUN TEAM

Να πούμε ότι σε νέα ημερομηνία έχει ήδη μετατεθεί το Lamia Night & Run

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Transition Sports με την οποία γνωστοποίησε την αναβολή του Διάθλου που ήταν προγραμματισμένο για τις 15/03.

Επίσης έχουν αναβληθεί οι αγώνες: Poikilo Rocky Mountain 2020, iStorm – KifisiaRun 2020, Taygetos Challenge 2020,

Για τις 25 Οκτωβρίου μετατέθηκε το IRONMAN GREECE

Διαβάστε επίσης: Ο κορωνοϊός βγάζει… νοκ άουτ Μαραθωνίους σε ολόκληρο τον κόσμο

Previous ArticleNext Article

Σχοινάκι: Πως μπορεί να γίνει η τέλεια προπόνηση για κάθε δρομέα

Σχοινάκι: Πως μπορεί να γίνει η τέλεια προπόνηση για κάθε δρομέα

Αν πιστεύετε ότι το σχοινάκι είναι μόνο για να παίζουν τα παιδιά στις παιδικές χαρές ή για να κάνουν προπόνηση οι πυγμάχοι, τότε μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ειδικά αν είστε δρομέας.

Διότι για τους δρομείς το σχοινάκι είναι μια τέλεια άσκηση με πολλαπλά οφέλη: ενισχύσει τη δύναμη στις γάμπες, αυξάνει τις αντοχές σας και βοηθάει στην αναβάθμιση του διασκελισμού σας.

Γενικότερα, αν ψάχνετε για γρήγορους, απλούς και ανώδυνους τρόπους για να βελτιώσετε το επίπεδό σας στο τρέξιμο, δοκιμάστε να εισάγετε το σχοινάκι στην καθημερινή σας γυμναστική. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα είναι πως «μαθαίνει» τα πόδια σας να προσγειώνονται αρμονικά και σε πλήρη συντονισμό με το σώμα σας ενώ σας βοηθάει να μειώνετε το χρόνο επαφής σας με το έδαφος, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα γρήγορης και αποτελεσματικής λειτουργίας για έναν δρομέα.

Επιπλέον, εκτός από την αύξηση της δύναμης στις γάμπες αλλά και συνολικά τα πόδια, είναι μια πολύ αποτελεσματική γυμναστική και για τα χέρια.

Ακολουθούν τέσσερις τρόποι μέσω των οποίων μπορείτε να πάρετε το μέγιστο από μια προπόνηση με σχοινάκι:

1. Χρησιμοποιήστε το σωστό μήκος σχοινιού

«Αν περάσετε το σχοινί κάτω από τα πόδια σας, οι χειρολαβές του θα πρέπει να τεντώνονται μέχρι το στέρνο σας», λέει ο Ρουθ Μάρτινταλ, επαγγελματίας γυμναστής, καθώς συμβουλεύει αναφορικά με το σωστό μήκος.

2. Περιορίστε την κίνηση του βραχίονα σας

Όπως και με το τρέξιμο, καλό είναι να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε περιττή κίνηση. Γι’ αυτό λοιπόν, προσπαθήστε να αφήσετε τους καρπούς σας να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης με το σχοινί.

3. Μην πηδάτε πάρα πολύ ψηλά

«Ψάχνετε για γρήγορα αλλά χαμηλά άλματα, όχι για τεράστια άλματα. Να θυμάστε πως το σχοινί δεν είναι καθόλου παχύ, συνεπώς δεν χρειάζεται να πηδάτε πολύ ψηλά για να το περνάτε», λέει ο Μάρτινταλ.

4. Νιώστε το ρυθμό

«Μπορείτε να πηδάτε όσο πιο γρήγορα θέλετε αλλά αν βρείτε έναν καλό ρυθμό στα άλματά σας, η άσκηση μπορεί να είναι τόσο πιο εύκολη όσο και πιο ευχάριστη», συμβουλεύει o Μάρτινταλ.

H καλύτερη μορφή προπόνησης με σχοινί για τους δρομείς:

Κάντε δύο επαναλήψεις αυτού του προγράμματος, με ένα λεπτό ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ. Θα σας πάρει συνολικά 10 λεπτά.

1 λεπτό σχοινάκι με μικρό άλμα.

30 δευτερόλεπτα σχοινάκι με τα γόνατα να λυγίζουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

1 λεπτό σκοινάκι.

30 δευτερόλεπτα σχοινάκι ενώ στηρίζεστε μόνο στο αριστερό πόδι.

1 λεπτό σχοινάκι με μικρό άλμα.

30 δευτερόλεπτα σχοινάκι ενώ στηρίζεστε μόνο στο δεξί πόδι.

Διαβάστε περισσότερα: «Έκαψε» το μισό σωματικό του λίπος με σχοινάκι σε 10 εβδομάδες

Στις 17/07 το Κρόνιον Πέρασμα και οι Δρόμοι Πάρνωνα

Για τις 17/07/2021 αν το επιτρέψουν οι συνθήκες προγραμματίζονται οι ιστορικοί αγώνες Κρόνιον Πέρασμα και Δρόμοι Πάρνωνα (Ημικρόνιο Πέρασμα). Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ              εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ

΄΄ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ΄΄

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:70 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ.Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

Όριο αγώνα: 10 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα.

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ (ΗΜΙΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ)-ΑΓΩΝΑΣ 37 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ              εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 37,5 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:37 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και διεξάγεται παράλληλα με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ!Οι αθλητές θα ξεκινήσουν όλοι μαζί!Αυτοί που θα συμμετάσχουν στους Δρόμους Πάρνωνα, φτάνουν μέχρι το σημείο της Στραβόρραχης(18,5χλμ.) όπου κάνουν αναστροφή, και από τον ίδιο δρόμο τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης τους!

Όριο αγώνα: 6 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα

x
Send this to a friend