Το υπερβολικό τρέξιμο μειώνει το προσδόκιμο ζωής;

Η στρατηγική στον Μαραθώνιο είναι το κλειδί της επιτυχίας

Μπορεί να υπάρχει πλήθος μελετών για τις ευεργετικές ιδιότητες του τρεξίματος τόσο σωματικώς όσο και ψυχικώς, όμως, μια νέα μελέτη που παρουσίασε το runnersworld.com σημειώνει ότι το υπερβολικό τρέξιμο μειώνει το προσδόκιμο ζωής, αφού φέρεται να αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Καρδιαγγειακής Ερευνας του Lehigh Valley Health Network σημειώνει ότι η παραπάνω διαπίστωση δεν ισχύει για όσους τρέχουν δύο με τρεις ώρες την εβδομάδα.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 3.800 δρομείς και των δύο φύλων με μέση ηλικία τα 46 έτη, με την πλειοψηφία τους να δηλώνει ότι τρέχουν το λιγότερο 25 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη διάφορες συνήθειες των δρομέων, όπως οι τιμές πίεσης και χοληστερόλης, η λήψη φαρμάκων, το κάπνισμα και το ποτό, οι οποίες όμως δεν φαίνεται ότι άλλαξαν το συμπέρασμα ότι όσοι τρέχουν υπερβολικά έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος που μειώνεται το προσδόκιμο ζωής, με τον επικεφαλής της μελέτης, δρ Martin Matsumura, να υπογραμμίζει ότι ο στόχος της μελέτης δεν είναι η απομάκρυνση του κόσμου από το τρέξιμο, αλλά όσοι τρέχουν να μάθουν να το κάνουν σωστά, ενώ για όσους συμμετέχουν σε Μαραθώνιους τους συμβουλεύει να τρέχουν μόνο σε έναν κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Φώτης Ζησιμόπουλος και Saucony έτοιμοι για το ταξίδι των ρεκόρ στη Βαρκελώνη

Φώτης Ζησιμόπουλος και Saucony ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο το Παγκόσμιο ρεκόρ που θα κυνηγήσει ο Φώτης  στον 24ωρο αγώνα του σταδίου της Βαρκελώνης στις 26-27 Φεβρουάριου.

Το ρεκόρ σήμερα είναι τα 309 χιλιόμετρα κάτι που θα προσπαθήσει να καταρρίψει ο Φώτης Ζησιμόπουλος και να πετύχει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι του η εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony που θα τον εξοπλίσει με όλα τα κατάλληλα προϊόντα (παπούτσια ρούχα και αξεσουάρ) που θα τον βοηθήσουν στην προετοιμασία και τον αγώνα του.

Η Saucony η πρώτη εταιρεία στο κόσμο για τρέξιμο με έτος ίδρυσης το 1898 ειδικεύεται αποκλειστικά στο τρέξιμο και παρέχει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για όλους τους τύπους δρομέων.

Στην Ελλάδα Αντιπρόσωπος της Saucony είναι η εταιρεία ΒΕΤΟ.

fb: Saucony.Greece
instagram: sauconygreece
website: saucony.veto.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Ανοίγουν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022

Ημιμαραθώνιος Αθήνας στις 23 Μαΐου 2021

O ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ ανακοινώνουν, το άνοιγμα των εγγραφών του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου 2022, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2022, οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ, έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό ανάρρωσης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα.

Για τις διαθέσιμες θέσεις, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και ώρα 14.00 και οι οποίες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.athinahalfmarathon.gr). Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των δρομέων, σας ενθαρρύνουμε να συμβουλευτείτε την Πολιτική Ακυρώσεων της Διοργάνωσης.

Τηρώντας απαρέγκλιτα τις υγειονομικές οδηγίες και τους κανόνες για μια ασφαλή αθλητική, δρομική, κανονικότητα, εναρμονιζόμαστε με τις αυστηρότερες συστάσεις του ΕΟΔΥ και προχωράμεστην έναρξη των εγγραφών για την διοργάνωση του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 2022.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend