«Το UCI Kos Gran Fondo βάζει την Κω στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας»

«Το UCI Kos Gran Fondo βάζει την Κω στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας»

Το επίκεντρο της διεθνούς ερασιτεχνικής ποδηλασίας θα αποτελέσει τον προσεχή μήνα η Κως, η οποία θα φιλοξενήσει το διάστημα 13 έως και 15 Απριλίου  το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών.

Το «UCI Kos Gran Fondo 2018»,  που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω, εντάσσει την Κω στον παγκόσμιο χάρτη της ερασιτεχνικής (και όχι μόνο) ποδηλασίας.

Χαρακτηριστικές επ’ αυτού είναι οι δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου εντεταλμένου στα θέματα Αθλητισμού της Κω, Θάνου Σταματάκη. «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στο νησί μας, το οποίο, ως γνωστόν, ενδείκνυται για αθλήματα ποδηλάτου ανεξαρτήτως κατηγορίας, είτε, δηλαδή, δρόμου είτε mountain bike. Ως Δήμος ενισχύουμε τέτοιου είδους προσπάθειες, καθώς έτσι η Κως μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη ως ένα νησί φιλικό για το ποδήλατο» τόνισε αρχικά ο κ. Σταματάκης και συνέχισε:  «Λόγω της μορφολογίας της Κω το ποδήλατο αποτελεί ένα πολύ φιλικό μέσο για τις μετακινήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί στο νησί μας τα μηχανοκίνητα οχήματα κι έχει ενισχυθεί η χρήση του ποδηλάτου. Μέσω της δουλειάς που έχει γίνει με την ενίσχυση των ποδηλατόδρομων και των ποδηλατικών ομίλων, οι φίλοι του ποδηλάτου συνεχώς αυξάνονται. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε σιγά – σιγά ο κόσμος να αφήσει στην άκρη τα μηχανοκίνητα οχήματα και να κινείται ως επί το πλείστον με ποδήλατο».

«Αλμα για την Κω, στόχος η καθιέρωση»

Διοργανώσεις όπως το UCI Kos Gran Fondo 2018, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι του UCI Gran Fondo World Series – δίνοντας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που θα γίνουν στο Βαρέζε της Ιταλίας (30/8-2/9/2018) –, προσελκύουν ποδηλάτες και ποδηλάτισσες απ’ όλο τον κόσμο και επομένως συμβάλλουν στην τόνωση του αθλοτουρισμού.

Θέση με την οποία συμφωνεί ο υπεύθυνος Αθλητισμού στον Δήμο Κω, Θάνος Σταματάκης, που προσθέτει: «Ως νησί έχουμε συνηθίσει σε μεγάλες αθλοτουριστικές εκδηλώσεις και πάντα τις ενισχύουμε. Η Κως έχει εύκολη πρόσβαση και μεγάλη τουριστική περίοδο, η οποία, βεβαίως, ενισχύεται με τέτοιες εκδηλώσεις. Το UCI Kos Gran Fondo είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει στο νησί στο κομμάτι του ποδηλάτου κι εμείς θα φροντίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε οι αθλητές και οι συνοδοί τους να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».

Τέλος ο κ. Σταματάκης εξέφρασε την επιθυμία της καθιέρωσης στο νησί της Κω ανάλογων ποδηλατικών εκδηλώσεων: «Ως νησί και ως Δήμος και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί άλμα για το νησί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να αφήσουμε απόλυτα ικανοποιημένους τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Και γιατί όχι; Να τους δούμε ξανά του χρόνου. Ο στόχος μας είναι διοργανώσεις όπως το UCI Kos Gran Fondo να καθιερωθούν στο νησί μας».

Υπενθυμίζουμε ότι το UCI Kos Gran Fondo 2018, περιλαμβάνει δύο αγώνες. Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου κι έναν αγώνα αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία άνω των 50 ετών στις Γυναίκες και άνω των 60 ετών για τους Άνδρες), που θα γίνει την Κυριακή 15 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (kosgranfondo.gr).

 

Previous ArticleNext Article

Γιατί κάνουμε ντους πριν μπούμε στην πισίνα;

μάτια που γίνονται κόκκινα μετά τη κολύμβηση στην πισίνα έχουν αιτία τα ούρα και όχι το χλώριο της πισίνας, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη.

Η χημική αντίδραση που προκαλείται από τα ούρα και το χλώριο προκαλεί όχι μόνο επώδυνα μάτια αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει δηλητηριώδη αέρια που βλάπτουν τους πνεύμονες, την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

“Αυτή η χλωριούχα μυρωδιά στην πισίνα δεν είναι στην πραγματικότητα χλώριο” δήλωσε ο Chris Wiant, πρόεδρος του Water Quality and Health Council στις ΗΠΑ . “Αυτό που μυρίζει είναι χημικές ουσίες που σχηματίζονται όταν το χλώριο αναμιγνύεται με ούρα, ιδρώτα και βρωμιά από το σώμα κολυμβητών.”

Το χλώριο και άλλα απολυμαντικά προστίθενται σε μια πισίνα για να καταστρέψουν τα μικρόβια. Η ούρηση σε μια πισίνα μειώνει το χλώριο και στην πραγματικότητα παράγει μια ερεθιστική χημική ουσία που κάνει τα μάτια των ανθρώπων να γίνονται κόκκινα.

Για την εξάλειψη των ερεθισμών που προκαλούνται από ενώσεις που περιέχουν άζωτο και βρίσκονται στα ούρα, περισσότερο χλώριο μπορεί να χρειαστεί να προστεθεί σε μια πισίνα.

Το κολύμπι στην πισίνα εσωτερικού χώρου μπορεί να γίνει επικίνδυνο, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς οι ερεθιστικές ουσίες μετακινούνται στον αέρα που περιβάλλει την πισίνα και μπορεί να προκαλέσει βήχα, συριγμό, ή ακόμα και κρίσεις άσθματος. Κι έπειτα υπάρχει το ζήτημα των λοιμωδών νοσημάτων.

Τα μικρόβια

Ο ιός Cryptosporidium είναι η κύρια αιτία των νόσων που μεταδίδονται στο νερό. Ο λόγος για αυτό; Οι άνθρωποι που κολυμπούν ενώ έχουν μια μικρή διάρροια απελευθερώνουν μικρές ποσότητες μικροβίων, όπως Cryptosporidium (ή “crypto” για συντομία), Norovirus, και E. coli μέσα στο νερό.

Οι κολυμβητές που είναι άρρωστοι με διάρροια – ή που ήταν άρρωστοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες – μολύνουν το νερό της πισίνας με μικρόβια.

Ορισμένα μικρόβια που προκαλούν διάρροια μπορούν να ζήσουν από λεπτά έως μερικές ημέρες σε πισίνες, ακόμη και αν η πισίνα είναι καλά συντηρημένη. Το μόνο που χρειάζεται για να μολυνθεί κάποιος είναι να καταπιεί μια μικρή ποσότητα νερού της πισίνας.

Αυτός είναι και ο λόγος που πριν τη χρήση της πισίνας πρέπει να έχει ουρήσει και να κάνει ντους!

Διαβάστε επίσης: Και είχα μια φαγούρα…

Έρχεται το Μάιο το Paros Way

Έρχεται το Μάιο το Paros Way

Το διήμερο 2 – 3 Μαΐου 2020, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η αθλητική διοργάνωση ParosWay, σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, στο νησί της Πάρου και υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις των sports έντονες συγκινήσεις.

Το Paros Way αποτελεί ιδέα και θα υλοποιηθεί από την My Sportevent, με την υποστήριξη του δήμου Πάρου. 

Προκύρυξη

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με του παρακάτω όρους:

Τόπος: Πάρος – Κυκλάδες

Ημερομηνία:2 – 3 Μαΐου 2020

Αγωνίσματα

Τρέξιμο: 21 km Halfmarathon, 10 km, 5 km, kids

Κολύμπι: 3 km, 1 km, kid

Aquathlon: Ατομικό, Relay

Περισσότερες πληροφορίες του αγώνα θα προστίθενται καθημερινά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.parosway.gr.

 

x

Send this to a friend