Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Κω ξεκινά

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Κω ξεκινά

Η… καρδιά της διεθνούς ερασιτεχνικής ποδηλασίας χτυπά στην Κω. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών με την επωνυμία UCI Kos Gran Fondo Tour 2018 ανοίγει αύριο (13/4) την αυλαία του και θα την κλείσει την προσεχή Κυριακή 15 Απριλίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 200 αθλητών και αθλητριών από 16 χώρες του κόσμου!

Η σπουδαία αυτή ποδηλατική φιέστα, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο Κω, έχει προσελκύσει ερασιτέχνες ποδηλάτες και ποδηλάτισσες υψηλού επιπέδου. Κι αυτό καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο του UCI Gran Fondo World Series, δίνοντας πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που θα γίνει στο Βαρέζε της Ιταλίας (31/8-2/9).

Το UCI Kos Gran Fondo 2018 ξεκινά, λοιπόν, δυναμικά αύριο στις 14:00 με τον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ, που θα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό την πανέμορφη Μαρίνα της Κω. Την Κυριακή θα γίνει ο αγώνας αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία άνω των 50 ετών στις Γυναίκες και άνω των 60 ετών για τους Άνδρες) με εκκίνηση στις 09:00 από την Μαρίνα της Κω και τερματισμό περίπου στις 12:00 στο Ιπποκράτειο ίδρυμα.

Και οι δύο διαδρομές έχουν χαραχτεί με στόχο να αναδείξουν τις ομορφιές της Κω, αφού πέραν των 200 αθλητών που θα μετάσχουν – και βρίσκονται στο νησί από τη Δευτέρα – τους αγώνες θα παρακολουθήσουν και οι περίπου 250 συνοδοί αυτών.

Από αριστερά οι Γιώργος Λεβεντάκης, Ευριδίκη Νάκη, Θάνος Σταματάκης και Νίκος Πρέζας

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

Στον αθλοτουριστικό χαρακτήρα του UCI Kos Gran Fondo αναφέρθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου της Κω, οι διοργανωτές, οι οποίοι παράλληλα έδωσαν έμφαση στα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί σε συνεργασία με την αστυνομία και τους εθελοντές, επισημαίνοντας ότι οι δρόμοι απ’ όπου θα περάσουν οι ποδηλάτες θα παραμείνουν κλειστοί την Παρασκευή από τις 13:30 έως και τις 16:30 και την Κυριακή από τις 09:00 έως και τις 14:00.

Ευριδίκη Νάκη: «Καταξίωση στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη»

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ευριδίκη Νάκη, η οποία είπε: «Σε λίγες ώρες και με μεγάλη χαρά θα κηρύξουμε στο νησί της Κω την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών. Μια διοργάνωση που έφερε πριν από δύο χρόνια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο και φέτος η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Νικολής μας την εμπιστεύτηκαν στο νησί μας. Πιστοί στην αρχή της εξωστρέφειας και της επιδίωξής μας να καταστήσουμε τα νησιά μας αθλητικούς προορισμούς φέραμε στην Κω μια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς, η οποία θα δικαιώσει τον τίτλο μας ως νησί του ποδηλάτου και θα καταξιώσει την Κω στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, καθώς αυτές τις ημέρες θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της διεθνούς ποδηλατικής κοινότητας. Θέλουμε να προσφέρουμε μια ευχάριστη εμπειρία στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους και φυσικά μια ευχάριστη διαμονή, αφού περισσότεροι από 400 άνθρωποι θα επισκεφτούν το νησί μας για αρκετές ημέρες. Επιλέξαμε να γίνει στην αρχή της σεζόν ο αγώνας για να τονώσουμε την τουριστική περίοδο, στοχεύοντας στην επέκτασή της μέσω τέτοιων αθλοτουριστικών εκδηλώσεων. Θα επιδιώξουμε να γίνει θεσμός το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί μπορούμε, γιατί έχουμε την ποδηλατική παιδεία , την κατάλληλη πίστα και γιατί η σφραγίδα της UCI δικαιώνει τους κόπους των ανθρώπων που ανέπτυξαν την ποδηλατική κουλτούρα στο νησί και ταυτόχρονα ανοίγει νέες προοπτικές για τον προορισμό».

Θάνος Σταματάκης: «Εχουμε αποδείξει ότι η Κως μπορεί»

Ο υπεύθυνος του Αθλητικού Τομέα του ΔΟΠΑΒΣ Κω και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θάνος Σταματάκης δήλωσε: «Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στο νησί μας . Το UCI Gran Fondo 2018. Όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν η Κως μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς, που στόχο έχουν την ανάδειξη του νησιού ως ένα μέρος πλούσιο σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Με τις εκδηλώσεις αυτές οι στόχοι μας είναι: 1ον η προσέλκυση όλο και περισσότερων ατόμων στην μαγεία του αθλητισμού είτε ως αθλητές είτε ως θεατές, 2ον η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και 3ον οι αθλητές και συνοδοί που θα έρθουν σε αυτό τον αγώνα να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί και να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της Κω .

Το νησί λόγω της μορφολογίας του είναι ιδανικό για εκδηλώσεις που αφορούν το ποδήλατο είτε δρόμου είτε mountain, εκδηλώσεις σαν και αυτή αλλά και όλες αυτές που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και βοηθούν ώστε να γίνει γνωστό ότι είμαστε ένα νησί φιλικό στην κίνηση με ποδήλατο.

Ο Δήμος Κω μέσω του ΔΟΠΑΒΣ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η εταιρεία sporttourHellas, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα τις συγκεκριμένης εκδήλωσης, και ο ποδηλατικός Όμιλος Κω μαζί με τους εθελοντές και όλες τις υπηρεσίες που θα συμβάλλουν για να έχουμε μια σωστή και χωρίς πρόβλημα διοργάνωση θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλον το κόσμο να δώσει το “παρών” και να χειροκροτήσει τους αθλητές που θα συμμετάσχουν.  Όπως επίσης να δείξει κατανόηση και να συμμορφωθεί στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αυτές τις δύο μέρες 13 και 15 Απριλίου.».

Γιώργος Λεβεντάκης: «Αποδείξαμε εμπράκτως τι μπορούμε να κάνουμε»

Ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Λεβεντάκης, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και την κ. Νάκη και τον κ. Σταματάκη και  ιδιαίτερα τον εκτελεστικό διευθυντή των αγώνων Νίκο Πρέζα. Αποδείχτηκε άνθρωπος κλειδί και αξίζει να επενδύσετε σε αυτόν τα επόμενα χρόνια. Προέρχομαι από τον χώρο της ποδηλασίας, ασχολούμαι εδώ και 35 χρόνια απ’ όλα τα επίπεδα, ως αθλητής, ως προπονητής Εθνικών ομάδων, της Ολυμπιακής ομάδας και ως διευθυντής επαγγελματικών αγώνων. Προσπαθώ να κεφαλαιοποιήσω υπέρ της πατρίδας τις γνωριμίες μου και την τεχνογνωσία με στόχο να προωθήσουμε κομμάτια που εδώ και πολλά χρόνια βαυκαλιζόμαστε ως χώρα ότι θέλουμε να κάνουμε και σχετίζονται με τον αθλητικό τουρισμό και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά μέχρι πριν από κάποια χρόνια ακόμη ψαχνόμασταν και δεν τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά.

Έτσι βρήκα ευήκοα ώτα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και κυρίως με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαβασιλείου. Είμαι χαρούμενος και αισθάνομαι άνετα στην περιοχή,  διότι αυτό που είπαμε από την αρχή ότι έχουμε την ικανότητα να κάνουμε το αποδείξαμε εμπράκτως, φέρνοντας πολλές διαμονές και αναπτύσσοντας όλους τους κλάδους γύρω από τον αθλητισμό τουρισμό.

Μπορώ να πω ότι μετά από τρία χρόνια, με τον αγώνα των επαγγελματιών που έχουμε καθιερώσει και ξαναφέραμε από πέρυσι στη Ρόδο, και με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ερασιτεχνών, που γίνεται για 3η σερί χρονιά στο Νότιο Αιγαίο, πετύχαμε τους στόχους μας. Με τα στοιχεία που έχουμε από πέρυσι με τις 6200 διαμονές συμμετεχόντων και συνοδών, νομίζω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα προϊόν για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Περιφέρεια και τους Δήμους Ρόδου και Κω που επενδύουν σε αυτό.

Οι ποδηλατικοί αγώνες που γίνονται σε ανοικτό χώρο αποτελούν μια δοκιμασία, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά τους, διότι οι επισκέπτες μέσα από τις πολλές ημέρες που διαμένουν στον εκάστοτε τόπο γνωρίζουν τις ομορφιές τους πατώντας τες με τα ποδήλατά τους και αργότερα νοικιάζοντας κάποιο αυτοκίνητο. Μπορεί αρχικά οι αγώνες να προκαλούν μια ενόχληση στους κατοίκους, διότι αναγκαστικά κλείνουν δρόμοι, αλλά για παράδειγμα στη Ρόδο ο κόσμος του νησιού έχει προσαρμοστεί πλήρως και γι’ αυτό πέρυσι πήραμε άριστα για τον αγώνα των επαγγελματιών από την UCI. Πιστεύω ότι αν συνεχιστούν αυτοί οι αγώνες και στην Κω θα γίνει το ίδιο και εδώ».

Νίκος Πρέζας: «Στοίχημα που το έχουμε ήδη κερδίσει»

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω και εκτελεστικός διευθυντής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Νίκος Πρέζας έβαλε τον επίλογο στη συνέντευξη Τύπου, ζητώντας από τον κόσμο του νησιού να δείξει κατανόηση στα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν την ώρα των αγώνων, και επισημαίνοντας στη συνέχεια: «Αποτελεί τιμή για το νησί μας να φιλοξενούμε αυτήν την παγκόσμια διοργάνωση και τιμή να έχουμε ως διοργανωτή τον κ. Λεβεντάκη, έναν άνθρωπο με ήθος και υπευθυνότητα, που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Δεν θα γινόταν τίποτα αν δεν είχαμε μια επιτροπή αποτελούμενη από τον Ποδηλατικό Ομιλο Κω, τον ΔΟΠΑΒΣ, με κυριότερο τον κ. Σταματάκη, κι εφόσον δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Ενωσης Ξενοδόχων Κω, που είναι σε κάθε βήμα μαζί μας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι οι επιχειρηματίες της Κω αγκάλιασαν χωρίς δεύτερη σκέψη τη διοργάνωση προσφέροντας χορηγίες. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η ποδηλατική κοινότητα της Κω έχει αναπτυχθεί (σ.σ. θα μετάσχουν 35 ποδηλάτες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο) και μαζί με τον ΔΟΠΑΒΣ, τον Δήμο και την Περιφέρεια κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και για να φέρουμε την Κω στο προσκήνιο ως νησί του ποδηλάτου.

Το UCI Kos Gran Fondo είναι ένα στοίχημα που ήδη το έχουμε κερδίσει. Στόχος μας είναι να το καθιερώσουμε στο νησί μας».

Τέλος, να θυμίσουμε ότι από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κω παίρνει την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βαρέζε (31/8-2/9) το 25%  των συμμετεχόντων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία: 19-34 ετών.

 

Previous ArticleNext Article

Σουβατζόγλου: Ανατριχιάζω όταν ακούω πάμε Ελλάδα, πάμε Γρηγόρη

Σουβατζόγλου: Ανατριχιάζω όταν ακούω πάμε Ελλάδα, πάμε Γρηγόρη

Μεγάλη διάκριση για τον OΠΑΠ Champion Γρηγόρη Σουβατζόγλου στο Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino

Δεύτερη θέση στο αγώνα και πρώτος ανάμεσα στους Έλληνες συμμετέχοντες

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο OΠΑΠ Champion Γρηγόρης Σουβατζόγλου στον αγώνα Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και πρώτος ανάμεσα σε περισσότερους από 600 Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα! Ήταν το πιο δύσκολο IRONMAN 70.3 που έχω συμμετάσχει. Είμαι πανευτυχής που μπόρεσα να ζήσω μαζί με τους συμπατριώτες μου αυτήν την εμπειρία. Ανατριχιάζω όταν ακούω τον κόσμο να φωνάζει «Πάμε Γρηγόρη, πάμε Ελλάδα!». Ευχαριστώ πολύ τον ΟΠΑΠ που με βοήθησε να βρίσκομαι σήμερα εδώ», δήλωσε ο Έλληνας «Iron Μan».

Δείτε το βίντεο με την προσπάθεια του Γρηγόρη Σουβατζόγλου:

Η εμπειρία του αγώνα-θρύλου με τον ΟΠΑΠ

Ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2019, στην Costa Navarino, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ. Περισσότεροι από 4.500 αθλητές, συνοδοί, θεατές και εθελοντές έδωσαν δυναμικό παρών στον αγώνα-πρόκληση. Ανάμεσά τους τέσσερις αθλητές που ταξίδεψαν μαζί με τον ΟΠΑΠ στη Μεσσηνία για να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα, αφού πρώτα είχαν προετοιμαστεί υπό την καθοδήγηση του Γρηγόρη Σουβατζόγλου. Τέσσερα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, συνοδοί και φίλοι εμψύχωναν τους αθλητές με μηνύματα συμπαράστασης που προβάλλονταν σε πινακίδες από τον ΟΠΑΠ.

Νικητές του πρώτου πρώτου IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino αναδείχθηκαν ο Ernesto Espinoza από την Κόστα Ρίκα και η Juliana Villasante από τo Μεξικό.

Δείτε το βίντεο:

Η στιγμή για το 7o XTERRA Greece Championship έφτασε

Η στιγμή για το 7o XTERRA Greece Championship έφτασε

Ο κορυφαίος στον κόσμο και μοναδικός στην Ελλάδα αγώνας τριάθλου εκτός δρόμου, έρχεται στις 20 & 21 Απριλίου στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Μια μοναδική ευκαιρία για τον κάθε ένα, ανάμεσα στους καλλίτερους του κόσμου, να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ζήσει κάτι μοναδικό!

Το XTERRA Greece Championship, συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.). Αποτελεί  μια ολοκληρωμένη και ταυτοχρόνως ξεχωριστή αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία. Γύρω από το κεντρικό αθλητικό γεγονός, χτίζεται με γνώση και υψηλό επίπεδο από την TRIMORE Multisports TOUR, ένα διήμερο με αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το παιδί, την οικογένεια, την παρέα, όπως σε κάθε της διοργάνωση.

Σάββατο 20 Απριλίου μια πανδαισία αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.

Στην πλαζ Βουλιαγμένης πρόκειται να στηθεί ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου από το Σάββατο, αθλητές, συνοδοί και θεατές θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν την ExpoArea του αγώνα και να γνωρίσουν υπηρεσίες, προϊόντα και διαδραστικές – βιωματικές προσεγγίσεις των συνεργατών και χορηγών της διοργάνωσης παραλλήλως πλήθους ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα είναι στη διάθεση των μικρών και μεγάλων φίλων της διοργάνωσης.Πλούσιο πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ειδικότερα τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) του Δήμου, ώστε..  να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους με δωρεάν συμμετοχή:

09.15 Kids Yoga

09.30 Jiu Jitsu

10:00 Kids Cross Aquathlon (κολύμπι-τρέξιμο στην παραλία για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου αλλά και όλων των ηλικιών)

10:00 Παιδικό σκάκι σε παράλληλα γήπεδα

11:00 Yoga experience για μικρούς και μεγάλους

11:00 Windsurf Experience

11.15 Laser Run(αθλημα του Μοντέρνου Πεντάθλου)

12:00 Aqua Aerobic (αεροβική γυμναστική στη θάλασσα)

12:15 Κυνήγι Μετεωριτών

12:30 Ποδηλατική βραδυπορία παιδιών (ισορροπία και αυτοσυγκέντρωση πάνω σε ξύλινο ποδήλατο Co-comat)

13:00     Windsurf Experience

13:30     SUP Experience

15:00    Windsurf Experience

20:00   Pasta and More

 Την Κυριακή 21 Απριλίου, ζήσε περισσότερα.. στον μεγάλο αγώνα XTERRA Greece Championship !

Περισσότεροι από 150 αθλητές από όλο τον κόσμο, από τουλάχιστον 20 χώρες, θα «ενωθούν» με εκατοντάδες Έλληνες αθλητές και όλοι μαζί θα δώσουν ένα απίστευτο χρώμα στην πλαζ της Βουλιαγμένης που θα αποτελέσει το επίκεντρο του event. Στην εκκίνηση θα σταθούν κορυφαία ονόματα του Παγκόσμιου Τριάθλου, επίμονοι τριαθλητές αλλά και πρωτάρηδες του OffRoad Τριάθλου.

Μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του XTERRA 2018 Lesley Paterson.  Ο περσινός νικητή του XTERRA Greece  Γάλλος Arthur Forissier,  που έρχεται να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Βέλγος Kris Coddens, νικητής του XTERRA Greece το 2015. O Ιταλός Francois Carloni, πρωταθλητής Ευρώπης 2018 και νικητής του XTERRA Greece 2016. H  πρωταθλήτρια Ευρώπης 2018 Carina Wasle, από την Αυστρία, νικήτρια και στην Κύπρο πριν λίγες ημέρες. Στην εκκίνηση θα βρίσκεται και η πολυνίκης του XTERRA Greece,  Helena Erbenova από την Τσεχία, με 4 κατακτήσεις.

H πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00!

Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

  • Full Distance: 1,5kSwim, 30kMountain Bike, 10k Trail Run
  • Sprint Distance: 0,75kSwim, 15k Mountain Bike, 5k Trail Run.

O αγώνας της μεγάλης απόστασης Full Distance προσφέρει στο νικητή κάθε ηλικιακής κατηγορίας (ανά 5 έτη), την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Στην τελευταία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το 2018, στην κατηγορία των ανδρών ο Γάλλος Arthur Forissier, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, ενώ στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η NicoleWalters, από τη Μεγάλη Βρετανία.

Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση και την πρώτη θέση στους άνδρες στην μεγάλη απόσταση του αγώνα είχε πραγματοποιήσει ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 εντός της Πλάζ Βουλιαγμένης και εκεί πρόκειται να δοθούν και τα εισιτήρια για τους τελικούς της Χαβάης!

Ζήσε περισσότερα στο 7ο XTERRA Greece Championship με το ΓΕΡΜΑΝΟ

 Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ως strategic partner στηρίζει δυνατά την προσπάθεια αθλητών και μη και θα βρίσκεται εκεί με βιωματικές δράσεις στις ειδικά διαμορφωμένες τέντες GTECH SHOWROOM και GFITNESS AND WELLBEING HUB , προκειμένου να έρθει το κοινό σε επαφή με την τεχνολογία και το wellbeing. Γνωστοί instructors θα μυήσουν τους επισκέπτες αθλητές και μη σε workouts όπως yoga, pilates, yogilates και θα παρουσιάσουν σεμινάρια διατροφής, tech and fitness και lifecoach. Πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα περιμένουν τους συμμετέχοντες στις συναρπαστικές πολυθεματικές δράσεις του ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

Go Further στο7ο XTERRA Greece Championship με τη Ford Motor Ελλάς

 Παραμένοντας απόλυτα προσηλωμένη στη φιλοσοφία GoFurther, η Ford Motor Ελλάς αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεγάλο και δυναμικό χορηγό της διοργάνωσης της TRIMORE-XTERRA Greece.

Στo πλαίσιo της διαφορετικής όσο και απαιτητικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η Ford Motor Ελλάς θα προσφέρει την εμπειρία οδήγησης των κορυφαίας τεχνολογίας μοντέλων της παρέχοντας στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και σε επιλεγμένους αθλητές της κατηγορίας Elite/PRO, όλα τα απαραίτητα τετράτροχα «εφόδια» τόσο για τις μετακινήσεις τους, όσο και για τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αθλητές και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοντέλα της Ford που διαθέτουν τον ίδιο, δυναμικό και περιπετειώδη χαρακτήρα με το XTERRA.

 Δυναμική παρουσία της ΒΙΚΟΣ ΑΕ

Η εμπειρία του XTERRA Greece Championship γίνεται πιο συναρπαστική από τη δυναμική παρουσία της «ΒΙΚΟΣ Α.Ε». Το Φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ  καθώς και τα αναψυκτικά ΒΙΚΟΣ είναι ο μεγάλος χορηγός της XTERRAGreece – TRIMORE φροντίζοντας για την άριστη και πλήρη ενυδάτωση των αθλητών, των θεατών και των  παιδιών και σε όλη τη διάρκεια των αγωνιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του event. Αρωγός του αθλητικού ιδεώδους και της υγιούς άθλησης, θα βρεθεί στο πλευρό των τριαθλητών αλλά και των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις του διημέρου και θα αποτελέσει τον καλύτερο χορηγό δροσιάς και ενυδάτωσης του οργανισμού τους

Αθλητικοί χορηγοί Arena και Saucony. Η Arena, μία από τις μεγαλύτερες φίρμες κολυμβητικού εξοπλισμού  και η εταιρεία αθλητικών παπουτσιών και ρούχων Saucony πρεσβεύουν τη θέληση και την έμπνευση να γεμίσουμε τη μέρα μας με αθλητισμό.

Tριαθλητές, θεατές και επισκέπτες θα  απολαύσουν την υψηλή γευστική ποιότητα των μπανανών Orsero.

Η διοργάνωση που έχει την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, έχει την τιμή να υποστηρίζεται από το Στρατηγικό της Συνεργάτη: ΓΕΡΜΑΝΟΣ, τους χορηγούς της FORD, ΒΙΚΟΣ, OMNICRAFT, τον Αθλητικό χορηγό της ARENA, SAUCONY, τις ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών , την Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή και πλήθος άλλων υποστηρικτών και θεματικών χορηγών.

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο facebook: www.facebook.com/xterragreece

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο Instagram:@greecexterra

Website: www.xterragreece.com

Έγραψε ιστορία το πρώτο IRONMAN 70.3 Greece

IRONMAN 70.3 Greece

Το πρώτο IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino, ανέδειξε νικητές την Juliana Villasante από τo Μεξικό και τον Ernesto Espinoza από την Κόστα Ρίκα.

Οι Έλληνες, Γρηγόρης Σουβατζόγλου και Δημήτρης Λέκκoς ξεχώρισαν στον αγώνα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση γενικής κατηγορίας, ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία της Τζένης Μπουλμέτη στις γυναίκες, η οποία τερμάτισε δεύτερη, ανάμεσα σε έντονο συναγωνισμό 1500 αθλητών από 61 χώρες.

Κατηγορία Γυναικών

Η Juliana Villasante από τo Μεξικό ήταν η πρώτη αθλήτρια που βγήκε από το νερό με χρόνο 00:24:44, ένα λεπτό μπροστά από την Meghan Newcomer από τις ΗΠΑ με χρόνο 00:25:39 και την Sophie Kirk από το Ηνωμένο Βασίλειο που ακολούθησε με χρόνο 00:26:52.

Η Τζένη Μπουλμέτη, που βγήκε 18η από το νερό, κατάφερε στα πρώτα 35 χλμ. να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση για μέρος της διαδρομής, ολοκληρώνοντας τελικά το ποδηλατικό σκέλος στην 4η θέση της γενικής κατηγορίας γυναικών, με χρόνο 02:42:53.

Πρώτη κατέβηκε από το ποδήλατο η Stephanie Ede από το Ηνωμένο Βασίλειο με χρόνο 02:39:35, ακολουθούμενη από τη Sophie Kirk σε 02:43:27 και την Juliana Villasante με χρόνο 02:47:12.

Η Juliana Villasante, πρώτη στο κολυμβητικό σκέλος, ήταν και η νικήτρια του αγώνα με χρόνο 04:54:05. Την ακολούθησε η Τζένη Μπουλμέτη η οποία μετά από ένα συναρπαστικό τρέξιμο, κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της γενικής των γυναικών με χρόνο 04:57:00, αφήνοντας πίσω την Stephanie Ede που έκλεισε την τριάδα με χρόνο 04:59:35.

Κατηγορία Ανδρών

Στο κολύμπι, ο Νίκος Σημαντήρας με χρόνο 00:20:19 βγήκε πρώτος από το νερό, περίπου ένα λεπτό μπροστά από τον Nick De Backer από το Βέλγιο, με χρόνο 00:21:22 ακολουθούμενος από τον 20χρονο Άλεξ Αργύρη με 00:21:31.

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, που βγήκε όγδοος από το νερό, κατάφερε με μια πολύ γρήγορη αλλαγή να ξεκινήσει το ποδήλατο τρίτος ενώ στο 31ο χλμ., πέρασε στην πρώτη θέση, ολοκληρώνοντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα με χρόνο 02:25:55.

Τον ακολούθησαν οι Zachary Cooper από το Ηνωμένο Βασίλειο με 02:22:26 και ο Δημήτρης Κασαπίδης με 02:21:13.

Ο Γρήγορης Σουβατζόγλου παρέμεινε στην πρώτη θέση μέχρι και το 15ο χλμ. της διαδρομής του τρεξίματος, τερματίζοντας τελικά δεύτερος με χρόνο 04:23:36, πίσω από τον Ernesto Espinoza από την Κόστα Ρίκα που αναδείχθηκε νικητής του αγώνα με χρόνο 04:22:28. Την πρώτη τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ακόμα ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Λέκκoς με χρόνο 04:25:44.

Παρακολουθείστε τη δράση και τις προσπάθειες των αθλητών:

instagram: https://www.instagram.com/runnfun.gr/

facebook: https://www.facebook.com/runnfun.gr/

Δράση από το IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino!

Δράση από το IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino!

Η διεξαγωγή του IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino, της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης αγώνων τριάθλου παγκοσμίως, με 260 διοργανώσεις σε 60+ χώρες, 6 ηπείρους και περισσότερους από 1 εκ. αθλητές, είναι πλέον γεγονός!

Ο δημοφιλής αγώνας, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την I.Q.Sports και φαίνεται ότι θα μείνει για πολλά χρόνια, πραγματοποιείται στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Με την πολύτιμη στήριξη των φορέων τουρισμού και αθλητισμού της πολιτείας, της περιφέρειας Πελοποννήσου, των τοπικών αρχών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, η πρώτη διοργάνωση IRONMAN είναι γεγονός!

Περίπου 1.500 συμμετέχοντες μαζί με τους 3.000 συνοδούς τους από 60 χώρες, βρίσκονται ήδη στην Μεσσηνία και απολαμβάνουν το ελληνικό τοπίο, την κορυφαία εμπειρία φιλοξενίας της Costa Navarino και των άλλων καταλυμάτων, αλλά και τον μεγάλο αγώνα.

Μέσω των social media του runnfun.gr, που βρίσκεται στο Costa Navarino, παρακολουθείστε τη δράση και τις προσπάθειες των αθλητών:

instagram: https://www.instagram.com/runnfun.gr/

facebook: https://www.facebook.com/runnfun.gr/

Η TRIMORE Multisports TOUR για 5η συνεχή χρονιά στο London Triathlon Show

Η TRIMORE Multisports TOUR για 5η συνεχή χρονιά στο London Triathlon Show

Η TRIMORE Multisports TOUR έδωσε δυναμικό παρών στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τριάθλου και ποδηλάτου, το London Triathlon/Bike Showπου διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο, στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ένα πλούσιο τριήμερο αφιερωμένο στην κολύμβηση, στη ποδηλασία και στο τρέξιμο με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων διοργανώσεων ανά τον κόσμο, κορυφαίων εταιρειών που παρουσίασαν τα νέα τεχνολογικά τους επιτεύγματα και με την παρουσία των δημοφιλέστερων προσωπικοτήτων γύρω από το Τρίαθλο.

To London Triathlon Show προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και σύναψης επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του Τριάθλου, ενώ μέσα στο πλούσιο πρόγραμμα πλήθος παρουσιάσεων και ομιλιών διακεκριμένων αθλητών – προπονητών – διοργανωτών – κατασκευαστών, μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τα μυστικά τους με τρόπο μοναδικό και αναντικατάστατο.

Η TRIMORE Multisports TOUR δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου Τριάθλου και του αθλητικού τουρισμού καθώς το 2019 οι διοργανώσεις της θα ταξιδέψουν Έλληνες και ξένους αθλητές μετά των συνοδών τους, στις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας. Το 2019 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το Τρίαθλο στην Ελλάδα αφού η TRIMORE Multisports TOUR σε συνεργασία με την ΓΕΡΜΑΝΟΣ, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη χώρα μας το ISOMAN equalized Triathlon, ISOMAN presented by G.

Κύριο μέλημα της TRIMORE Multisports TOUR, αποτελεί η παρουσίαση των επιλεγμένων θέσεων των διοργανώσεων (παραλλήλως τουριστικών προορισμών) με τρόπο που θα αναδεικνύεται η ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα, καθενός ξεχωριστά. Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Παρνασσός, Καστοριά, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Ύδρα.. θα φιλοξενήσουν τα σημαντικότερα multisports events  με πλούσιες δράσεις για όλη την οικογένεια/παρέα.

Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της TRIMORE Multisports TOUR, έμειναν για μια ακόμη φορά εντυπωσιασμένοι από την εξέλιξη της TRIMORE τα χρόνια της παρουσίασης της στην έκθεση και την παρουσίαση του προγράμματος των events του 2019. Διοργανώσεις που συνδυάζουν το δυναμικό αγωνιστικό ανταγωνισμό, την μύηση για ερασιτέχνες αθλητές στον κόσμο του Τριάθλου, SwimRun, ISOMAN και γενικότερα Multisports παραλλήλως της ταξιδιωτικής εμπειρίας που προσφέρουν. Οι διοργανώσεις γίνονται πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες από το εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα τιμούν με την παρουσία και συμμετοχή τους κορυφαίοι Έλληνες αθλητές μαζί με επίδοξους νέους διεκδικητές του “Being More”.

Ο επικεφαλής της TRIMORE Multisports TOUR Κωστής Μητρόπαπας ανέλυσε τη σημασία της παρουσίας της εταιρείας  και της προβολής της χώρας μας σε μια τόσο σημαντική διεθνής έκθεση «Είμαστε χαρούμενοι που προβάλουμε το έργο, το όραμά μας και τη χώρα μας στο εξωτερικό. Η διεθνής αυτή συνάντηση, πέραν της ευκαιρίας να επικοινωνήσουμε τους υπέροχους Ελληνικούς προορισμούς που ατύπως μας έχουν θέσει πρεσβευτές τους στη διεθνή κοινότητα, αποτελεί δεξαμενή ιδεών, γνωριμιών, συνεργασιών και παραστάσεων στην συνεχή προσπάθειά μας να δημιουργούμε όλο και ισχυρότερες, πλουσιότερες και πιο ανεξίτηλες εμπειρίες σ’ εκείνους που μας εμπιστεύονται. Είμαστε παράλληλα σίγουροι ότι τόσο η πολιτεία όσο και μεγάλες επιχειρηματικές οντότητες δυνητικοί αρωγοί των προσπαθειών μας, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι επικεντρωνόμαστε στην ουσία και παραμένουμε στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκηνικού που συνεχώς εξελίσσεται!»

Δείτε αναλυτικά τα events της TRIMORE Multisports TOUR στο νέο της ολοκληρωμένο site www.trimore.gr, μελετήστε το concept και το αγωνιστικό, ψυχαγωγικό και τουριστικό περιεχόμενο και δηλώστε συμμετοχή σ’ εκείνο/α που θα επιλέξετε!

 

Transition Sports Aquathlon στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Transition Sports Aquathlon στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Την διεξαγωγή αγώνα Aquathlon (Swim & Run) στις 5 Μαΐου, ανακοίνωσε η Transition Sports.Παράλληλα μάλιστα θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου για πρόκριση στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Ελλάδα!  Το πρωτάθλημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας λόγω της εν λόγω πρόκρισης.

Ο αγώνας Αquathlon θα περιλαμβάνει και κατηγορία Οpen με βραβεύσεις ανά ηλικιακά γκρουπ. Επίσης θα περιλαμβάνει Παιδικό Αquathlon, το οποίο θα διεξαχθεί δωρεάν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα τη ‘ΦΛΟΓΑ – Σύλλογο Γονέων Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια. Έτσι  την ημέρα του αγώνα στη Γραμματεία κάθε παιδί θα ρίχνει με τη συμμετοχή του το ποσό των 5 ευρώ στο κουτί της Φλόγας.

Αποστάσεις Aquathlon:
  • Sprint: 1000μ κολύμπι και 5000μ τρέξιμο
  • Super Sprint: 400μ κολύμπι και 2000μ τρέξιμο (super sprint)
  • Παιδική: 400μ κολύμπι και 1500μ τρέξιμο
(Απόσταση Πανελληνίου:  1000μ κολύμπι και 5000 τρέξιμο.)
*Η δυνατότητα σκυτάλης (ομαδικό) θα υπάρχει για την απόσταση Sprint 1000μ κολύμπι και 5000μ τρέξιμο.
Οι διοργανωτές μας ενημερώνουν πως  «για τεχνικούς- και εκτός της ευθύνης μας- λόγους ο αγώνας Τριάθλου της 5ης Μαίου στον Σχινιά που είχαμε εξαγγείλει δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο αγώνας συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας και παρά τις προσπάθειές μας για εύρεση λύσης με τον Δήμο Μαραθώνα αυτό κατέστη ανέφικτο.»

 

 

 

 

x

Send this to a friend