Το 6ο RUN TOGETHER ATHENS “αγκαλιάζει” τη “Μέριμνα” 442

Το 6ο RUN TOGETHER ATHENS "αγκαλιάζει" τη "Μέριμνα"

Το RUN TOGETHER είναι ένα ξεχωριστό fun run, το οποίο στόχο έχει να κάνει τους ανθρώπους να τρέχουν ΜΑΖΙ. Μέσα από αυτό το πρίσμα, σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσφέρει σε όσους περισσότερους γίνεται, τη δυνατότητα να αθληθούν και ταυτόχρονα να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

Το RUN TOGETHER Powered by INTERSPORT & SAUCONY ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μέριμνα” και φέτος “αγκαλιάζει” το σπουδαίο έργο της.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ_ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μέριμνα” ιδρύθηκε το 1995, από 9 πανεπιστημιακούς, διευθυντές παιδιατρικών τμημάτων κι επιστήμονες ψυχικής υγείας, με στόχο να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό και άρτια οργανωμένο στην Ελλάδα για τα παιδιά των οποίων η ζωή ανατρέπεται από την απειλητική για τη ζωή αρρώστια ή το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

Η Μέριμνα παρέχει δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες, μέσω των ακόλουθων Υπηρεσιών:

Α. Δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης στο Πένθος, που λειτουργούν στην Αθήνα (από το 1998) και στη Θεσσαλονίκη (από το 2013), για παιδιά που βιώνουν την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου και μια Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης που καλύπτει ανάγκες σε όλη τη χώρα.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ_ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Σκοπός των Συμβουλευτικών Κέντρων της Μέριμνας είναι η ψυχολογική στήριξη των παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους όταν ένα αγαπημένο πρόσωπό τους νοσεί από μια σοβαρή ασθένεια ή έχει πεθάνει, είτε μέσω ατομικών συναντήσεων, είτε μέσω συμμετοχής σε ομάδες στήριξης για γονείς ή/και παιδιά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2018 ωφελήθηκαν συνολικά 710 παιδιά και γονείς από την ψυχολογική στήριξη που παρείχαν εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και παράλληλα στηρίχθηκαν 150 σχολεία της χώρας, που είχαν βιώσει τον θάνατο μαθητή ή εκπαιδευτικού, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών κοινοτήτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Άλλωστε από τις υπηρεσίες της Μέριμνας έχουν ωφεληθεί και σχολικές κοινότητες μετά από τραυματικές απώλειες (π.χ. δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού) και μετά από καταστροφές (π.χ. πυρκαγιές Πελοποννήσου, πυρκαγιά Ανατολικής Αττικής).

Παράλληλα, μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων της Μέριμνας έχουν επιμορφωθεί περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευτικοί της χώρας προκειμένου να στηρίζουν με επάρκεια τους μαθητές που βιώνουν την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου.

Β. Μία Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, η οποία λειτουργεί από το 2010 και στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα (παιδίατροι, νοσηλευτές, ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός), η οποία παρέχει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά και εφήβους που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, υποστηρίζοντας παράλληλα και όλα τα μέλη της οικογένειας που επηρεάζονται από τις προκλήσεις της σοβαρής ασθένειας. Η Υπηρεσία αυτή είναι μοναδική στην Ελλάδα, λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο και κάθε χρόνο προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα (palliative care) σε 25-30 παιδιά διασφαλίζοντας ποιότητα ζωής μέχρι και το τέλος της ζωής τους.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΟΛ.ΑΝ.ΑΤΤ.(ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ)

Η εταιρεία λειτουργεί στηριζόμενη αποκλειστικά σε δωρεές και χορηγίες από ιδρύματα και ιδιώτες και όχι από κρατικές επιχορηγήσεις. Το 2002, ιδρύθηκε το σωματείο οι «Φίλοι της Μέριμνας», με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική, υλική και ηθική υποστήριξη του έργου της Μέριμνας. Το σωματείο οι «Φίλοι της Μέριμνας» είναι ένα από τα σωματεία που υποστηρίζει και η ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Δήλωση της Διευθύντριας της Μέριμνας κυρίας Αρμαγανίδου Κάλλιας:

«Ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε φέτος την Μέριμνα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχουν άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία που αναγνωρίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών μας και γίνονται αρωγοί στο έργο μας. Ο αγώνας RUN TOGETHER συμπίπτει φέτος με την ημέρα που κορυφώνεται η εβδομάδα ευαισθητοποίησης και εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Σάββατο 12 Οκτωβρίου – www.thewhpca.org/about μας δίνεται η ευκαιρία, τρέχοντας ΜΑΖΙ, να προάγουμε το μήνυμα των παιδιών «Η Φροντίδα μου είναι Δικαίωμα μου» (“My care, My right”). Όλα τα παιδιά που νοσούν από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της “Μέριμνας” μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.merimna.org.gr

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Κάντε την εγγραφή σας

Η εκκίνηση του 6ου running αγώνα “RUN TOGETHER Powered by INTERSPORT & SAUCONY” θα δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (από Λ. Κύμης), την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες για το RUN TOGETHER και για το πως θα βοηθήσετε το έργο της “Μέριμνας” με τη συμμετοχή σας:

site: www.runtogether.gr

facebook: web.facebook.com/RunTogetherGR/

instagram: www.instagram.com/runtogethergr/

Previous ArticleNext Article

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής για το Skyros Run 2020 15

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις εξελίξεις, σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του COVID-19, το Skyros Run, που διοργανώνεται από τον Δήμο Σκύρου, τον Περιπατητικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο «Ανακαλύπτοντας τη Σκύρο» – “Rediscover Skyros”, την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «Αλιώτις, ανακοινώνει την ότι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Το Skyros Run ορίζεται εκ νέου το Σάββατο 29 Αυγούστου με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και παροχές προς τους δρομείς.

Όσοι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, αυτομάτως μεταφέρονται στη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους καταβάλλοντας το αντίτιμο της συμμετοχής έχουν τρεις επιλογές:

Α) Να διατηρήσουν την εγγραφή τους στη νέα ημερομηνία με όλες τις παροχές.

Β) Τη δυνατότητα να παραλάβουν την τσάντα συμμετοχής που θα περιλαμβάνει το μπλουζάκι το μετάλλιο και τα δώρα των χορηγών, η οποία θα αποσταλεί στη διεύθυνση που θα μας υποδείξουν, ενώ τα χρήματα της εγγραφής τους θα καταβληθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στην οικογένεια του μικρού Λιουμπίμ που στις 18.09.2017 έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στον μόνιμο τόπο διαμονής του στην Σκύρο και έμεινε ανάπηρος από το λαιμό και κάτω και τον οποίο το Skyros Run αποφάσισε να στηρίξει με διάφορες δράσεις και να αφιερώσει την διοργάνωση στην προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μικρού παιδιού.

Γ) Τη δυνατότητα, επιστροφής των χρημάτων τους στο ακέραιο αφού αφαιρεθούν οποιαδήποτε διαχειριστικά κόστη που προκύπτουν από χρεώσεις τραπεζικών μεταφορών.

Για περισσότερες διευκρινήσεις ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο [email protected]
Ευχόμαστε σε όλους υγεία αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα.
Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει υγιείς και ασφαλείς και σύντομα να τρέξουμε ξανά μαζί στους δρόμους.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.
#menoumespiti #Be1ofUS

Μείνετε συντονισμένοι

website: http://www.skyrosrun.com/
facebook: https://www.facebook.com/skyrosrun/
instagram: https://www.instagram.com/skyrosrun/

Ακύρωση του Μαραθωνίου Κρήτης και ραντεβού το 2021 18

4ος Μαραθώνιος της Κρήτης: Μια δρομική γιορτή με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία

Σε συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε ομόφωνα η ακύρωση του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης για το έτος 2020 και η διεξαγωγή του τον Απρίλιο του 2021, όπως υπαγορεύουν οι σημερινές συνθήκες.

Οι πολίτες που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στον 5ο Μαραθώνιο έχουν τις εξής δυνατότητες:

Α. Να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, προκειμένου να σας επιστραφεί το ποσό εγγραφής. Αυτό μπορεί να γίνει με την είσοδό τους στην ατομική τους καρτέλα – τους έχει σταλεί σχετικό Link με email κατά την εγγραφή – και την επιλογή της ένδειξης «Αίτημα Ακύρωσης/Cancellation Request» στο κάτω μέρος της καρτέλας. Για τυχόν απορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο email [email protected]
Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ακύρωσης είναι η Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Β. Να μην προβούν στις παραπάνω ενέργειες, έτσι ώστε η εγγραφή να ισχύει για τη συμμετοχή τους στον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2021.
Υπενθυμίζουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή ουδεμία ευθύνη φέρει για πολιτικές ακυρώσεων που αφορούν τρίτους (πχ ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκές εταιρίες, αεροπορικές εταιρίες, κτλ).

Η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, των εθελοντών, των κατοίκων της Κρήτης αλλά και η δημιουργία μοναδικών θετικών εμπειριών για όσους βιώνουν το Μαραθώνιο Κρήτης σε όλες του τις διαστάσεις αποτελούν πάντα προτεραιότητά της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Κρήτης.

Επικοινωνία: [email protected] Τ. +30 6932630730
το σάιτ του αγώνα: https://crete-marathon.gr/

x
Send this to a friend