Stoiximan

Θαλάσσια σπορ και ασφάλεια: Ενημερωτική εκδήλωση του Safe Water Sports στο ΚΠΙΣΝ

Θαλάσσια σπορ και ασφάλεια: Ενημερωτική εκδήλωση του Safe Water Sports στο ΚΠΙΣΝ

Eνόψει της καλοκαιρινής περιόδου, τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και o οργανισμός Safe Water Sports διοργανώνουν την Παρασκευή 16/03, στις 19.00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ενημερωτική εκδήλωση με αφετηρία την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports οι γονείς και τα παιδιά ενημερώνονται για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, μαθαίνουν να σέβονται και να μην φοβούνται τη θάλασσα, αποκτούν γνώση και σωστή συμπεριφορά στην επαφή τους με το υγρό στοιχείο.

Η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο νερό.

Ομιλητές:

  • Η ΑΕ o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος
  • Δρ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, Πρόεδρος του Safe Water Sports
  • Παναγιώτης Παρασκευάς, Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Aντιναύαρχος
  • Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοσανίδας
  • Ελένη Σουλτανάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγρού Στίβου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ΕΚΠΑ
  • Βελισσάριος Χριστοδούλου, μαθητής Γ’ Λυκείου

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο ηθοποιός Γιώργος Κέντρος και τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πάνος Καρβούνης, πρώην Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και νυν Ειδικός Σύμβουλος του Pierre Moscovici, Επιτρόπου Οικονομικών & Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @snfcc.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Previous ArticleNext Article

Η ΑΜΚΕ «Charity4U» ανακοίνωσε τις δράσεις της για το 2018!

Η ΑΜΚΕ «Charity4U» ανακοίνωσε τις δράσεις της για το 2018!

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους», κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Holmes Place Αθήνας, ανακοίνωσε τις δράσεις της για το 2018, καθώς και τους υποστηριζόμενους αθλητές και Ambassadors της.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Πρόεδρος του «Charity4U» κ. Έλλη Φλέγγα, το 2018 θα συνεχιστεί η χορηγία στους τέσσερις υποστηριζόμενους αθλητές του Charity4U, τους Κατερίνα Δίβαρη (17 ετών, αθλήτρια ιστιοπλοΐας στην κατηγορία RSX), Νίκο Παπαγγελή (18 ετών, παρα-ποδηλάτης), Κωνσταντίνο Γράψα και Μάριο Γράψα (18 και 21 ετών αντίστοιχα, αθλητές ενόργανης στην κατηγορία του τραμπολίνο), με την προσθήκη ενός πέμπτου αθλητή, του πολλά υποσχόμενου, 17χρονου πρωταθλητή κολύμβησης, Απόστολου Χρήστου, ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετράει ήδη μία συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και πολλές διακρίσεις.

Στη συνέχεια, η κ. Φλέγγα παρουσίασε τους Holmes Place Ambassadors για το 2018, οι οποίοι είναι  η Φαίδρα Παπαδημητρίου, που θα κάνει μαραθώνια κολύμβηση (10 χλμ), ο Δημήτρης Αθανασιάδης, που θα διανύσει μια απόσταση 37 χλμ στο βουνό (trail running) και η Σόνια Καζόνη που θα τρέξει τον γύρο των Σπετσών (25 χλμ) και θα συμμετέχει και στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας (42 χλμ). Μέσω της επίτευξης των παραπάνω αθλητικών στόχων και με την υποστήριξη των Holmes Place, οι ambassadors θα προβάλλουν το Charity4U και θα συγκεντρώσουν πόρους για τους σκοπούς του.

Η Αντιπρόεδρος Ευγενία Τζαννίνη αναφέρθηκε στην συνεργασία της Charity4U με την ηλεκτρονική πλατφόρμα crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Act4Greece, που έχει εντάξει το Charity4U στις δράσεις του, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να συνεισφέρει χρήματα για τη στήριξη των αθλητών.

Κλείνοντας, η Γενική Γραμματέας της Charity4U Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη ανακοίνωσε τις πέντε αθλητικές διοργανώσεις για το 2018, οι οποίες θα δώσουν μέρος ή το σύνολο των εσόδων τους προς τους σκοπούς του Charity4U. Αυτές είναι το Spetsathlon (11-13 Μαΐου) το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας, οι δράσεις της κολυμβητικής ομάδας της Pastra Cretonaxiosa, το The Bridge Experience (2-3 Ιουνίου), που πραγματοποιείται στη Γέφυρα Ρίου/Αντιρρίου, το Swim Around Spetses (1 Σεπτεμβρίου) και το Santa Run που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της ΑΜΚΕ Charity4U – Αθλητισμός για όλους”:

Website: www.charity4u.gr

Instagram: @charity4ugr

Ευκαιρία για τους ιστιοπλόους μας το Ευρωπαϊκό της Πάτρας

Ευκαιρία για τους ιστιοπλόους μας το Ευρωπαϊκό της Πάτρας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή της Πάτρας τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατηγορία των Laser 4,7, «European Youth Championship & Trophy». Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, έχει το δικαίωμα να δηλώσει όσους ιστιοπλόους επιθυμεί και αυτό θα αποτελέσει μία σπουδαία ευκαιρία για συγκομιδή εμπειριών για τη νέα γενιά του αθλήματος.

Η διοργάνωση θα είναι όπεν και έχουν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν περισσότεροι από 350 ιστιοπλόοι από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρεθούν και οι εκπρόσωποι της χώρας μας που θα έχουν μία σπουδαία ευκαιρία για να αγωνιστούν απέναντι σε καταξιωμένους νέους αθλητές, να δουν πως προπονούνται και πως κάνουν ιστιοπλοΐα, ώστε να συλλέξουν εμπειρίες που θα μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν στο μέλλον.

Όλοι στην Πάτρα

Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας θα βρίσκεται τις ημέρες των αγώνων και η Ολυμπιονίκης, Γκιντάρε Σάιντ, η οποία θα έρθει στην Ελλάδα με στόχο να βοηθήσει ασυνόδευτους αθλητές, αλλά και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στη νέα γενιά που θα πάρει μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Πάτρας. Η Λιθουανή είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο Πεκίνο, ήταν χρυσή στο παγκόσμιο του 2012 και έχει και δύο μετάλλια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2006: ασημένιο, 2010: χάλκινο).

Η διοργάνωση θα έχει και πολλές καινοτομίες. Μία από αυτές θα είναι η Emilly, το τηλεκατευθυνόμενο διασωστικό, ενώ θα υπάρχει και Drone διασωστικό. Όλη η διαχείριση του αγώνα θα γίνεται on line ώστε το πρωτάθλημα και η χώρας μας να προβληθεί σε όλον τον κόσμο. Διοργανωτής όμιλος είναι ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας «Ιάσων».

Χορηγοί της διοργάνωσης θα είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ( χρυσός χορηγός), η ΛΟΥΞ ,η ΑΝΕΚ, ΓΕΦΥΡΑ, SUPERFAST, HERTZ και H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που υποστηρίζει την επικοινωνία του πρωταθλήματος.

Με την «Ανατολή» θα κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο οι Μάντης- Καγιαλής

Με την «Ανατολή» θα κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο οι Μάντης- Καγιαλής

Του Αντώνη Κυρίκου

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, παρουσία των Χρυσών Χορηγών Blue Star Ferries & Eurobank, παρουσίασαν το νεότευκτο αγωνιστικό τους σκάφος και προχώρησαν με το εθιμοτυπικό «βάπτισμά» του, τηρώντας τη ναυτική παράδοση.

Η «Ανατολή», όπως ονομάστηκε το νέο σκάφος τύπου 470 των Ελλήνων Πρωταθλητών, καλείται να συνοδεύσει το δίδυμο των επιτυχιών στη νέα τους Ολυμπιακή καμπάνια βάζοντας πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Στα αποκαλυπτήρια η κα. Λίνα Τσέργα είχε την τιμή να βαφτίσει την Ανατολή βρέχοντας την πλώρη της με την εμβληματική σαμπάνια Moët & Chandon, συνώνυμη της επιτυχίας και ευχόμενη «ούριο άνεμο» στον καθημερινό αγώνα των αθλητών.

Η «Ανατολή» είναι ειδική παραγγελία από Γερμανό κατασκευαστή και όλα τα συστήματα που περιλαμβάνει τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και υποδείξεις των ιστιοπλόων, ώστε να δοθεί έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια και να καθιστά την ομάδα αξιόπλοη.

Τα επόμενα βήματα για την εξέλιξη των υλικών θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική προπόνηση ώστε οι αθλητές να μελετήσουν και να σχεδιάσουν τα πανιά που θα χρησιμοποιήσουν στο μέρος που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησαν οι δυο ιστιοπλόοι αναφέρθηκαν στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα, το μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι η εξασφάλιση του εισιτηρίου της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε προσωπικά βιώματα και εμπειρίες που σφυρηλάτησαν τους χαρακτήρες τους στο παρελθόν.

Στάθηκαν στην αμέριστη υποστήριξη που απολαμβάνουν από τους χορηγούς τους, με τους οποίους τους συνδέει η αγάπη για τη θάλασσα, η πειθαρχία και το πείσμα για την κορυφή.  Ειδική μνεία έγινε στους χρυσούς χορηγούς Blue Star Ferries και Eurobank.

Πέρα από τους 2 Χρυσούς Χορηγούς Eurobank και Blue Star Ferries, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έχουν χρόνια στο πλευρό τους την Sirios Shipmanagement, ενώ επίσης υποστηρίζονται  χορηγικά από τους Porsche, Yamaha, Technohull, Holmes Place και Ermenegildo Zegna. Την αντιηλιακή τους προστασία επιμελείται η La Roche-Posay ως Suncare Partner και η ομάδα των χορηγών συμπληρώνεται από την Garmin ως Technology Sponsor.

Με την «Ανατολή» θα κυνηγήσουν το Ολυμπιακό όνειρο οι Μάντης- Καγιαλής

Έχουμε όλη την ευθύνη

Το runnfun.gr βρέθηκε στην παρουσίαση της «Ανατολής» και συνομίλησε με το δίδυμο της ιστιοπλοΐας που μας έχει κάνει υπερήφανους στις θάλασσες του κόσμου.

Στη θάλασσα προς το Τόκιο πόσες φουρτούνες μπορεί να έχει μια τέτοια διαδρομή;

Οι φουρτούνες είναι πάρα πολλές. Κάθε μέρα και μια διαφορετική. Τις διαχειριζόμαστε και συνεχίζουμε. Ο στόχος είναι πάντα κοινός, θα ταξιδέψουμε στην Ανατολή και βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από το Ρίο προς το Τόκιο, όταν έρθει η πρόκριση, ποιο είναι το επόμενο στάδιο για να προσαρμοστείτε σε «άγνωστες θάλασσες»;

Αυτό που χρειάζεται είναι αυτή η ομάδα που παρουσιάσαμε σήμερα, η χορηγική ομάδα που έχουμε. Από εκεί και πέρα χρειάζεται εμπειρία πολύ, στο άθλημα είναι το Α και το Ω, και πολύ πείσμα.

Με τα πανιά της Eurobank και τις Blue Star Ferries κοιτάτε πια στα μάτια σε επίπεδο οργάνωσης τους ξένους αθλητές;

Τώρα είμαστε σε θέση σαν Ελλάδα, σαν δίδυμο, σαν Μάντης-Καγιαλής,  να μπορούμε να διδάξουμε εμείς τους έξω  πως οργανώνεται το άθλημα και πως πρέπει να είναι οι χορηγοί. Με τη βοήθεια τους μπορούμε να τους κοιτάμε κατάματα όλους. Να μη μας λείπει τίποτα στη προετοιμασία μας. Όλοι η ευθύνη είναι πάνω μας , δεν έχουμε δικαιολογία.

Και το όνομα του σκάφους «Ανατολή»!

Θα ταξιδέψουμε με την «Ανατολή» προς την Ανατολή. Προορισμός η Ιαπωνία, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Επίσης η «Ανατολή» είναι το αισιόδοξο μήνυμα μιας ημέρας που ξημερώνει. Πιστεύουμε πως είναι το ιδανικότερο όνομα για το σκάφος μας.

Send this to a friend