Site icon runnfun.gr

Πότε το run είναι fun;

Γράφει η Ελευθερία Ζαπαντιώτη*

Αδιαμφισβήτητα, πολλοί από μας θέλοντας να κάνουμε κάτι fun επιλέγουμε πλέον το run. Πότε, όμως, το τρέξιμο είναι fun; Σε όλες τις απαντήσεις υπάρχει μια γραμμή. Αν την περάσεις ξεφεύγεις από το στόχο. Όσο κρατιέσαι στα επίπεδα μέχρι αυτή τη γραμμή, δεν έχεις παρά να μιλάς για απόλαυση. Αυτή είναι και η γραμμή. Η λέξη απόλαυση.

Όταν επιλέγεις να τρέχεις επειδή το θες εσύ, επειδή σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, επειδή η ευεξία που νιώθεις μετά από την προπόνηση είναι μεγάλη, επειδή σε κάνει να ξεχνάς τα θέματα της καθημερινότητας, τότε πατάς τη γραμμή. Τότε το run είναι για σένα απόλαυση, τότε το run είναι για σένα fun. Το τρέξιμο είναι απόλαυση όταν ξεκινάς να τρέχεις και δεν κοιτάς το ρολόι.

Τρέχεις και δεν κοιτάς με τι ρυθμό πας, τρέχεις και δεν κοιτάς πόση απόσταση έχεις διανύσει. Γιατί σημασία έχει να το κάνεις. Όταν κοιτάς το ρολόι συνεχώς και σε ενδιαφέρει τι έχεις κάνει τότε ξεκινάει, συνήθως, το στρες. Δε μας ενδιαφέρει πόσο θα τρέξουμε και στο πόσο.

Είμαστε απλοί ασκούμενοι που θέλουμε να πατάμε τη γραμμή της απόλαυσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι ακολουθούν πίστα οδηγίες ρυθμού και έντασης δεν το απολαμβάνουν. Είναι ωραίο, όμως, να τρέχεις μία ώρα και να μη σκέφτεσαι τις άλλες 23 πως μπορούσες να το κάνεις καλύτερα, τι έκανες λάθος κ δε βγήκε όπως θα ήθελες.

Τότε μόνο είναι fun. Όταν δεν το σκέφτεσαι. Fun είναι και όταν κανονίζεις να πας σε έναν αγώνα με την παρέα σου. Όταν πάτε όλοι μαζί, μιλώντας και κάνοντας πλάκα. Βάζοντας μουσική και σκεπτόμενοι κάτι όμορφο. Μιλώντας με άλλους δρομείς και εμψυχώνοντας άλλους.

Παίρνοντας το μετάλλιο συμμετοχής και βγάζοντας φωτογραφίες με αυτό. Χαμογελώντας και πάλι χαμογελώντας. Fun είναι το τρέξιμο όταν κανονίζεις εκδρομή και μαθαίνεις ότι έχει και αγώνα στη συγκεκριμένη περιοχή. Δηλώνεις συμμετοχή κ αφού έχεις ξενυχτήσει κ λίγο παραπάνω το προηγούμενο βράδυ στις διακοπές σου, πας και τρέχεις κανονικά.

Γιατί δεν έχει σημασία να τρέξεις όλη τη διαδρομή. Μη ξεχνάς ότι και το περπάτημα «απόχρωση» του τρεξίματος είναι. Να και πότε άλλοτε είναι fun. Όταν δεν έχεις ξανατρέξει ποτέ στη ζωή σου και ξεκινάς με περπάτημα. Και το περπάτημα γίνεται joking και το joking τρέξιμο. Και τότε είναι πολύ fun γιατί δεν έχεις περάσει μόνο της γραμμή της απόλαυσης αλλά και τη γραμμή του εαυτού σου.

Που τελικά είναι και το πιο σημαντικό καθώς σημασία σε αυτή τη ζωή έχει να ξεκινάς από ένα σημείο και να φτάνεις σε κάποιο άλλο. Όταν το καταφέρεις αυτό, νιώθεις ο πιο δυνατός και χαρούμενος άνθρωπος. Οπότε δεν έχεις παρά να ….Start Run for Fun!

* Η Ελευθερία Ζαπαντιώτη είναι ειναι διδάσκουσα στην σχολή Studio One, όπου διδάσκει, στο Δίπλωμα Personal Training. Παράλληλα, έχει δικό της τμήμα προπόνησης γονείς με παιδιά ταυτόχρονα, το λεγόμενο «Training with my kid”. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της www.zapele.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version