Ο ‘Ελληνας δρομέας που τρέχει Μαραθώνιο κάθε εβδομάδα!

Τον Κώστα Φλέβα δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις συνηθισμένο άνθρωπο! Ενας δρομέας που στα 38 του έχει τρέξει 177 φορές τη μαραθώνια διαδρομή και πλέον δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε 4-5 μαραθώνιους το μήνα, δεν μπορεί να θεωρηθεί συνηθισμένος. Οταν, όμως, επικοινωνήσεις μαζί του, αντιλαμβάνεσαι ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που απλά έχει ως χόμπι το τρέξιμο.

Θεωρητικά είναι ο Ελληνας με τους περισσότερους μαραθώνιους στα πόδια του, 177, με τον πρώτο μόλις το 2010 και τους επόμενους από το 2013 και μετά. Η πρώτη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μπορεί να μην του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς τερμάτισε σε 6 και 8 λεπτά, αλλά τον ενθάρρυνε για τη συνέχεια.

Πλέον λαμβάνει μέρος σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε Μαραθώνιο στην Αγγλία, όπου ζει μόνιμα από το 2011 και στις 29 Απριλίου θα είναι στη Ρόδο για να τρέξει στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο του νησιού.

Ο Κώστας Φλέβας μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για το τρέξιμο και για όσα πρέπει να κάνει ένας δρομέας, τονίζοντας ότι «χαίρεται όταν βλέπει ανθρώπους να προτιμούν να τρέξουν, από το να κάθονται να παρακολουθούν τηλεόραση ή να παίζουν με τα κινητά.»

Tι συνέβη και σε σχετικά μεγάλη ηλικία αποφάσισες να ξεκινήσεις να τρέχεις μαραθώνιο;

«Σίγουρα, δεν ήταν κάτι το προγραμματισμένο. Έτρεχα από μικρός, αλλά σε πολύ μικρότερες χιλιομετρικά αποστάσεις, 5 χλμ και 10 χλμ το περισσότερο. Είχα μεγαλώσει στη Νέα Σμύρνη και το Άλσος της, ήταν το ιδανικό μέρος για τρέξιμο. Μετέπειτα, όταν μετακομίσαμε στο Γαλάτσι, άρχισα να τρέχω στο Άλσος Βεϊκου. Έτρεξα επίσης σε δύο Γύρους της Αθήνας, το 2008 και το 2009 και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010. Κατά την επιστροφή μου στην Αγγλία τον Οκτώβριο του 2011, απέκτησα αν θέλετε μία αγάπη πάλι για το τρέξιμο που δεν πιστεύω ότι την είχα τόσο έντονη. Μάλιστα, λόγω γεωγραφικού μεγέθους, η Μεγάλη Βρετανία ήταν το ιδανικό μέρος, μιας και υπάρχει ένας ή δύο αγώνες σε μαραθώνιες αποστάσεις σχεδόν κάθε εβδομάδα.»

Γιατί λέτε επιστροφή στην Αγγλία και ποιοι ήταν οι πρώτοι σας αγώνες εκεί;

«Λέω επιστροφή εννοώντας μετά τις σπουδές που είχα ολοκληρώσει στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν της Σκωτίας (2000-2004) και στο Λέστερ της Αγγλιας (2004-2006). Δούλεψα για 5 χρόνια στην Ελλάδα αλλά λόγω κρίσης γύρισα στην Αγγλία, γεγονός που σημαδεύτηκε με το ν’ αγκαλιάσω την μαραθώνια απόσταση. Εκεί άρχιζα σιγά-σιγά να χτίζω τις αποστάσεις μου, τρέχοντας σε όσους Ημιμαραθώνιους μπορούσα.

Έτρεξα τον πρώτο μου Ημιμαραθώνιο στο Reading, όπου και είμαι μόνιμος κάτοικος πλέον τα τελευταία 7 χρόνια, το 2012.  Μετέπειτα στον Ημιμαραθώνιο του Cardiff τον ίδιο χρόνο, όπως και στον Ημιμαραθώνιο του Midnight Brighton πάλι τον ίδιο χρόνο. Συνέχισα με τον ίδιο ρυθμό μέσα στη χρονιά με Ημιμαραθώνιους σε Milton Keynes, Tewkesbury, Kent, Surrey Hills, Woking, Marlow. Το 2013, αποφάσισα να δοκιμάσω να τρέξω τον δεύτερο συνολικά μου μαραθώνιο – μετά τον Αυθεντικό της Αθήνας, αυτή την φορά στο Manchester. Τον ίδιο χρόνο, συνέχισα τρέχοντας άλλους τρεις Μαραθώνιους, στο Leicester, στο A 20 Paths n’ Downs Kent, στο Portsmouth Coastal και στο The 17th Caythorpe Canter και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν…»

Μετά από τόσους αγώνες, έχετε ακόμα την ίδια χαρά και ανυπομονησία να πάρετε μέρος σε έναν ακόμα;

«Νομίζω, ότι ακόμη και τώρα, τρέχω ενστικτωδώς και απολαμβάνω κάθε μαραθώνιο σαν μια καινουργια, αν θέλετε, πρόκληση. Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Άγγλια κι αν είναι κάτι που απολαμβάνω μετά τον μαραθώνιο, είναι η ευκαιρία που μου δίνετε να ταξιδέψω σε διαφορετικά μέρη.»

Πόσους μαραθώνιους τρέχετε κάθε μήνα;

«Νομίζω από το 2016 που άρχισα πλέον να τρέχω συστηματικά κάθε Σαββατοκύριακο, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχω τρέξει σε έναν μήνα είναι 10 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς.

Ακούγεται εξοντωτικό…

« Όσο περίεργο κι αν ακουστεί αυτό, δεν είναι τόσο κουραστικό να τρέχεις κάθε εβδομάδα μια μαραθώνια αποστάση, αλλά αυτό που αποτελεί πονοκέφαλος για μένα και για πολλούς συναθλητές μου, είναι ο προγραμματισμός να γραφτείς σε Μαραθώνιους πριν γίνουν sold out, να κλείσεις φθηνό B&B ή ξενοδοχείο. Επίσης, για μένα που δεν οδηγώ, είναι σημαντικό να κλείσω φθηνά εισιτήρια τρένου μια βδομάδα πριν την ημέρα που θα ταξιδέψω. Τους τελευταίους επτά μήνες, έχω μειώσει τους αγώνες μου σε 4 με 5 μηνιαίως και ο λόγος είναι οτι σκοπός μου είναι να επισκεφθώ και να τρέξω σε μέρη που δεν έχω ξανατρέξει. Κυρίως σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα πρόσφατα που έτρεξα στον μαραθώνιο του Lanzarote.»

Για πολλούς, αυτοί οι ρυθμοί είναι πραγματικά εξοντωτικοί ακόμα και στο άκουσμα τους. Εσείς πως το διαχειρίζεστε;

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο πόσους μαραθώνιους αγώνες έχω κάνει. Επ΄ουδενί δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κάτι σπουδαίο. Για μένα είναι ένα χόμπι, ξεδίνω από την καθημερινότητα, κυρίως της δουλειάς μου και απολαμβάνω το ταξίδι. Μου αρέσει να επισκέφτομαι μέρη που δεν έχω ξαναπάει και να είμαι ένα με την φύση.»

Πόσο επώδυνο είναι να τρέχεις 4 -5 μαραθώνιους κάθε μήνα;

«Δεν ξέρω αν είμαι ο πιο κατάλληλος για να δώσω συμβουλή σε αυτό. Φυσικά και είναι επώδυνο, αν δεν έχεις συνηθίσει. Αλλά όσο κι αν ακουστεί κάπως υπερβολικό αυτό που θα πω, όσο πιο πολύ τρέχεις, τόσο πιο πολύ συνηθίζεις εσύ ψυχολογικά και σωματικά την μαραθώνια απόσταση. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να ξέρεις τις αντοχές σου. Ο καθένας μας έχει διαφορετικο τρόπο λειτουργίας, για το πως βίωνει το σώμα μία μαραθώνια απόσταση και το πόσο γρήγορα το σώμα αναρρώνει από την προσπάθεια αυτή.»

Σε έναν αγώνα έχει σημασία η σωματική προετοιμασία ή η ψυχολογική;

«Σίγουρα και τα δύο. Η σωματική και πόσο δε η ψυχολογική προετοιμασία είναι αλληλένδετες. Δεν μπορείς να πας να τρέξεις απροετοίμαστος και με αυτό δεν εννοώ δίχως προπόνηση, αλλά πιο πολύ να μην έχεις τρέξει έναν επίσημο μαραθώνιο προσφάτως σε φυσικές συνθήκες και να περιμένεις να τρέξεις έναν σε μία εβδομάδα. Λόγω και της δουλειάς μου, όμως, νομίζω ότι η ψυχολογική προετοιμασία είναι μεγαλύτερης και ύψιστης σημασίας. Δεν νομίζω ότι κανένας μπορεί να αποδώσει αν έχει άγχος, στρες, ή δεν είναι κατάλληλα προετοιμάσμενος ψυχολογικά να τρέξει έναν μαραθώνιο. Προσωπικά, κοιτάω να έχω ένα ήσυχο βράδυ πριν κάθε αγώνα και να κοιμάμαι ημερησίως τουλάχιστον 8-9 ώρες.»

Σκέφτεστε κάτι την ώρα του αγώνα ή το μυαλό σας είναι μόνο στον τερματισμό;

«Σκέφτομαι πολλά πράγματα, αλλά όχι τον τερματισμό. Νομίζω ότι θα ήταν αγχώτικό να σκέφτομαι τον τερματισμό ή έστω σε ποιο χιλιόμετρο είμαι κάθε φορά, πριν τερματίσω. Εστιάζω στη φύση. Το μυαλό μου κοιτάει τον περιβάλλοντα χώρο. Τα δέντρα, τα βουνά, τις λιμνοθάλασσες. Για να είμαι ελικρινής, σκέφτομαι και την Ελλάδα. Τα κοντινά μου πρόσωπα, την αδελφή μου, τον ανηψιό μου, την μητέρα μου, και τον πατριό μου που μας μεγάλωσε σαν πατέρας. Πότε μου δεν έχω τρέξει με ακουστικά να ακούσω μουσική, και αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμόυς του England Athletics. Δεν θα έτρεχα ούτως ή άλλως, ακόμη και να μην απαγορευόταν.»

Τι εφόδια πρέπει κάποιος να διαθέτει για να τρέξει μαραθώνιο;

«Πραγματικά, δεν θέλω να φανώ ειδήμων, αλλά όσο και απλό, λιτό και κλισέ και αν ακουστεί αυτό, νομίζω ότι θέλει απλά θέληση. Αν το δει κάποιος σοβαρά, αν το δει σαν μια προσωπική του υπόθεση και ετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά για τη μαραθώνια απόσταση, τότε είναι εφικτό. Αυτό νομίζω ότι χρειάζεται. Και όλοι μπορούμε να το κάνουμε.»

Εχετε σκεφτεί κατά τη διάρκεια Μαραθωνίου να εγκαταλείψετε τον αγώνα; Το κάνατε τελικά ή όχι;

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ μου δεν έχω σκεφθεί να εγκαταλείψω. Έχω τρέξει δύο μαραθώνιους σε μία μέρα, δύο φόρες ως τώρα. Τον Αύγουστο του 2016, και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου και ακόμη και τότε, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να εγκαταλείψω.»

Ο Μαραθώνιος τι νομίζετε ότι είναι τελικά. Είναι ακόμα αγώνας ή η τάση του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα όρια του;

«Νομίζω για τον καθένα μπορεί να σημαίνει κάτι το ξεχωριστό. Για μένα προσωπικά είναι η υπέρβαση, ένας αγώνας όχι με συναθλητή σου, αλλά με τον ίδιο σου τον εαυτό. Νομίζω είναι η τάση του ανθρώπου να δοκιμάσει τις αντοχές του, στο κρύο, στην βροχή, στο χιόνι, στις πιο αντίξοες συνθήκες και να δει αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπεις πολλούς να ξεσπάνε σε κλάματα κατά τον τερματισμό, γιατί η ψυχολογική φόρτιση πλέον φεύγει από το σώμα τους και ξεσπούν.»

Πρέπει το παράδειγμα σας, να ξεκινήσετε να τρέχετε Μαραθώνιο σε κάπως πιο μεγάλη ηλικία, να το ακολουθήσουν και άλλοι;

«Δεν νομίζω ότι η ηλικία παίζει ρόλο αυτή καθ’ αυτή, αλλά νομίζω πιο πολύ το πως συντηρείς τον εαυτό σου, σχετικά με τη διατροφή σου και τον τρόπο ζωής σου εν γένει. Έχω γνωρίσει πολλούς οι οποίοι άρχισαν σαν να τρέχουν Μαραθώνιους σε ηλικία 45-50 ετών. Νομίζω η οποιανδήποτε ενασχόληση με την φυσική γυμναστική είναι υγεία. Είτε αυτό είναι η μαραθώνια χιλιομετρική απόσταση ή μικρότερη. Είμαι χορτοφάγος 22 χρόνια, για ηθικούς λόγους προς τα ζώα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι απαραιτήτως με έχει βοηθήσει στο μαραθώνιο. Αλλά, σίγουρα με έχει βοηθήσει στις αντοχές μου. Όπως και να ΄χει, πραγματικά, χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να προτιμούν να τρέξουν, από το να κάθονται να βλέπουν τηλεόραση ή να παίζουν με τα κινητά.»

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Το παιδί-θαύμα στο τρέξιμο που στα επτά του θυμίζει Μπολτ! (vid)

Το παιδί-θαύμα στο τρέξιμο που στα επτά του θυμίζει Μπολτ! (vid)

Ένας 7χρονος από την Φλόριντα που ασχολείται με τον στίβο σε κάθε του αγώνα προκαλεί θαυμασμό σε βαθμό που πλέον όλοι τον αποκαλούν το παιδί – αστραπή.

Ο Rudolph ‘Blaze’ Ingram τρέχει την απόσταση των 100 μέτρων σε μόλις 13,48 δευτερόλεπτα και οι ειδικοί του αθλητισμού τον συγκρίνουν με τον «βασιλιά της ταχύτητας» Γιουσέιν Μπολτ.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη ομοσπονδία αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικία του.

 

View this post on Instagram

 

My Father Told Me (@ftf_kool ) That You Win Mentally Before You Win Physically I’m #1 Before The Race Start #Focus #BeGreat

A post shared by Blaze The Great (@blaze_813) on

Ο μικρός σπρίντερ έχει λογαριασμό στο Instagram και δημοσιεύει βίντεο με τις απίστευτες επιδόσεις του στους αγώνες.

Το εκτόπισμά του είναι τέτοιο που αφήνει μέτρα μακριά τα υπόλοιπα παιδάκια, γι’ αυτό και του έχει δοθεί ήδη το προσωνύμιο «Blaze» δηλαδή αστραπή.

Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα: Ένα σύμβολο του δρομικού κινήματος στον “Μέγα Αλέξανδρο”

Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα: Ένα σύμβολο του δρομικού κινήματος στον "Μέγα Αλέξανδρο"

Ένας αθλητής – σύμβολο του δρομικού κινήματος, ο 61χρονος Ισπανός Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα που έχει συμμετάσχει και τερματίσει σε 288 Μαραθωνίους, θα βρεθεί στην εκκίνηση του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ την Κυριακή 14 Απριλίου, δίνοντας πρόσθετη λάμψη στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κάτοχος του ρεκόρ συμμετοχών σε Μαραθωνίους στην Ισπανία θα έρθει στη χώρα μας για να ζήσει την εμπειρία του Μαραθωνίου της Ιστορίας, ο οποίος ενώνει την Αρχαία Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση δρομέα, αφού από το 1991 μέχρι σήμερα έχει τρέξει σε 288 Μαραθωνίους, στην Ισπανία και στην Ευρώπη, καταφέρνοντας επιπλέον να τερματίζει κάθε φορά! Μόνο μέσα στο 2018, κάλυψε τη απόσταση των 42,195 χλμ. σε 35 διαφορετικές διοργανώσεις.

Συνολικά, μάλιστα, έχει διανύσει περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα σε αγώνες αντοχής, εάν σε όλα τα υπόλοιπα κατορθώματά του προστεθούν και οι 35 δρόμοι υπεραποστάσεων στους οποίους έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του, συμπεριλαμβανομένου ενός αγώνα διάρκειας 24 ωρών στη Βαρκελώνη.

«Ξεκίνησα το τρέξιμο σε ηλικία 28-29 ετών και εξελίχθηκε σε τρόπο ζωής. Οι Μαραθώνιοι είναι το πάθος μου, με συναρπάζουν. Ζω για την στιγμή που θα ακούσω την πιστολιά της εκκίνησης. Θέλω να απολαμβάνω κάθε διαδρομή και έχω όμορφες αναμνήσεις από κάθε μέρος που επισκέπτομαι», τονίζει ο Ισπανός ρέκορντμαν, ο οποίος βάζει τη χαρά της συμμετοχής πάνω από όλα:

«Πλέον δεν δίνω σημασία στις επιδόσεις μου, ούτε έχω χρονόμετρο μαζί μου όταν τρέχω. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να χαρώ τη διαδρομή και να περάσω τη γραμμή του τερματισμού. Δεν υπάρχει αγώνας τον οποίο να έχω εγκαταλείψει. Μόνο σε δύο περιπτώσεις έφτασα κοντά στην εγκατάλειψη, αλλά η υποστήριξη του κόσμου μου έδωσε δύναμη και ο πόνος έφυγε».

Η συμμετοχή σε διαδοχικούς αγώνες είναι κάτι το συνηθισμένο για τον 61χρονο δρομέα από την πόλη Καστεγιόν, ο οποίος πέρσι έτρεξε 15 Μαραθωνίους σε ισάριθμα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου!

«Είμαι πάντοτε έτοιμος να τρέξω. Κάνω έγκαιρα τον προγραμματισμό μου και προσπαθώ να παίρνω μέρος σε αγώνες σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Τα έξοδα δεν είναι λίγα, αλλά προσπαθώ να τα περιορίζω όσο μπορώ. Δεν είναι εύκολο πράγμα να συμμετέχεις σε Μαραθωνίους επί 15 συνεχόμενες εβδομάδες, για εμένα όμως ήταν κάτι που ήρθε με φυσικό τρόπο, χωρίς να πιεστώ υπερβολικά».

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ θα είναι ο 295ος της καριέρας του Σαντιάγκο Ίτος Ολιβέρα, καθώς θα έχουν μεσολαβήσει άλλοι έξι μέσα στο προσεχές δίμηνο, αλλά και ο πρώτος φετινός εκτός των ισπανικών συνόρων, επιλέγοντάς τον ανάμεσα σε αρκετούς άλλους:«Ήθελα ο πρώτος φετινός αγώνας μου στο εξωτερικό να είναι ξεχωριστός. Στο διεθνές καλεντάρι υπάρχουν αρκετοί Μαραθώνιοι προγραμματισμένοι για τις 14 Απριλίου, στην Ιταλία, τη Γαλλία και αλλού. Επέλεξα όμως να έρθω στην Ελλάδα και στον Μαραθώνιο που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ήταν ένας αγώνας που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ήθελα να τον γνωρίσω, επειδή το 2007 είχα συμμετάσχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας και μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Έλληνες είστε ζεστοί, φιλόξενοι άνθρωποι, όπως και εμείς οι Ισπανοί. Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, για μία νέα αξέχαστη εμπειρία!»

Οι ομαδικές εγγραφές στον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!

Βάθρο για τον Νίκο Ροδόπουλο στο Μαραθώνιο Νεκράς Θάλασσας

Βάθρο για τον Νίκο Ροδόπουλο στο Μαραθώνιο Νεκράς Θάλασσας

Aπό τους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες στον κόσμο είναι ο Μαραθώνιος της Νεκράς Θάλασσας, γνωστός παγκοσμίως ως Dead Sea Marathon, στο Ισραήλ.

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δρομείς ορεινού τρεξίματος, ο Νίκος Ροδόπουλος, αθλητής της Tecnica Hellas, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας τη δεύτερη θέση με χρόνο 2:49:21.

Ο Μαραθώνιος της Νεκράς Θάλασσας, είναι ο πιο χαμηλός υψομετρικά μαραθώνιος στον κόσμο αφού φτάνει μέχρι 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας…

Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της περιοχής ακόμη και τον χειμώνα, ο αγώνας ξεκινάει 6:30 το πρωί. Από τα 42 χιλιόμετρα του αγώνα, τα 10 είναι πάνω σε άσφαλτο και τα υπόλοιπα 32 πάνω σε χώμα, πέτρα και κρυσταλλωμένο αλάτι.

 

 

Send this to a friend