Ο αγώνας της… μιας ανάσας, που ενθουσίασε κοινό και αθλητές

Το κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο Νίκ. Πέρκιζας, αποτέλεσε επί 2 ημέρες, το αγωνιστικό τερέν της πόλης χωρίς θάλασσα ή λίμνη, που πραγματοποίησε αυτή την ξεχωριστή εκδοχή Τρθιάθλου, το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023, προσελκύοντας αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα σε μια αθλητική γιορτή έντασης, αθλητικού πνεύματος και διασκέδασης – ψυχαγωγίας!

Μεγάλες στιγμές έζησαν 179 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και όσοι συνοδοί – θεατές βρέθηκαν στο κολυμβητήριο, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου για να απολαύσουν τις επάλληλες σειρές από νωρίς το πρωϊ του Σαββάτου και για όλη την ημέρα και ακολούθως την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι. Από τις 20 αυτές σειρές αναδείχθηκαν οι 10 πιο γρήγορες γυναίκες και 10 πιο γρήγοροι άνδρες που τελικά ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους το βράδυ της Κυριακής στους δύο τελικούς.

Την πρόκριση έλαβαν οι Στεφανία Πολυχρονιάδη, Λιάνα Χασιώτη, Σαββίνα Σαμαρά, Σοφία Τζαχρήστου, Νικόλ Καββαδία, Αθηνά Χατζηστύλη, Λυδία Παπανδρέου, Κατερίνα Παπαϊωάννου,  Νικολέτα Αγγελέτου, Δανάη- Ελίνα Μακριδάκη και οι Παναγιώτης Πολύζος, Μάνος Μοίρας, Σπύρος Γκοτζιάς, Ορέστης Χαραχούσης, Γιώργος Αρνιακός, Γιώργος Καραγιάννης, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος, Κώστας Αγγελακόπουλος, Ανδρέας Προδρομίδης, οι οποίοι τελικά έλαβαν την ακόλουθη σειρά κατάταξης, ανεβαίνοντας στο βάθρο οι: Παναγιώτης Πολύζος, Μάνος Μοίρας, Σπύρος Γκοτζιάς & αντίστοιχα στις γυναίκες Στεφανία Πολυχρονιάδη, Λιάνα Χασιώτη, Σαββίνα Σαμαρά

Ιδιαίτερης αξίας γεγονός είναι η επίτευξη του στόχου της διοργανώτριας TRIMORE Sport Events και της Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου που πίστεψε στο όραμα της ανάπτυξης των αθλητών που δοκιμάζουν το σπορ του Τριάθλου και το υιοθέτησε ως δικό της. Πλέον των 70 συμμετεχόντων, δεν είχαν ποτέ δοκιμάσει ξανά την εμπειρία του Τριάθλου, άδραξαν την εξαιρετική ευκαιρία της ήπιας εκδοχής του πολυαθλήματος.. και πλέον μπορεί κανείς να πει ότι “άρπαξαν το μικρόβιο και δύσκολα θα το απωλέσουν”!  Στο εξής, έχοντας ζήσει τα υπέροχα συναισθήματα που προσφέρει η εναλλαγή των σπορ κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος, σίγουρα θα τους συναντήσει κανείς στις διοργανώσεις Τριάθλου ανά την Ελλάδα και γιατί όχι, στα βάθρα της επόμενης πενταετίας – δεκαετίας.

Τις τιμητικές διακρίσεις συμπλήρωσαν οι βραβεύσεις των δύο εγκύων γυναικών Στεφανίας Πολυχρονιάδου και Βαρβάρας Φασόη, του μικρότερου (12 ετών) Τριαθλητή Αντώνιου Γεωργιάδη, των δύο συλλόγων Ατόμων με Αναπηρίες και όλων των μελών τους: Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Καστελλάνοι και Συλλόγου Ιωνάς (ο οποίος προσέφερε και ειδική αποθεραπεία με εξειδικευμένο μασάζ στους αθλητές της διοργάνωσης), της επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω που συνεισέφεραν στην ασφάλεια του αγώνα και ασφαλώς των μοναδικών και ανεπανάληπτων εθελοντών της διοργάνωσης (από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ανεξάρτητους παθιασμένους της εθελοντικής προσφοράς).

Η μπάντα του Δήμου συνετέλεσε σημαντικά στη δημιουργία ενός γιορταστικού κλίματος, προσφέροντας ιδιαίτερη τιμή στους νικητές των βάθρων.

Παραλλήλως του κυρίως αγώνα ενηλίκων, πλήθος παιδικών δραστηριοτήτων προσφέρθηκαν, σ’ εκείνους που παρά το κρύο που επιφύλαξε ο απερχόμενος χιονιάς της Αττικής, έδωσαν στα παιδιά τους την ευκαιρία να απολαύσουν το σκάκι σε παράλληλα γήπεδα από τον Σκακιστικό Σύλλογο Χαλανδρίου, Kids Aqua Games, Kids Aqua Yoga από την εξαιρετική Αριάδνη Οικονομίδη (Yoga Instructor), ποδηλατική βραδυπορία από την Νικολέτα Αγγελέτου (Παιδαγωγός) καθώς και σκυταλοδρομίες κολύμβησης και το Swim Together, δίνοντας στους μικρούς φίλους την παρακίνηση της άσκησης σώματος και πνεύματος.

Το event και τους αθλητές δρόσισε το Φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, έτρεξε με την ασφάλεια και την ταχύτητα της EKKA Mercedes και εξοπλίστηκε με την κολυμβητική του ένδυση της TURBO και την μηχανολογική του υποστήριξη (ποδήλατα) από την Cycle Box.

Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου: “Ικανοποίηση και χαρά που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις μας μια μεγάλη διοργάνωση.

Μια μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία. Αισθανόμαστε χαρά και ικανοποίηση που το Χαλάνδρι έχει τη δυνατότητα, χάρη στις πλήρως ανακαινισμένες, ασφαλείς και καθολικά προσβάσιμες αθλητικές του εγκαταστάσεις, να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση όπως ο αγώνας Τριάθλου. Προσδοκούμε ότι το κίνητρο και το ερέθισμα που δόθηκε φέτος, θα φέρει ακόμα περισσότερους νέους αθλητές στον αγώνα της επόμενης χρονιάς.”, υποστήριξε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων.

 Χάρης Μαυρουδής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού: “Το Τρίαθλον θα αποτελέσει θεσμό για το Χαλάνδρι.

Ο αγώνας Τριάθλου, που ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει θεσμό για την πόλη. Το Χαλάνδρι έχει αποδείξει ότι αγκαλιάζει τις πρωτοπόρες δράσεις και ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση του αγώνα, τους εργαζόμενους της δ/νσης Αθλητισμού, τους εθελοντές, το Σωματείο “Ιωνάς”, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και ασφαλώς την εταιρεία TRIMORE”, σημείωσε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE Sport Events XTERRA Greece, ενθουσιασμένος είπε: “Η πρόκληση κερδήθηκε και δημιουργήσαμε έναν καινούριο θεσμό. Το indoor Τρίαθλο έχει πλέον σπίτι και αυτό είναι στο Δήμο Χαλανδρίου και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο – Στάδιο Νίκος Πέρκιζας. Εκεί οραματιστήκαμε έναν αγώνα Τριάθλου μεγάλη έντασης και υψηλού θεάματος και με τη βοήθεια του Δήμου, της Cycle Box με τον εξοπλισμό που μας παραχώρησε, των συνεργατών και των εθελοντών μας.. έγινε πραγματικότητα. Τώρα, έχοντας συγκεντρώσει την εμπειρία της διοργάνωσης αυτής και την πολύτιμη γνώμη αθλητών, εθελοντών και συνεργατών μας, ήδη σχεδιάζουμε τη βελτιωμένη έκδοση του Φεβρουαρίου του 2024! Μας κάνει χαρούμενους η εμπιστοσύνη των Τριαθλητών αλλά κυρίως εκείνων που μας έδωσαν τη χαρά του βαπτίσματος του πυρός στο άθλημα του Τριάθλου, προσφέροντάς τους τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς! Το ραντεβού της επόμενης χρονιάς ήδη δόθηκε, παρακαλούμε σημειώστε το στο καλεντάρι σας! ”.

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport Events, Δήμος Χαλανδρίου

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ELVAL Colour, ETEM

Χρυσοί Χορηγοί:                              ΕΚΚΑ Mercedes, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

Αθλητικοί Χορηγοί:                         TURBO, On Shoes, Corros

 Χάλκινοι Χορηγοί:                           ΜΙΝΕΤΤΑ, Orcero – Bella Frutta, Microsports, Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PlayMobil,

PoufMakers, Maurten

Χορηγός Εξοπλισμού:                      Cycle Box

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                         Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΤΟΕ),

Περιφέρεια Αττικής – Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού

Media Partners:                                In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Σταθεροί συνεργάτες:                     Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Protypo, Marathon Bikes, Vector, HPX, 1MATION, Check A Bike, True Bites, Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου, Fysio, Ariadni Oikonomidi————-

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

 
Website

 

www.chalandri.gr

Facebook

https://www.facebook.com/chalandri.gr

Instagram

 

@dimoschalandriou

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Previous ArticleNext Article

Το L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA έρχεται στην Ελλάδα την 1η Απριλίου 2023 σε μία μυθική διαδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Η ΕΥ ΖΗΝ Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν τον ποδηλατικό αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Απριλίου 2023!

O θρύλος του Tour de France συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να απολαύσουν ένα τερέν που συνδυάζει την ελληνική φύση και την αρχαία ιστορία, σε κλειστές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τo Tour de France, ο δημοφιλέστερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο με βαθιά ιστορία από το 1903, θέλοντας να προσφέρει την εμπειρία των επαγγελματιών ποδηλατών του Tour de France στους χιλιάδες ερασιτέχνες φίλους του αθλήματος, δημιούργησε τη σειρά L’ ÉTAPE. Η διοργάνωση που διεξάγεται σε 21 χώρες όλου του κόσμου, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ποδηλάτη ανά τον κόσμο να διασχίσει μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές κάτω από παρόμοιες συνθήκες που βιώνουν οι πρωταθλητές του Tour de France.

Ένα μοναδικό άθλημα που συνδυάζει σωματική και ψυχική αντοχή, ταχύτητα, θάρρος, στρατηγική, αλλά πάνω από όλα την αγάπη για το ποδήλατο, προσκαλεί όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες να λάβουν εκκίνηση ανάμεσα στους επαγγελματίες, απολαμβάνοντας το σπορ που αγαπούν.

Με τον διακριτικό τίτλο Pioneers οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν και θα τερματίσουν στις κατηγορίες των 150km και 75km θα κερδίσουν προνόμια στους αγώνες που θα ακολουθήσουν με ειδικές τιμές, early registration στον ελληνικό αγώνα, αλλά και στο L’ Étape du Tour, πλούσια δώρα και άλλα.

H EY ZHN Greece με την τριακονταετή εμπειρία και βαθιά γνώση στην outdoor δραστηριότητα δηλώνει υπερήφανη που προσθέτει στο ενεργητικό της άλλο ένα αθλητικό event και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπόσχονται έναν άκρως υψηλών προδιαγραφών αγώνα, σύμφωνα με τα παγκοσμίου επιπέδου πρότυπα της Tour de France.

Μιλώντας για τη σημασία της διοργάνωσης στην Ελλάδα του μεγαλύτερου ποδηλατικού γεγονότος που φέρει τη σφραγίδα του Tour de France, ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, τόνισε: «Η Αρχαία Ολυμπία, παγκόσμια κοιτίδα του αθλητικού ιδεώδους συναντιέται με μία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση μαζικής συμμετοχής. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι λέξεις “αθλητισμός” και “μαζικότητα”, αποτελούν τις λέξεις – κλειδιά που εμπεριέχονται στη στρατηγική εξωστρέφειας που έχουμε χαράξει, ειδικά, όταν συνδέονται με την Αρχαία Ολυμπία. Μέσα από το L’ Étape Greece, οι εικόνες της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο.  Εκατομμύρια μάτια θα δουν την ομορφιά ενός τόπου, τον οποίο καθόλου τυχαία οι Αρχαίοι Έλληνες επέλεξαν ως πρωτεύουσα αδελφοσύνης των ανθρώπων μέσω του αθλητισμού. Ταυτόχρονα, χιλιάδες άλλοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη φιλοξενία αυτού του τόπου. Η Δυτική Ελλάδα ανεβαίνει πλέον στο πόντιουμ των περιοχών που φιλοξενούν αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας και μετατρέπεται σε πρωταγωνίστρια. Προσκαλούμε κάθε φίλο του ποδηλάτου από τη χώρα μας, αλλά και όλον τον κόσμο, να συμμετάσχει σε αυτήν τη γιορτή. Ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία, την 1η Απριλίου!»

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Ολυμπιακή Γη, στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που γέννησε τα πανανθρώπινα και πιο επίκαιρα από ποτέ Ολυμπιακά ιδεώδη, τη μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στη χώρα. Πιστεύουμε στον αθλητισμό και την τεράστια δύναμη του, μα πάνω από όλα πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις που πηγάζουν από την τεράστια ιστορία του τόπου μας. Περιμένουμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων και είμαστε σίγουροι, ότι όποιος βρεθεί και συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα, είτε ως αγωνιζόμενος, είτε ως θεατής, θα απολαύσει τη διαμονή και τη φιλοξενία της Ολυμπιακής Γης και την επόμενη μέρα κιόλας μπορεί να προγραμματίσει την επόμενη επίσκεψή του στα πανέμορφα και ιστορικά μέρη της Δυτικής Ελλάδας.»

Τη σημασία της φιλοξενίας της διοργάνωσης στην Αρχαία Ολυμπία τόνισε και ο κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, σημειώνοντας «Η Αρχαία Ολυμπία είναι ο τόπος που διαχρονικά προτρέπει τους ανθρώπους στην άμιλλα, στη φιλία, στις ανθρώπινες αξίες. Υπό το πρίσμα αυτό, η επιλογή της Ολυμπίας για τη διοργάνωση του 1ου L’ Étape Greece, είναι ιδανική στο επίπεδο των συμβολισμών, αλλά όχι μόνο σ’ αυτό. Προσκαλώντας τους φίλους του υπαίθριου αθλητισμού σ’ αυτό το σπουδαίο event, θέλω να επισημάνω, ότι o Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε όλη του την έκταση διαθέτει θαυμάσιες οδικές διαδρομές και ελκυστικά σημεία ποικίλου ενδιαφέροντος: ιστορικού, αρχαιολογικού, φυσιολατρικού, γαστρονομικού.»

Σύμφωνα με την κα. Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ Greece: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να έχουμε στο πλευρό μας έναν συνδιοργανωτή, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το κορυφαίο αυτό ποδηλατικό γεγονός. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης, την Kosmocar-SKODA, αλλά και τις εταιρίες GU Energy Greece, Pharmacy 295, Κυκλοποδηλατική, Εθνική Ασφαλιστική, Coffee Island, Marathon Bikes, τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας), το Υπουργείο Τουρισμού και βεβαίως την τοπική κοινωνία. Με τη στήριξη όλων και εντατική δουλειά επιδιώκουμε να δώσουμε μία παγκόσμια διάσταση στον Αθλητικό Τουρισμό, εκπροσωπώντας κορυφαία brand στην Ελλάδα. Η χώρας μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αυτόν τον τομέα.»

Για την κορυφαία συνάντηση για την ποδηλασία στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της δέσμευσης της SKODA και στήριξης του Tour de France από το 2005, ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Kosmocar-SKODA, του ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης, ανέφερε «Ο παγκόσμιος οργανισμός SKODA στηρίζει με μεγάλη χαρά την έλευση του παγκόσμιου ποδηλατικού γεγονότος L’ Étape by Tour de France στην Ελλάδα. Για εμάς αποτελεί μόνο χαρά να βρεθούμε στη γραμμή εκκίνησης, προπορευόμενοι από το επίσημο αυτοκίνητο της διοργάνωσης, το Skoda Enyaq iV, που θα δώσει την εκκίνηση του αγώνα με τον χαρακτηριστικό αλυτάρχη να βγαίνει από την οροφή του και να καθοδηγεί τους ποδηλάτες των διαδρομών The Race (150km) και The Ride (75km).»

Τη δυναμική του L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA ανέδειξε ο κ.  Βλαδίμηρος Πέτσας, Race Director της διοργάνωσης, παραθέτοντας στοιχεία του αγώνα. «500 και πλέον αθλητές θα ποδηλατήσουν με έναρξη την Αρχαία Ολυμπία, διαπερνώντας το δρυοδάσος της Φολόης, πλάι σε αρχαία μονοπάτια, τις πηγές της Νέδας και τερματίζοντας ανάμεσα στους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα χειροκροτούν για πρώτη φορά στο L’ Étape. Οι απαιτήσεις του αγώνα είναι τεράστιες, καθώς έχει δύσκολες ανηφόρες, αλλά η αύρα που αποπνέει η γενέτειρα του Ολυμπισμού θα δώσει την ώθηση να φτάσουν όλοι στην αψίδα τερματισμού.»  δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μετάλλιο που θα λάβουν όλοι οι αθλητές, περνώντας την αψίδα του τερματισμού. Συμβολίζει την πυγμή και την αγάπη για τον αθλητισμό, σε συνδυασμό με το ολυμπιακό πνεύμα που γεννήθηκε ανάμεσα στους κίονες που στέκουν ακόμα αγέρωχοι στην Αρχαία Ολυμπία.

Μείνετε σε επαφή με τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα στην Ελλάδα και ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις συμμετοχές, το αγωνιστικό πρόγραμμα και φυσικά τις εντυπωσιακές προσπάθειες των αθλητών στο πρώτο LÉtape Greece by Tour de France στα παρακάτω κανάλια. Η πλατφόρμα εγγραφών κλείνει στις 27 Μαρτίου 2023 και λίγες θέσεις απομένουν με την οικονομικότερη τιμή που αλλάζει στις 20 Μαρτίου. Ραντεβού την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία!

 

Website: https://greece.letapebytourdefrance.com/

Registrations: https://ezgreece.gr/book/product/registration/

Instagram: https://www.instagram.com/letapegreece/

Facebook: https://www.facebook.com/letapegreece

Strava: https://www.strava.com/clubs/letapegreece

Video: https://we.tl/t-H38y4qDtVF

https://www.youtube.com/watch?v=FDkFayrDFpw

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο [email protected].

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

AigioTriCamp 2023: Με επιτυχία το προπονητικό τριήμερο τριάθλου στο Αίγιο

Είκοσι ένας συμμετέχοντες, ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες, έλαβαν μέρος στο προπονητικό τριαθλητικό τριήμερο που διοργανώθηκε από τους προπονητές τριάθλου Παναγιώτη Δημόπουλο (TriathlonAcademy) και Γρηγόρη Σουβατζόγλου (GregSouv), τις ημερομηνίες 10-12 Μαρτίου 2023 στα Σελιανίτικα Αιγίου.

Στόχος του camp ήταν η εντατική τριβή των αθλητών με το άθλημα σε μη-αστικό περιβάλλον, με συνεχείς προπονήσεις εν όψει της νέας τριαθλητικής σεζόν. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν και στα τρία επιμέρους αθλήματα που απαρτίζουν το τρίαθλο, σε ποικίλα τερραίν στο κάθε ένα από αυτά: κολύμβηση σε πισίνα και θάλασσα, ποδήλατο με υψομετρικές διαφορές και φλατ διαδρομές, τρέξιμο σε ταρτάν και σε χωμάτινη επιφάνεια, σε μικρές ή μεγαλύτερες αποστάσεις.

Συνοπτικό Πρόγραμμα.

Παρασκευή (1η μέρα). Το camp ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τεχνική προπόνηση ποδηλασίας με έμφαση στην εξάσκηση τεχνικής drafting, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε προπόνηση τρεξίματος στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Σάββατο (2η μέρα). Η δεύτερη μέρα του camp προέβλεπε διαλειμματική προπόνηση ποδηλασίας σε ανηφορικό τερραίν δίπλα στο ρέμα Τσετσεβίτικο για αρχή, συνεχίστηκε με κολύμβηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αιγίου και το απόγευμα έκλεισε με έντονη διαλειμματική δρομική προπόνηση για μικρές και μεγάλες αποστάσεις. Ακολούθησε πρόγραμμα διατάσεων, ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με δύο σεμινάρια από τους Διοργανωτές-Προπονητές: το πρώτο αφορούσε σε  ένα πλήρες ασκησιολόγιο ενδυνάμωσης και προθέρμανσης με λάστιχα για το κολυμβητικό σκέλος και το δεύτερο σε εκμάθηση τεχνικών ρυθμίσεων του ποδηλάτου και αντικατάσταση εξαρτημάτων των ελαστικών, σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος εν μέσω αγώνα.

DCIM101MEDIADJI_0663.JPG

Κυριακή (3η μέρα). Η τρίτη μέρα αφιερώθηκε σε προπόνηση «brick»συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών, με έντονα υψομετρικά στην ποδηλασία γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Σελιανίτικων, ενώ οι αθλητές κατέληξαν στο χωμάτινο στάδιο της Ροδοδάφνης, για το δρομικό σκέλος. Οι Διοργανωτές-Προπονητές είχαν μεριμνήσει ώστε τα δρομικά παπούτσια των αθλητών να βρίσκονται ήδη στο χώρο του σταδίου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η διακοπή από το ποδηλατικό σκέλος στο δρομικό και να μεγιστοποιηθεί έτσι το όφελος της προπόνησης brick.  Το camp ολοκληρώθηκε με μια τελευταία προπόνηση στη θάλασσα της περιοχής, όπου οι Προπονητές υπέδειξαν ασκήσεις εξοικείωσης και τεχνικής για το openwater.

Καθ’όλη τη διάρκεια των προπονήσεων, οι δύο Διοργανωτές-Προπονητές είχαν την επίβλεψη όλων των συμμετεχόντων, φρόντιζαν για την ασφάλειά τους, ενθάρρυναν τις επιδόσεις τους, διόρθωναν την τεχνική τους και μεριμνούσαν για την αποκατάστασή τους.

Η υδροδοσία των αθλητών καλύφθηκε με πληθώρα νερών Αύρα και ηλεκτρολύτες Powerade, που εξασφάλισαν την ενυδάτωση των συμμετεχόντων ώστε να φέρουν εις πέρας το εντατικό πρόγραμμα του camp. Για την αναπλήρωση των ενεργειακών τους αναγκών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων φρόντισαν τα τζελάκια Neversecond και ενεργειακές μπάρες και μπάρες πρωτεΐνης Goldennutrition. Τέλος, οι συμμετέχοντες του camp εμπιστεύτηκαν τη διατροφική τους αποκατάσταση στα κορυφαία πρωτεϊνικά προιόντα της ArlaProtein όπως τα ροφήματα γάλακτος αλλά και είδη πρωινού της ίδιας σειράς (γιαούρτι, τυρι και βούτυρο ArlaProtein).

Ειδική μνεία γίνεται με το παρόν στο Δήμο Αιγίου και στην σπουδαία αρωγή του να στηρίξει το τριαθλητικό προπονητικό τριήμερο που διοργάνωσαν οι Παναγιώτης Δημόπουλος και Γρηγόρης Σουβταζόγλου, με την παροχή χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων του με τρόπο και συνθήκες που εξασφάλισαν στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο προπονητικό camp σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Follow us:

@triathlon.academy @gregsouv_

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

x
Send this to a friend