Μονοήμερη εκδομή του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ για το 1ο SPARTA NIGHT RUN 2019

Μονοήμερη εκδομή του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ για το 1ο SPARTA NIGHT RUN 2019

Ο AΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 για συμμετοχή στον 1° Αγώνα νυχτερινού δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων, με την επωνυμία  «1° Sparta Night Run 2019».

Η αποστολή θα γίνει με πούλμαν, που θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου και ώρα 15:00 από το Αιγάλεω(πλ. Δαβάκη) και από τη Σπάρτη η επιστροφή θα γίνει στις 22:30.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον αγώνα αυτό, παρακαλείστε να ενημερώσετε εγκαίρως το μέλος του συλλόγου μας Παύλο Γορανίτη στο email.: [email protected], για την εγγραφή σας στον αγώνα που επιθυμείτε των 10 ή των 5 χλμ. αλλά και για το κλείσιμο της θέσης σας στο πούλμαν.

Η συμμετοχή στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων είναι 8€ και σε αυτόν των 5 χιλιομέτρων στα 6€ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ. Το πακέτο θα περιλαμβάνει τον Αριθμό συμμετοχής, Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Αναμνηστικό μετάλλιο, Αναμνηστικό T-Shirt, Παροχή νερού ή αναψυκτικών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας), Ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα στον τερματισμό.

Η μετακίνηση με το λεωφορείο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά των διοργανωτών ενώ η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές στον αγώνα και στο Πούλμαν ορίζεται η Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 .

Ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά λίστα προτεραιότητας, ενώ για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή θα πρέπει να συγκεντρωθούν 40 αθλητές το ελάχιστον! Το ποσόν του αντιτίμου του αγώνα θα το καταβάλλετε μέσα στο πούλμαν στον υπεύθυνο της εκδρομής!

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της εκδρομής κο Παύλο Γορανίτη στα 6955985506/ 6936853165

Previous ArticleNext Article

Οι «Αθηναίοι Δρομείς» στον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου

Οι "Αθηναίοι Δρομείς" στον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» με τη συμμετοχή 35 μελών και φίλων του πραγματοποίησε το Σάββατο 18/5/2019 νέα πολιτιστική εξόρμηση με την παρακολούθηση του θεατρικού έργου «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου στο Εθνικό Θέατρο.

Στο σημείο συνάντησης έξω από το Εθνικό Θέατρο, εν μέσω καλής διάθεσης και ανυπομονησίας, η θεατρόφιλη παρέα των Αθηναίων Δρομέων συγκεντρώθηκε και εισήλθε στον υπέροχο εσωτερικό χώρο του θεάτρου για να παρακολουθήσει την έμμετρη αυτή κωμωδία του Μολιέρου στην αξιόλογη μετάφραση (επίσης έμμετρη!) της Χρύσας Προκοπάκη (υπάρχουν άλλες 2 μεταφράσεις του Ι.Σκυλίτση και του Κ.Βάρναλη) και σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Στο έργο αυτό που γράφτηκε το 1666, ο Μολιέρος παρουσιάζει με αριστουγηματικό τρόπο αρετές, αδυναμίες (κυρίως την υποκρισία) και συγκρούσεις της ανθρώπινης ψυχής, στα πλαίσια της λειτουργίας της κοινωνίας της εποχής του, που συναντάμε όμως διαχρονικά αλλά και διαχωρικά. Θεωρείται έργο αυτοβιογραφικού χαρακτήρα για τον Μολιέρο. Ο ίδιος έζησε κοντά στην αυλή του βασιλιά της Γαλλίας και επιδίωκε με τα έργα του να σατυρίζει τα «κακώς κείμενα» της καθεστηκυίας τάξης και των δογματισμών της εποχής.

Ο πρωταγωνιστής «Μισάνθρωπος» Αλσέστ, σκληρός με το εαυτό του και τους συνανθρώπους του, πολέμιος της κολακείας, της υποκρισίας και υπέρμαχος της αλήθειας όσο κι αν αυτή πληγώνει ή συμβιβάζει τον περίγυρο του, ερωτεύεται παράφορα την ωραία Σελιμέν μολονότι αυτή συνοψίζει όλη την ηθική κατάπτωση που αυτός αντιμάχεται. Αυτό το γεγονός είναι ικανό να βγούν στο προσκήνιο τα πάθη του και οι αντιφάσεις του ως άνθρωπος. Στο ρόλο αυτό ο ηθοποιός (ο οποίος είναι επίσης σκηνοθέτης και μάλιστα αναπληρωτής καθηγητής σκηνοθεσίας και ηθοποιίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) Μιχαήλ Μαρμαρινός εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του και την ευχέρειά του στην δύσκολη απόδοση του έμμετρου κειμένου. Στο ρόλο της σαγηνευτικής και αποκαλυπτικής επί σκηνής Σελιμέν, η γαλλοτραφής Άλκηστις Πουλοπούλου απέδωσε τον ρόλο της με πειθώ και ειλικρίνεια. Οι υπόλοιποι ρόλοι του έργου (ο μοναδικός φίλος του Μισάνθρωπου, οι αντίπαλοι εραστές, οι γυναίκες που τον θαυμάζουν και τον ερωτεύονται για τις αρετές του) κατευθύνονται από το σκηνοθέτη με τέτοιο τρόπο που σου δημιουργούν την αίσθηση όχι μιας θεατρικής παράστασης κλασσικού έργου αλλά ενός αέναου και αδιέξοδου πάρτυ – σε αυτό συμβάλουν τα σκηνικά και οι ενδυμασίες των ηθοποιών – που χαρακτηρίζεται συνάμα από ωμότητα και από ποίηση. Η αληθινή χρήση μιας κάμερας επί σκηνής από τους ηθοποιούς, η οποία προβάλλει την ίδια στιγμή τα καταγεγραμμένα σε ειδικές επιφάνειες, «χωρίζει» τον χώρο σε επίπεδα και συνθέτει ένα παράξενο και ενδιαφέρον τοπίο παράστασης.

Η διαφορετικότητα της παράστασης σε σχέση με την κλασσική φόρμα που συνηθίζεται,

δημιούργησε διαφορετικές και αντικρουόμενες κρίσεις των μελών μας που είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ ωραία ευχάριστη συζήτηση γύρω από τα πολλά νοήματα του έργου, τις ερμηνείες και την σκηνοθετική ματιά (εξαιρετικές κατά πολλούς από την παρέα μας).

Άλλη μια πρωτοβουλία πολιτισμού του συλλόγου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε και να προετοιμάσουμε την επόμενη μας δράση στην οποία σας θέλουμε όλους κοντά μας!

Ο Α.Ο. Φιλιατρών στο 1ο Sparta Nigtht Run

Ο Α.Ο. Φιλιατρών στο 1ο Sparta Nigtht Run

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 διεξήχθη στη Σπάρτη το 1ο Sparta Night Run, με συμμετοχή δρομέων του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών.

Στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ συμμετείχαν οι Δημήτριος Βασιλόπουλος (0:48:03), Βασιλική Αλεξανδροπούλου (0:49:51) και Χαράλαμπος Ντούνος (0:51:13), ενώ στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ συμμετείχε ο Χαράλαμπος Γιούλης (0:25:18).

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Φιλιατρών συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του για την συμμετοχή και τον επιτυχή τερματισμό τους!

Καπράλος ο 13ος Έλληνας «αθάνατος» στη ΔΟΕ

Καπράλος ο 13ος Έλληνας «αθάνατος» στη ΔΟΕ

Η σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπης έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Σπύρος Καπράλος πήρε το χρίσμα από την ισχυρότερη επιτροπή του παγκόσμιου αθλητισμού και είναι ένας από τους 10 που επιλέχθηκαν για να τεθούν στη διάθεση των υπόλοιπων «αθάνατων. Βέβαια, όσους πρότεινε η εκτελεστική επιτροπή, τόσοι θα γίνουν και αποδεκτοί

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα κατσγραφεί ως ο 13ος Έλληνας «αθάνατος» και ως τέτοιος θα ταξιδέψει του χρόνου στο Τόκιο για να παρκολουθήσει την προσπάθεια της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας.

Οι Έλληνες της ΔΟΕ

Δημήτριος Βικέλας – Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (1894-1899)
Αλέξανδρος Μερκάτης – Μέλος ΔΟΕ (1899-1925)
Γεώργιος Αβέρωφ – Μέλος ΔΟΕ (1926-1930)
Νικόλαος Πολίτης – Μέλος ΔΟΕ (1930-1933)
Άγγελος Βολανάκης – Μέλος ΔΟΕ (1933-1963)
Ιωάννης Κετσέας – Μέλος ΔΟΕ (1946-1965)
Kωνσταντίνος Γλύξμπουργκ – (1963-1974)
Πύρρος Λάππας – Μέλος ΔΟΕ (1965-1980)
Επαμεινώνδας Πετραλιάς – Μέλος ΔΟΕ (1975-1977)
Νικόλαος Νησιώτης – Μέλος ΔΟΕ (1978-1986)
Νικόλαος Φιλάρετος – Μέλος ΔΟΕ (1981-2005)
Λάμπης Νικολάου – Μέλος ΔΟΕ (1986-2015)
Σπύρος Καπράλος – Μέλος ΔΟΕ (2019 – )

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά: Εθελοντική Αιμοδοσία στις 5/6

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά: Εθελοντική Αιμοδοσία στις 5/6

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Για τον λόγο αυτό, χωρίς καμία διάθεση να γίνουμε κουραστικοί, ας επαναλάβουμε κάποια ήδη γνωστά πράγματα.

Γιατί να γίνω Εθελοντής Αιμοδότης;

 • Γιατί το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Προσφέρεται μόνο από τον υγιή άνθρωπο στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
 • Γιατί n εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.
 • Γιατί n προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.
 • Γιατί  n προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός.
 • Γιατί ως εθελοντής αιμοδότης καλύπτεις την οικογένειά σου σε αίμα εάν χρειαστεί.
 • Γιατί n αιμοδοσία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη.
 • Γιατί n αιμοδοσία ωφελεί και τον Εθελοντή Αιμοδότη.
 • Γιατί με τις εξετάσεις που γίνονται στο αίμα του μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις γι’ αυτόν.
 • Γιατί πρέπει να απαλλάξουμε τον εαυτό μας, το φίλο, το συγγενή, το γείτονα, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει από το άγχος να βρει αίμα όταν το χρειάζεται.
 • Γιατί πρέπει να υπάρχει αίμα όταν το χρειαζόμαστε.
 • Γιατί σε δέκα (10) νοσοκομειακούς άρρωστους οι δύο (2) χρειάζονται αίμα.
 • Γιατί n πατρίδα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης σε αίμα, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
 • Γιατί μόνο το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία.

Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο γι’ αυτά, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά πιστός για ακόμα μία φορά στο ανθρωπιστικό του καθήκον, διοργανώνει την 21η Εθελοντική Αιμοδοσία. Για άλλη μια φορά περιμένουμε τα μέλη αλλά και τους φίλους του Συλλόγου, να διαθέσουν 5 λεπτά απ’ τον χρόνο τους προκειμένου να σώσουν μια ζωή.

Η διαδικασία θα γίνει στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά (Ζαννή & Αφεντούλη) την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 από τις 04.00μμ έως τις 08.00μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία του Συλλόγου, στο τηλέφωνο 210 4171009, κάθε Δευτέρα & Τετάρτη από τις 18.00 – 21.00, ή στο 6977251826 (Μάγδα Κισιώτου) & 6972336852 (Γιάννης Τζήκας).

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά

Το Δ.Σ.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Μετά τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και την Αγγελική Μακρή ήταν σειρά της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα στα 20χλμ. βάδην, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βάδην στο Άλιτους.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 33.22, επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Η Ντρισμπιώτη θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στη διοργάνωση, αφού έχουν προηγηθεί οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 και του 2017. Η έμπειρη αθλήτρια κατέλαβε την ένατη θέση, ενώ στην 30η θέση τερμάτισε η Παναγιώτα Τσινοπουλου που διένυσε την απόσταση σε 1.41.32. Στα 20χλμ. των ο Γιώργος Τζατζιμάκης δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία εξαιτίας της έντονης ζέστης.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτης καριέρας του ο Παπαμιχαήλ, όριο και από την Αγγελική Μακρή

Στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτης καριέρας του ο Παπαμιχαήλ, όριο και από την Αγγελική Μακρή

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ πέτυχε σήμερα τον πρώτο του στόχο στη σεζόν, αφού έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βάδην στο Άλιτους της Λιθουανίας

Ο έμπειρος αθλητής διένυσε την απόσταση σε 3ώρες 56.19, επίδοση που του έδωσε την 11η θέση και παράλληλα του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο Παπαμιχαήλ έχει συμμετάσχει στα 50χλμ. στις διοργανώσεις του 2012 και το 2016 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και του Ρίο και το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Ο Παπαμιχαήλ έχει ατομικό ρεκόρ 3.49.56, επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Γιόχαν Ντινίζ (Γαλλία) με 3.37.43 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και δεύτερος ο Λευκορώσος Ντμίτρι Ντζιμπίν με 3.45.51 και νέο ατομικό ρεκόρ και στην τρίτη ο Γιόα Βιέρα (Πορτογαλία) με 3.46.38.

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αγγελική Μακρή, που διένυσε τα 50χλμ. βάδην σε 4.29.15 και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλη παράλληλα βελτίωσε και το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 4.49.30. Η αθλήτρια κατέλαβε την 13η θέση στο σημερινό αγώνα και έδειξε σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

x

Send this to a friend